Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο: Στην Αθήνα για συνάντηση με Μητσοτάκη ο πρόεδρος της UEFA

Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο: Στην Αθήνα για συνάντηση με Μητσοτάκη ο πρόεδρος της UEFA

Πληροφορίες θέλουν και τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να έρχεται και αυτός

ceferin
Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε στην Βουλη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως η κυβέρνηση  θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο στην ηγεσία της UEFA και της FIFA και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνικό κλιμάκιο αναμένεται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έδρα της UEFA στην Ελβετία, προκειμένου να γίνει η αναγκαία προπαρασκευή και να έρθει ακολούθως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν εκτός από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν πρόεδρο της UEFΑ, να έρχεται στην Ελλάδα και ο ομόλογός του της FIFA, ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη λέξη «μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή την φορά μην σας φοβίζει η λέξη. Γι αυτού του τύπου τις συμφωνίες με δική σας ευθύνη την ζήσαμε παντού εκτός από εκεί που έπρεπε. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνής παρακολούθηση, που δυστυχώς πρέπει να ισχύσουν και εδώ.

Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοηθεια θα ξεκινήσει ανασυγκρότηση πρωταθλήματος. Και αν οι παράγοντες δεν συμμετάσχουν θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβουν τηνε υθύνη στους οπαδούς τους να αναλάβουν το βάρος. Αυτη η πρωτοβουλία θα έρθει να χτίσει σε μια σειρά μέτρων.
Κλείσιμο
Ο θεσμός των ξένων διαιτητών, tο VAR είναι εργαλεία που στηρίξαμε και κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Δεν αρκούν όμως για να αντιμετωπισουμε το πρόβλημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης