Νέα «βόμβα» Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο

Νέα «βόμβα» Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε προετοιμασίες για να ανοίξουν τη σφραγισμένη Αμμόχωστο - «Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει»

21523654
Τη βούληση της Άγκυρας να ανοίξει τη σφραγισμένη Αμμόχωστο επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο CNN Turk, o Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά απειλεί με το άνοιγμα της Αμοχώστου, καθώς ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει ότι «ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια, ανακοινώνοντας την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για την σύσταση μια ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε «επιστημονική καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, μετά το 1974, όταν και ξεκίνησαν οι συνομιλίες, η Αμμόχωστος είχε κηρυχθεί «πόλη προς επιστροφή» και έπρεπε να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους καθώς επίσης και να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των νόμιμων ιδιοκτητών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης