Λευκωσία: Αισιόδοξα μηνύματα για την επανέναρξη συνομιλιών 

Λευκωσία: Αισιόδοξα μηνύματα για την επανέναρξη συνομιλιών 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε  ότι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα είναι πλέον ορατή και η τριμερής με τον ΓΓ του ΟΗΕ

viografikoprodromou
O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μετά τη συνάντηση του Προέδρου Ανστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, δήλωσε πως «πλέον υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για κατάληξη στους όρους αναφοράς».

Ανέφερε ότι έγινε και σήμερα μία καλή και παραγωγική συνάντηση, προσθέτοντας ότι «στη διαδικασία εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες. Η κ. Λουτ θα έχει διαβουλεύσεις και με τα άλλα μέρη». Προφανώς ο κ. Προδρόμου εννοεί την Ελλάδα, τη Τουρκία και τη Βρετανία ως εγγυήτριες δυνάμεις, αλλά και την ΕΕ που εμπλέκεται ως παρατηρητής στη διαδικασία.

Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να παραβλέψει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο, σημειώνοντας ότι «ελπίζουμε ότι όλοι θα συνταχθούν με τη συνεννόηση που είχαν Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη διαπραγματεύσεων».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τέλος ότι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα είναι πλέον ορατή και η τριμερής με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, η κ. Λουτ θα αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα γίνει τριμερής με Αναστασιάδη - Ακιντζί και την ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης