Βεσυρόπουλος: ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται

2499969

«Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών - Αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον κ. Αλεξιάδη, την κ. Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών

«Το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται» δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει οργανωτικά τις δύο υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται.
Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών. Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον κ. Αλεξιάδη, την κ. Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα εξής:
1. Το ΣΔΟΕ και τα λοιπά ελεγκτικά σώματα (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας -Επιθεωρητές Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας) όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση της θέσης του μετακλητού προϊσταμένου γενικού ή ειδικού γραμματέα, προκειμένου να αποκτήσουν αυτά τα σώματα επιτέλους πλήρη ανεξαρτησία.
2. Στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που θα εισαχθεί στη Βουλή αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των εν λόγω υπηρεσιών.
3. Θα ηγούνται του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι από την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι θα λειτουργούν με πλήρη ανεξαρτησία και αμεροληψία στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Όσον αφορά στο λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, ας κάνουν λίγη υπομονή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ των δικών μας συγκεκριμένων δεσμεύσεων και των δικών τους ανεδαφικών, απραγματοποίητων υποσχέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ΣυνδικαΛΗΣΤΗΣ , ΛΗΣΤΗΣ......

Πίσω απ’ όλα ανεξαιρέτως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα βρίσκεται πάντα ο δημόσιος τομέας. Τα δικά του τεράστια ελλείμματα χρηματοδοτήθηκαν επί δεκαετίες με διαρκώς αυξανόμενα χρέη, η κατάντια του μας οδήγησε στην πτώχευση, η δική του ανεπάρκεια περιόρισε σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις υπηρεσίες υγείας, παιδείας, προστασίας του πολίτη, η δική του διαφθορά δημιούργησε αυτόν τον κυκεώνα νόμων, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που αναιρούν η μία την άλλη και οδηγούν διαρκώς σε αδιέξοδα, η αναξιοκρατία του, η ανύπαρκτη παραγωγικότητά του και η ανηθικότητά του μας έφτασαν στο χάλι της τελευταίας δεκαετίας. 

ΜΠΟΥΛΗΣ

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Πινοκιο

Θετικον..........Τα καλα να λεγονται

Ικ

Πρέπει να πέφτει πολύ κλάμα στο ΣΥΡΙΖΑ !!

r

Πως ενισχύονται όταν χάνουν κάθε αυτονομία;

Δεν αλλάζει

Αυτή είναι η ΝΔ.

Ζουλαπι

Ρε συ κατάλαβες τι λέει? Δεν είχαν αυτονομία μέχρι τώρα γιατί κάθε κυβέρνηση διοριζε τον δικό της κ έκανε ότι έλεγε το κόμμα. Τώρα είναι που θα αυτονομηθουν! Θα προισταται υψηλόβαθμος υπάλληλος της υπηρεσίας που ξέρει τη δουλειά κ τις υποθέσεις κ όχι το κάθε κομματοσκυλο. Να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε....

ΧΥΖ

Αυτό κατάλαβες εσύ? Πριν είχαν ΣΥΡΙΖΑΙΟ "ΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ειδικό ή γενικό γραμματέα". Τώρα θα έχουν ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ Γενικό Διευθυντή.

@!#

Πως ενισχύονται όταν χάνουν κάθε αυτονομία ; Αν απαλλαγείς από την συριζαιικη σκέψη και νοοτροπία κομματοσκυλων, υπάρχει ελπίδα να κατανοήσεις ένα κείμενο που διαβάζεις............

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης