Νέες δημοσκοπήσεις: Στερεύουν οι δεξαμενές του ΣΥΡΙΖΑ - Σε όλα τα «σενάρια» αυτοδυναμία για τη ΝΔ

kalpes_main02

Αυξάνεται ελαφρώς η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά παραμένει διψήφιο το «γαλάζιο» προβάδισμα -Κερδίζει τη μάχη για την τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ, κόντρα στις επιθέσεις του Τσίπρα - Από τους μικρούς μόνον ο Βελλόπουλος έχει ελπίδες να μπει στην επόμενη Βουλή

Πέντε εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου το πολιτικό σκηνικό, όπως αποτυπώνεται στο νέο κύμα μετρήσεων της κοινής γνώμης, παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητο.

Η πόλωση που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, εκ παραλλήλου με την παροχολογία και τη σκανδαλοθηρία, δεν φαίνεται να αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς η συγκομιδή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πενιχρή, την ίδια ώρα που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούν σχεδόν αλώβητο το ευρύ προβάδισμα που διατηρούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προπορεύεται του ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια διαφορά τόσο σε περιβάλλον ευρωεκλογών όσο και σε περιβάλλον εθνικών εκλογών, όπως έδειξαν τρεις νέες δημοσκοπήσεις (της Opinion Poll, της Metron Analysis και της Interview) που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, καθώς και οι νεότεροι υπολογισμοί που κάνουν το Ευρωκοινοβούλιο και η έγκυρη ιστοσελίδα Politico με βάση τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων.

Ταυτοχρόνως, σχεδόν σε όλες τις εναλλακτικές εκτιμήσεις που γίνονται για τον τρόπο κατανομής των αναποφασίστων, οι επιδόσεις της ΝΔ είναι τέτοιες που της εξασφαλίζουν αυτοδυναμία εδρών: άλλοτε οριακά (εφόσον η επόμενη Βουλή θα έχει περισσότερα από πέντε κόμματα) και άλλοτε πιο άνετη (σε εκδοχή πεντακομματικής σύνθεσης).

Η μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος που παρατηρείται δεν φαίνεται να αντιστοιχίζεται με τις επιδόσεις της κυβερνητικής παράταξης. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται ελαφρώς, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργείται δυναμική ανατροπής του σκηνικού. Γεγονός που οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι «οι δεξαμενές του κυβερνώντος κόμματος στερεύουν». Και, σε κάθε περίπτωση, «δεν είναι ικανές για να τροφοδοτήσουν τις προσδοκίες που καλλιεργούνται από το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου» μέσω των επιθέσεων προς τους δημοσκόπους και των «ενέσεων ηθικού» προς το στελεχιακό δυναμικό τους.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το σενάριο που εξέτασε η Metron Analysis στην παρουσίαση έρευνας που διενήργησε για τον Alpha, κατανέμοντας τους αναποφάσιστους στα κόμματα από τα οποία προέρχονται. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία κινείται σε επίπεδα κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, καθώς για το ισχύον εκλογικό σύστημα το εύρος του προβαδίσματος δεν διαδραματίζει ρόλο στην κατανομή των εδρών.

Αξιοσημείωτο, από την άλλη, είναι ότι η στρατηγική της έντασης και της πόλωσης. που χαράσσει το κυβερνών κόμμα, πιέζει τα μικρότερα κόμματα, σε βαθμό που, με εξαίρεση τη «Ελληνική Λύση», κανένα τους δεν εμφανίζει δυναμική υπέρβασης του 3%. Αυτή η πολυδιάσπαση των δυνάμεων κατεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας και λειτουργεί υπέρ της ΝΔ. Δεν περνάει, εξάλλου, απαρατήρητο το γεγονός ότι οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κινήματος Αλλαγής και των στελεχών του, αντί να κάμπτει, ενισχύει τα ποσοστά του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, που κερδίζει τη μάχη της τρίτης θέσης από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Opinion Poll: Προβάδισμα 17 μονάδων

Τον χορό στο νέο κύμα των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη έσυρε η εταιρία Opinion Poll. Στη μέτρηση που είδε το φως από το ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» καταγράφηκε πολύ μεγάλη διαφορά, έως και 17 μονάδων, υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με ποσοστά για τη ΝΔ 30,1% έναντι μόλις 14,7% για το κυβερνών κόμμα, που είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

Η διαφορά αυξάνεται όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 33,7% έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα, με αυξητικές τάσεις, είναι το Κίνημα Αλλαγής, που στην πρόθεση ψήφου έχει ποσοστό 6,2% και φτάνει στο 6,9% όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Ακολουθεί το ΚΚΕ που με την αναγωγή φθάνει στο 5,3% (4,3% στην πρόθεση ψήφου) και η Χρυσή Αυγή με 4,5% (4% στην πρόθεση ψήφου).

Τα πέντε αυτά κόμματα είναι και τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με την Opinion Poll, η οποία εκτιμά τους αναποφάσιστους των ευρωεκλογών γύρω στο 14%, με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτεται την αποχή.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και για τις εθνικές εκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται περίπου 14 ολόκληρες μονάδες πίσω, στο 16,3%! Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων, η ΝΔ είναι μία ανάσα από την αυτοδυναμία, καθώς έχει ποσοστό 33,8% και διαφορά 15,7 μονάδων από το κυβερνών κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 18,1%, με τρίτο το ΚΙΝΑΛ στο 5,9%, τέταρτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5,6% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%. Πρόκειται για τα κόμματα που καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.

Στην παράσταση νίκης, τέλος, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 38,5% των ψηφοφόρων προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 21,9%.

Οι ψηφοφόροι πάντως είναι απαισιόδοξοι γενικώς, αλλά και απογοητευμένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα. Ποσοστό 71,4% πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, 76,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σωστό τρόπο τα προβλήματα, ενώ ένα 68,6% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ.
opinion01
opinion02
opinion06
opinion07

Metron Analysis: Τα σενάρια της αυτοδυναμίας

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές και μάλιστα με αυτοδυναμία, έδωσε η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η ΝΔ προηγείται στις ευρωεκλογές με διαφορά 7,3% συγκεντρώνοντας 25,2% έναντι 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εθνικές εκλογές, η ΝΔ ανεβάζει την διαφορά στις 7,8 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς προηγείται με 28,8% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 28,8%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 6,7%, Χρυσή Αυγή 5,1% και ΚΚΕ 5%. Με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου στα κόμματα η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει στις 10,2 μονάδες και η ΝΔ με 37,5% αποκτά αυτοδυναμία με 154 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,3% λαμβάνει 76 έδρες. Διαμορφώνεται εξακομματική Βουλή καθώς εισέρχεται και η Ελληνική Λύση, με ποσοστό 3,1%.
metron
metronvou

Στο σενάριο της επιστροφής των αναποφάσιστων στα κόμματα που είχαν επιλέξει το 2015 και αναλογική κατανομή τους στη συνέχεια, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 35,4%, ΣΥΡΙΖΑ 28,8%, ΚΙΝΑΛ 8,4%, ΧΑ 6,2% και ΚΚΕ 6,1%. Στο σενάριο αυτό η Βουλή θα είναι πεντακομματική με την εξής κατανομή εδρών: ΝΔ: 154, ΣΥΡΙΖΑ 85, ΚΙΝΑΛ 25, ΧΑ 18, ΚΚΕ 18. Εκτός βουλής μένει στο σενάριο αυτό η Ελληνική Λύση.

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», με 28% έναντι 23% του νυν πρωθυπουργού.

Interview: Εδραιωμένη η διψήφια διαφορά

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του καναλιού Βεργίνα TV η ΝΔ προηγείται με διαφορά 13,7% ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ στις εθνικές εκλογές η διαφορά φαίνεται να έχει εδραιωθεί σε διψήφιο ποσοστό (10,5% στην παρούσα δημοσκόπηση).

Η πρόβλεψη του Ευρωκοινοβουλίου

Mε βάση, εξάλλου, τον μέσο όρο τριών δημοσκοπήσεων που έλαβε υπόψη του το Ευρωκοινοβούλιο, η ΝΔ έχει προβάδισμα 10,8 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και αναμένεται να λάβει 34,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή, με 7,4%, το ΚΚΕ, με 6,2% και η ΛΑΕ με 3,2%. Χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το Ποτάμι (1,7%) και οι ΑΝΕΛ (1,2%). Τα ποσοστά αυτά δίνουν 9 έδρες στη ΝΔ, 6 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ, από 2 έδρες στο ΚΙΝΑΛ και την Χρυσή Αυγή και από 1 έδρα στο ΚΚΕ και τη ΛΑΕ.

Politico: Δέκα ευρωβουλευτές η ΝΔ, έξι ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα, τέλος, κατά 11,29 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με αντίστοιχη έρευνα της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας ενημέρωσης Politico.
Στην έρευνα, που βασίζεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,53% και εκλέγει δέκα ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,24% και εκλέγει έξι ευρωβουλευτές.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,14% (2 ευρωβουλευτές), το Κίνημα Αλλαγής με 8% (2 ευρωβουλευτές) και το ΚΚΕ με 7,36% (1 ευρωβουλευτής). Εκτός Ευρωκοινοβουλίου, καθώς δεν περνούν το φράγμα του 3%, μένουν η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΛΑΕ και οι ΑΝΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ (98)

Νεοδημοκρατης

Γεγονός ειναι οτι μπορει να μην το πρόσεξαν πολύ .Ηταν μια δημοσκοπιση που ειχε τεραστια διαφορά της ΝΔ απο τον συριζα. Εντυπωσει ομως δεν έχει η διαφορα. Αλλά τα ποσοστά για τον κατάλληλοτερος πρωθυπουργος. Εκει ο Κούλης εχει ποσοστο 38.5% ο Αλέξης 21.9 και το κανενας απο το δυο 37,5%. Ψηφίζω απο το 1974 .Δεν θυμάμαι μεχρι σήμερα καποιος αργηχος να περνάει το ποσοστο. "Κανενας απο τους δυο" Τι να πεις? Λες και περίμενε ο λαος τον κουλή για να ερθει στην αρχηγια και να περάσει το ποσοστο αυτο.

ατιμουλικα!

τι εγινε? δεν θα βγουν 5-6 καινουριες δημοσκοπησεις σημερα να δειχνουν τη νδ 15 ποντους επανω απ το συριζα , το κιναλ στο 12 και τη χα στο 2? ααα! θα σας μαλλωσω!

Μεγάλο ζόρι!!!

Τι πονάει πιό πολύ?? Ότι είναι πίσω ο Σύριζας από τη ΝΔ, οι μαυρόψυχοι από το ΚΙΝΑΛ ή μήπως και τα 2 που είναι το πιθανότερο??

θα βρειτε το μπελα σας οπως πατε! δεν πιστευει πια κανεις, τιποτα!

ρε λαμογια δημοσκοποι...με το συριζα στο 28,8, την νδ στο 37% !!!!που δειχνετε στη μια δημοσκοπηση , και το κκε ανεβασμενο, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 8,5? μηπως πρεπει να επεμβει πια εισαγγελεας?το 2,1 των ανελ που το βρηκατε? οι ανελ ειναι διαλυμενοι!! το 1,8 του ποταμιου, που το βρηκατε? το ποταμι ειναι διαλυμενο!! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ

Βουνό το δίκιο σου!!!

Στείλε τους μερικά τάγματα εφόδου.....

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙς ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΣΑΣ

οι δημοσκοποι εχουν απαξιωθει..απετυχαν...να πανε στο μαστερ σεφ να γινουν μαγειρες, γιατι αυτο κανουν..μαγειρευουν...εχουν ξευτιλισει την επιστημη της στατιστικης...ποσο εχει επιτελους η νδ? 25? 30? 35? 40? ποσο εχει επιτελους ο συριζα? 15? 20? 25? 30? ποσο εχει επιτελους η χα? 2?4? 5? 8? 12? ποσο εχει επιτελους το κιναλ? 4? 5? 8? 10? θα μπει εκτο κομμα στη βουλη η οχι? ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ

ολες οι δημοσκοπησεις χρηζουν εισαγγελεα

μη κανετε ονειρα..δεν κερδιζει τριτη θεση το κιναλ, που να βγει ο ηλιος απ τη δυση!

ο Θεοχάρης είπε

και κυβέρνηση άλλη να μπει,μόνο τον Πρόεδρο της ερτ θα μπορεί να αλλάξει.Ουτε ένα κομμα ούτε μια τελίτσα από συμφωνημενα και υπογραμμενα.Οποτε και κυβέρνηση άλλη να μπει πρώτα θα εισηγείται στην Τρόικα δντ και κεντρικό τραπεζίτη ,θα παίρνει εγκριση και μετά θα εφαρμόζει τα εγκεκριμένα από έξω.Αν η επόμενη κυβέρνηση διασπαστεί με τους απ' οξω και κανει πράγματα χωρίς να ζητάει έγκριση αποξω ,π.χ.,αν θέλει να χτίσει κομματικο καθεστως και κάνει ενεξελεγκτους διορισμους εκτός ασεπ και οργανικών θέσεων,οι απ'οξω θα μας επιβάλουν και τέταρτο μνημονιο,πράγμα που δεν απέκλεισε δεξιός υποψήφιος και το είπε στην τηλεοραση ειπε δεν αποκλειεται να παμε και σε τέταρτο μνημονιο.Αλλος δεξιός υποψήφιος είψε πει σε ψηφοφόρο κάτσε πρώτα να βγούμε και θα δεις τι έχει να γινει.Αυτα τα ξέρουνε ολα οι αποξω και για αυτό προτιμάμε να τους κάνουν καλύτερα τη δουλειά οι από μέσα συριζαιοι οι οποιοι μπορεί να είναι σαλταρισμενοι ιδεοληπτικοι αλλά ελεγχουν την κατάσταση καο με τσοι συριζαιοι απο μεσα και δεν θα μπουν στον κόπο να χρειαστεί να ξανατρεχουνε να μας σώσουνε όπως επί δεξιάς με τα γκρικ στατιστιξ που μόλις μας καταλάβανε ότι δουλευαμε ψιλο γαζι τους εταίρους μας μας κίλησαν σε όλων μας το μέτωπο που έγραφε (( Έλληνες απατεώνες)), άδικο έχουν εδω που τα λέμε οι χριστιανοί να θέλουν όχι μονο τα δανεικα λεφτά τους πίσω αλλά τον κυριότερο την ησυχία τους,να κοιμούνται χωρίς εφιάλτες ότι η Ελλάδα ξαναχρεοκοπεί τρέχετε να την ξανασώσουμε;;;;

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η αυτοδυναμη ΝΔ ουτε σε εβαλε σε μνημονια, ουτε σε κρατησε σε μνημονια.Αριστεροι σε εβαλαν στα μνημονια και σε κρατησαν και σε κρατουν σε αυτα, μεχρι σημερα.Αν την ειχες τη ΝΔ ξαναβγαλει κυβερνηση το Σεπτεμβρη του 2009, με 2 μονο χρονακια περιοριστικη πολιτικη δικης μας επιλογης θα ξεπερνουσαμε τη διεθνη οικονομικη κριση και θα αναπτυσσομασταν ελευθεροι με τις Αγορες...και η Οικονομια μας θα ειχε απογειωθει.Και ισχυουν ολα αυτα που λεω, διοτι μολις η Οικονομια μας σημερα εγινε σαν τη μιση Οικονομια που ειχαμε το 2009, βγηκε απο τα μνημονια!!Αρα τοτε, που ημασταν 2 φορες καλυτεροι απο σημερα, δε θα μπαιναμε σε μπελαδες!

Να περάσει ο επόμενος.....

Έτσι είναι η Δημοκρατία! Στον απελθόντα δόθηκε η ευκαιρία και του προσφέρθηκε ανοχή γενναιόδωρα. Τώρα πέρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια και έρχεται στη θέση του να δοκιμαστεί κάποιος άλλος. Να τα κάνει χειρότερα αποκλείεται.....άλλωστε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται!

@

Νομιζεις ...

ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ ----παρακαλει---τον ΕΡΑΣΤΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Παρα την μεγαλη πιεση που δεχεται απο το Μαξιμου----Ο Αλεξης Γεωργουλης ----ακομη δεν ειπε το ΝΑΙ---για το ευρωψηφοδελτιο του Συριζα.----Προφανως ποτε δεν ηθελε τον ρολο της -- ΓΛΑΣΤΡΑΣ..!

Αγύριγο κεφάλι

Ποιάς είναι ..."εραστής" αυτός;

RG

Στον Συριζα ακομα ψαχνουν υποψηφιους.?

Τρολ

Θές να είσαι υπάκουος και να πορευτείς με την Ε.Ε ? Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Θές να κάνεις αλλαγές στο πρόγραμμα της Ε.Ε , κόντρες και τσαλίμια , μεχρι και αποζημιώσεις να ζητήσεις ? Ψήφισε Ν.Δ.

Αγύριγο κεφάλι

Και ...ΞΕΡΕΙΣ ...ΑΝ τους "Κουνηθεί" η ΔΕΞΙΑ των Ευρωπαίων, θα πάρει απ΄ αυτούς τα ..."απίδια" του ...Καράμπελα!..

Κουλη παιξε μπαλα με το γυφταριο

Χαχαχαχα.....ολο το συνταγματικο τοξο προσκυναει την μερκελ και ο μκλακας ονειρευεται.....

ChrisAK

Που είναι ρε οι ψηφοφόροι του σύριζα να τους υποδεχθούν;;; Όπως είπε ο Άδωνις ντρέπονται να πούν ότι είναι συριζαίοι. Οι κάτοικοι κρύβονται από ντροπή όταν μαθαίνουν ότι έρχονται συριζαίοι βολευτές ζητιάνοι ψήφων στον τόπο τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

3
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

10
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

16
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

22