Μητσοτάκης: Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-τερατούργημα για την Παιδεία

Μητσοτάκης: Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-τερατούργημα για την Παιδεία

«Να αντιληφθούν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση κουρελού ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής τους στην εξουσία δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα, και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

mitsotakis1
«Τερατούργημα» χαρακτηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο προωθείται από την κυβέρνηση να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Με δηλώσεις του από την Κύπρο, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο. «Πρέπει να αντιληφθεί και ο κ. Τσίπρας και αυτή η κυβέρνηση κουρελού, της οποίας προΐσταται, ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα, και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis2
Ο ίδιος εξήγησε ότι από τις συναντήσεις και τις επαφές που έχει στην Κύπρο, διαπίστωσε «το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα μιας χώρας η οποία έχει καταφέρει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, στηριζόμενη σε έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Κατάφερε, όπως είπε, «να γίνει κέντρο καινοτομίας, να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια, να προσελκύσει πολλούς Έλληνες και ξένους φοιτητές, Ελλαδίτες φοιτητές οι οποίοι έρχονται και σπουδάζουν στην Κύπρο». Με άλλα λόγια, συνόψισε, να μπει για τα καλά στο χάρτη της ενότητας της εκπαίδευσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο». 

Κάνοντας αντιδιαστολή με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερα χρόνια μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες».

Κλείσιμο
mitsotakis3
Αναφερόμενος δε στο νομοσχέδιο – σκούπα για την Ανώτατη Εκπαίδευση που συζητείται με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή των Ελλήνων, υπογράμμισε ότι με αυτό «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα», καθώς «διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας».

Πρόκειται εξήγησε για νομοσχέδιο που «καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης, ισοπεδώνει ουσιαστικά την Τεχνολογική Εκπαίδευση, και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει με την αγορά  κάθε πανεπιστήμιο το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση».

Απάντηση Γαβρόγλου

Για «πλήρη άγνοια» στα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και χαρακτήρισε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, «μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Σήμερα από την Κύπρο όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά μύδρους απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Είπε επί λέξει: "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες''.

Αυτή η δήλωση δείχνει για μία ακόμη φορά την πλήρη άγνοια του κ. Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι δηλώσεις όχι μόνον εναντίον της κυβέρνησης. Είναι μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμιά μας, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες. Δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης