dimoskopisi_main01

Δείτε τα στοιχεία του γκάλοπ που διενήργησε η Opinion Poll - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής – Πεντακομματική Βουλή – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ποσοστό 71.4% πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση

Εικόνα αποσάρθρωσης της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και τεράστιας διαφοράς από τη ΝΔ, είτε για τη μάχη των ευρωεκλογών, είτε για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει η νέα έρευνα που διενήργησε η εταιρία Opinion Poll και παρουσιάστηκε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6».

Τα δεδομένα για το κυβερνών κόμμα είναι περίπου εφιαλτικά, καθώς όλα τα ευρήματα της έρευνας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε εκλογική συντριβή, αδυνατώντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Τουναντίον, διαπιστώνεται αποσυσπείρωση και καταγράφονται διαλυτικές τάσεις, την ώρα που η ΝΔ βαδίζει προς μία μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, αλλά και προς την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

Ακόμα και στα «δευτερεύοντα» ερωτήματα, που περιέχουν οι δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου, τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: σαφής υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, άνετο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο.

Ευρωεκλογές

Η ΝΔ καταγράφει, σύμφωνα με την έρευνα, τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών και όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με ποσοστά για τη ΝΔ 30,1% έναντι μόλις 14,7%. Το τελευταίο αυτό νούμερο είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

Τρίτο κόμμα, με τάση αύξησης της συσπείρωσης στην εκλογική του βάση είναι το Κίνημα Αλλαγής, που φτάνει στο 6,9% όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Τα συγκεκριμένα πέντε κόμματα είναι και τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην ευρωβουλή, σύμφωνα με την Opinion Poll, η οποία βρίσκεται τους αναποφάσιστους των ευρωεκλογών γύρω στο 14% με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτονται την αποχή.

Εθνικές εκλογές

Εντυπωσιακή είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται περίπου 14 ολόκληρες μονάδες πίσω, στο 16,3%! Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων η ΝΔ είναι μία ανάσα από την αυτοδυναμία – ελπίζοντας ότι θα πάρει έστω και ελάχιστους από τους αναποφάσιστους – καθώς έχει ποσοστό 33,8% και διαφορά 15,7 μονάδων από το κυβερνών κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 18,1%, με τρίτο το ΚΙΝΑΛ στο 5,9%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,6% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%. Πρόκειται για τα κόμματα που καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα 38,5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 21,9%, ποσοστό μεγαλύτερο από την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το καταγράφει η έρευνα.

Οι ψηφοφόροι πάντως είναι απαισιόδοξοι γενικώς, αλλά και απογοητευμένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ποσοστό 71.4% πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, 76,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σωστό τρόπο τα προβλήματα, ενώ 68,6% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση, που ασκεί η ΝΔ.

Η πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll έγινε στις 15-17 Απριλίου, με δείγμα 1204 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

opinion01
opinion02
opinion03
opinion04
opinion05
opinion06
opinion07
opinion08
opinion09
opinion010
opinion011
opinion012
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll που δημοσιεύει σήμερα το «protothema.gr», σχολίασε μιλώντας στον «Θέμα 104.6» ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης.

«Οι διαφορές είναι μεγάλες και στις Ευρωεκλογές και λίγο λιγότερο στις βουλευτικές», είπε ο κύριος Ζούπης, εκτιμώντας ότι «η 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου θα δημιουργηθεί μαι πολύ δύσκολη κατάσταση για την κυβέρνηση».

«Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας χάνει και σε προσωπικό επίπεδο», ανέφερε ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγάλωσε και ότι το Κίνημα Αλλαγής, αύξησε το ποσοστό του, είπε «νομίζω ότι επειδή από την προηγούμενη έρευνα αυξήθηκε η διαφορά.

Σε ότι αφορά τις παροχές, όπως το λένε, δεν φαίνεται να εισπράττει κέδρος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της «γέφυρας» περισσότερο συνέβαλε στο να υπάρχει συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ και η εμμονή με τη Νovartis, δεν βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε ο Ζαχαρίας Ζούπης, «ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει διακύβευμα. Τους καλούν να ψηφίσουν για μην ανέβει πάλι στην εξουσία η Δεξιά».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, «τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να τον αγγίζει περισσότερο το θέμα της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές. Οι δυσαρεστημένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εκφραστούν ευκολότερα σε μικρότερα σχήματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (137)

-

Τους προδότες κανείς.-

Λουθήρος του Εθνικισμού

Δημοσκόπηση ΣΟΚ: Το 100% των ψηφοφόρων που σκοπεύουν να ψηφίσουν, δηλώνουν πως πιστεύουν ότι υπάρχει πολιτική λύση. Φήμες που θέλουν γέλωτες να ακούγονται από την Federal Reserve στην Washington και το Tel Aviv ελέγχονται προς το παρόν ως αναληθείς.

ΣΜΠΡΩΧΤΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ!

ΕΛΑΤΕ, ΜΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΣΜΠΡΩΧΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΣΜΠΡΩΧΤΕ, ΜΩΡΕ, ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΒΑΛΤΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΗ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ. ΣΜΠΡΩΧΤΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΩΡΕ. ΤΟ ΚΑΡΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΟΜΠΕΛΟΥΧΟΣ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Αρχίσαμε να ανησυχούμε εεεε ;;;;;;

Θα πεις πολλά παρακάλια για να ....σμπρώξουν το κάρο σας, γιατί έχει μέσα κάτι μπουμπούκια σαν εσένα βλήτο, που θα φάνε ένα παγωτό το βράδυ των εκλογών ....μα ένα παγωτό , πύραυλο !!!!!!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Κουμπαρακι τρελαθηκες; Δε χορτασες Τσιπρα 5 χρονια τωρα; Δεν το φχαριστηθηκες που γεμισε η Πατριδα λαθρομεταναστες και κλεινομαστε νωρις στα σπιτια μας, χωρις χαραμαδες φωτος, σαν τη Κατοχη;Που διωξαμε τα παιδια μας για να ταιζουμε ξενους, που κοβουμε μες στη μεση μισθους συταξεις και εισοδηματα, οχι για τα μνημονια, οπως οι αλλοι πολιτικοι, αλλα για να αγοραζει ψηφους και συνειδησεις ο Τσιπρας σου; Δεν τον καμαρωσες που ξεπουλησε τη Μακεδονια στους γυφτοσκοπιανους , μονο θελεις να ξεπουλησει και αλλα κομματια της Ελλαδας μας;Οχι κουμπαρακι, χιλιες φορες οχι, εγω δεν ειμαι μαζοχας και συριζαιος αλλα ενας κανονικος πολιτης! Εσυ αν τον θελεις τοσο πολυ, ας πηγαινεις να τον βλεπεις τι κανει στη φυλακη!...

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους !

Οσο περνάνε οι μέρες , τόσο μεγαλύτερη συντριβή θα υποστούν!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΟΥΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΡΕ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ! ΖΗΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΦΩΣ! VENCEREMOS!

Αντε γεια ......

Να το κοιτάξεις, είναι σοβαρή η κατάστασή σου ! Αν την αφήσεις ανεξέλεγκτη μπορεί να σου φορέσουν και ...ζουρλομανδύα !

VIVA APLYTAREMOS !!!!

Αυτό το VENCEREMOS μόνος σου το έγραψες ή το άκουσες που το είπε ο σταλίνας αλβανίτης που έφαγε το κράξιμο ? (ανάθεμα αν ξέρεις τί σημαίνει η λέξη και συ και ο άλλος !!!)

Ο κουλης

Ορκιζεται στις 12 το βραδυ πρωθυπουργος υστερα απο τουτη τη δημοσκοπηση. Τρολακια τρεξτε για διορισμο!!!!

Στέλιος

Μόνο;

Ποδοσφαιρικέs ιστορίεs γιά χαλάρωση.

Kάποτε στην δεκαετία του 70 εγινε ενα παιχνίδι ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Εκει συνέβη να διασυρθεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(εκανε μεγάλη ανανέωση) με σκορ 3-1 αν θυμάμαι καλά.Οι φιλαθλοι του ΦΩΣΤΗΡΑ φώναζαν εν χορώ το σύνθημα<<ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ>>(ακόμα βουίζουνε τα αφτιά σε οσουs ετυχε νά το παρακολουθήσουν).Τήν ακριβώs επόμενη χρονιά κατεγράφηκε ενα από τα μεγαλύτερα σκόρ σε αγώνα Α.ΕΘΝΙΚΗΣ(ισωs τό μεγαλύτερο) 11-0 ο δε ΦΩΣΤΗΡΑΣ(Iστορικη ομάδα) ετυχε να εχει πορεία οχι ανάλογη τηs ιστορίαs του(συνεχείs υποβιβασμούs).

deepurple

το θυμαμαι αυτο το παιχνιδι στο ξερο του Ταυρου ,μαγνητοσκοπηση το εδειχνε η ΥΕΝΕΔ 1971-72.

Ναι υπαρχουν πατριωτες!

Ειναι καποια μικρα κομματα και απο τα δεξια κ απο τα αριστερα, μηπως οι ελληνες τυπου Thanos απο κομπλεξ θελουν να ειναι παντα με τον νικητη;;;; Λεω μηπως;;;; Φτανει με πασοκ νδ συριζα ψαξτε διαβαστε το ποιον του ανθρωπου που ψηφιζετε...εχει δουλεψει, πιστευει στον θεο, στις ελληνικες αρχες; Φτανει με τους απατεωνες-μασονους που θησαυριζουν!

Το μικρό είναι χειρότερο από το μεγάλο!

Τα μικρά κόμματα είναι από γραφικά έως ύπουλα! Είναι περιοδεύοντες θίασοι όπως πχ. ΔΗΜΑΡ. Μετά ψηφίζεις Καμμένο και σου προκύπτει Τσίπρας. Ψηφίζεις Λεβέντη και σου προκύπτει Κυριάκος. Ψηφίζεις ποτάμι και σου προκύπτουν και οι δύο! Άλλωστε και το ΣΥΡΙΖΑ μικρό κόμμα ήταν κάποτε και θα ξαναγίνει.....

ανδρεας

με το σκεπτικο οτι η νδ θα δωσει πισω ολα τα κομενα απο τις συνταξεις<λογικο ειναι γιατι η πασοκοδεξια τα εκοψε> θα παρει πανω απο 55%

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης