Βούτσης για Novartis: Η δικαιοσύνη αποδέχεται ότι τα αδικήματα τελέστηκαν επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων

Βούτσης για Novartis: Η δικαιοσύνη αποδέχεται ότι τα αδικήματα τελέστηκαν επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων

voutsis_novartis
Ως αποδοχή εκ μέρους της Δικαιοσύνης του νομικού εφευρήματος της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να τελούνται αδικήματα και «επ' ευκαιρία» των υπουργικών καθηκόντων χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την ενέργεια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να τον ελέγξει ως ύποπτο τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

«Έχει γνωμοδοτήσει επ’ αυτού η Προανακριτική Επιτροπή της Novartis και η Βουλή όταν έστειλε στη δικαιοσύνη το θέμα απαντώντας σε αυτό το ζήτημα. Το γεγονός ότι ήρθε το αίτημα από τη Δικαιοσύνη για να γίνει πάλι εδώ η συζήτηση δείχνει ότι αυτή η ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη. Και σας απαντώ επί της ουσίας» είπε ο προέδρος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ είχε ψηφίσει το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis που υποστήριζε ότι ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη καθώς τα επίμαχα αδικήματα δεν τελέστηκαν κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αλλά επ' ευκαιρία αυτών και άρα δεν εντάσσονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος.

Η άποψη της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έρχεται σε σύγκρουση τόσο με το Σύνταγμα όσο και με την νομολογία που υποστηρίζει πως μόνο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ξεφεύγει από το πλαίσιο του άρθρου 86.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης