Νέα δημοσκόπηση: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται 11 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με  αναγωγή επί των εγκύρων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,5%, έναντι 21,5% - Στις 9,5 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου - Πεντακομματική Βουλή - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

dimoskopisi_art
Με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,5%, έναντι του 21,5% που καταγράφει το κυβερνητικό κόμμα.

Δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ

dimoskopisi_prothesi_psifou_anagwgi

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, προκύπτει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Από τα υπόλοιπα κόμματα, μόνο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με ποσοστό 2,5%, δείχνει να έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή.

Κλείσιμο
Χαμηλότερα ποσοστά από το 3% επί των εγκύρων που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή καταγράψουν οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί, καθώς ακολουθούν: η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%, ενώ το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνουν από 1%.



Στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 9,5%, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 20,5%. Και πάλι, Χρυσή Αυγή, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ ακολουθούν με 7,5%, 6,5% και 5,5%, αντίστοιχα, συνθέτοντας μια πεντακομματική Βουλή.



Υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, καθώς αναποφάσιστοι και όσοι επέλεξαν να μην απαντήσουν, έφτασαν το 11%. Η ΝΔ παρουσιάζει μεγάλο βαθμό συσπείρωσης, που φτάνει το 81%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 51%.



Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δεν υπήρξε σχεδόν καμία αλλαγή από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 20-22 Ιανουαρίου 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35%. Ακολουθεί η απάντηση: «Κανένας από τους δύο» σε ποσοστό 34% και ο Αλέξης Τσίπρας με 24%.

Οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση που πηγαίνουν τα πράγματα στη χώρα. Στην ερώτηση «σε τι κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες», το 63% απαντά Σίγουρα/Μάλλον σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 29% απαντά σε Σίγουρα/Μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Το 82% απαντά ότι το πολιτικό κλίμα είναι Σίγουρα/Μάλλον όχι ικανοποιητικό και μόλις το 9% απαντά Σίγουρα/Μάλλον ναι ικανοποιητικό.



Στο ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, οι πολίτες εμφανίζονται... μοιρασμένοι. Το 36% απαντά άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το 32% αργότερα, μέχρι και την λήξη της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο. Το 21% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου.

Στην παράσταση νίκης, σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, που αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 39 μονάδες -62% έναντι 23%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης