Πυρά κατά Πολάκη για την παράνομη ηχογράφηση: Διέπραξε κακουργηματική πράξη, λέει η ΝΔ - Να παραιτηθεί τον καλεί ο Παπαθεοδώρου

Πυρά κατά Πολάκη για την παράνομη ηχογράφηση: Διέπραξε κακουργηματική πράξη, λέει η ΝΔ - Να παραιτηθεί τον καλεί ο Παπαθεοδώρου

Δριμεία επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπολύει από τη Βουλή η αντιπολίτευση για το δάνειο των 100.000 ευρώ που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα και την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα

4721663__1_
Στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων της υπόθεσης που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής για την προκλητική δανειοδότηση του Παύλου Πολάκη συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τόσο για το δάνειο όσο και για την απόπειρα εκβιασμού του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε πως «χθες ο Πολάκης ηχογράφησε την συνομιλία του με τον κεντρικό τραπεζίτη και κατόπιν την δημοσίευσε. Διέπραξε κακουργηματική πράξη που δεν καλύπτεται από την ασυλία και επίσης η ομολογημένη πράξη συνιστά και τελέστηκε γύρω από το πλαίσιο καθηκόντων του. Δεν συγκινήθηκε καμία δικαστική αρχή. Η δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη ή αμέριμνη και καμία αντίδραση από την κυβέρνηση που ταυτίζεται με τις πράξεις του στελέχους της».

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ζήτησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης ηχογράφησης της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είπε ότι «πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Πολάκη».

«Πολιτικά σας λέω ότι από τη στιγμή που έρχεστε και λέτε ότι δεν έκανα καμία υποκλοπή, πρέπει να σβήσετε αυτά που γράφατε χθες ή αλλιώς παρατηθείτε γιατί υπουργός που παίρνει τηλέφωνο Κεντρικό τραπεζίτη και του λέει ότι θα έρθω εγώ εκεί και θα δεις, δεν είναι υπουργός δημοκρατικής χώρας», ανέφερε. 
Παναγιωτόπουλος-Παπαθεοδώρου
Κλείσιμο

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είπε πως «είναι αδιανόητη για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία η παράνομη πράξη συναδέλφου σας να καταγράψει παρανόμως και να διακινήσει επίσης παρανόμως τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον κεντρικό τραπεζίτη στο γνωστό ΜΜΕ του Μαξίμου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου όφειλε να «έχει αποδοκιμάσει τον κ. Πολάκη» ενώ πρόσθεσε πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει.

«Σε ποια χώρα θα είχε γίνει μια τέτοιου συμβολισμού και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, άκρως αντιθεσμική για τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη χωρίς να έχει υπάρξει από πλευράς υπουργού δικαιοσύνης οποιαδήποτε άμεση αποδοκιμασία;» αναρωτήθηκε.

«Τέτοιου είδους παράνομες πράξεις και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές μόνο σε καθεστώτα Ορμπαν και Μαδούρο συμβαίνουν. Εκβιάζεται κι απειλείται ο κεντρικός τραπεζίτης από έναν υπουργό γνωστό εκβιαστή με κουτσαβάκικες αντιλήψεις και συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις ακόμα και εναντίον νεκρών όπως του αείμνηστου Μπεσκένη. Απολαμβάνει συστηματικά την εύνοια τις αυλής του πρωθυπουργού και την προστασία του κομματικού μηχανισμού – διάβασα την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ και ντράπηκα - και κρύβεται κάθε φορά πίσω από βουλευτική ασυλία του κατά τα άλλα επαίσχυντου άρθρου 86 νόμου ευθύνης υπουργών» επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου για να συμπληρώσει «θυμίζω είναι ο υπουργός του «όλοι σας και μόνος μου»».

Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ υποστήριξε σε άλλο σημείο αναφερόμενος στον κ. Πολάκη πως είναι ο εκφραστής «των Λούμπεν χαρακτηριστικών της κυβέρνησης» και του «πολιτικού τραμπουκισμού».

«Πραγματικά περιμένω εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης μία δήλωση που θα λέει ότι αποδοκιμάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές – από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της και έπρεπε να την έχει κάνει ήδη».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην υπόθεση Κοτζιά – Καμμένου λέγοντας «ο πανικός αυτής κυβέρνησης είναι πλέον ανεξέλεγκτος. Έχει φτάσει πλέον σε σημεία κοινοβουλευτικού παροξυσμού με πρώην υπουργούς να αλληλομηνύονται και να ανταλλάσσουν μηνύματα με φρασεολογία υποκόσμου. Με πρώην υπουργό να καταγγέλλει ότι εκβιάστηκε από άλλον υπουργό και μάλιστα ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας. Εχουμε άλλους υπουργούς που προπηλακίζουν δημοσιογράφους στον δρόμο. Η πολιτική παρακμή και ο κοινοβουλευτικός εξευτελισμός δεν έχου πάτο Πρόκειται για πολιτικό βούρκο και αυτοί που επωφελούνται είναι τα άκρα και οι αρνητές της δημοκρατίας».

Επανερχόμενος στην υπόθεση Πολάκη και απευθυνόμενος στο κ. Καλογήρου είπε «πρότασή μου κύριε υπουργέ είναι να απατήσετε άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση πολιτικά εκούσια ή ακούσια καταλαβαίνω ότι εμπλέκεστε στη συγκάλυψη ενός σκανδάλου που έχει όλες τις αποχρώσεις της σήψης και παραβιάζει κατάφωρα τους κοινοβουλευτικούς κανόνες και της Δημοκρατίας . Εχει τις αποχρώσεις της σήψης των πολιτικών συμπεριφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για τη δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίζει με τον πολιτικό κυνισμό του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης»

Παύλος Πολάκης: Καταργούμε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Νωρίτερα, ο κ. Πολάκης παρενέβη στην συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για νομοσχέδιο που αφορά τις ιδιωτικές κλινικές χωρίς ωστόσο να μιλήσει για την υπόθεση που τον αφορά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις καταργούν «τον αμαρτωλό οργανισμό» και υποστήριξε πως «κλείνουμε την πόρτα ακόμα και μετά από 10 – 15 χρόνια που μπορεί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από την κυβέρνηση να μην μπορεί η άλλη κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τον νέο φορά όπως χρησιμοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ με παραγγελίες και υπερκοστολογήσεις. Ελπίζω η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να τελειώσει επιτέλους τα πορίσματά της και τις διώξεις – ήδη ασκούνται διώξεις σε μια σειρά από στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης