Στουρνάρας: Θεσμική εκτροπή, ο Πολάκης χωρίς συναίνεση έβγαλε παραποιημένα αποσπάσματα

Στουρνάρας: Θεσμική εκτροπή, ο Πολάκης χωρίς συναίνεση έβγαλε παραποιημένα αποσπάσματα

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για παράβαση του Ποινικού Κώδικα και καλεί τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως - Μιλά επίσης για ανήκουστη προσπάθεια του Πολάκη να επηρεάσει την Τράπεζα της Ελλάδος στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της - Πολάκης: Αληθής η συνομιλία αλλά... δεν τον κατέγραφα

tdr
Για θεσμική εκτροπή και παράβαση του Ποινικού Κώδικα από τον Παύλο Πολάκη κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Τρίτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά την ηχογράφησή της συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα  και τη δημοσιοποίησή της από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί «με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου».

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για «ιστορικά πρωτοφανή» ενέργεια του αναπληρωτή υπ. Υγείας υπογραμμίζοντας ότι τα αποσπάσματα που γνωστοποιήθηκαν «σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» ήταν «επιλεκτικά και παραποιημένα».

Σημειώνει, δε, ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές «οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως» και καλεί «ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος»

Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες. 

Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον. Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.»

Πουλάει τρέλα ο Πολάκης: Η συνομιλία είναι όπως μεταφέρθηκε αλλά δεν κατέγραψα τον Στουρνάρα

Κλείσιμο
Με την τρομερή αντίφαση να αναγνωρίζει ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι «αληθές» αλλά ότι «δεν την κατέγραψα» επιχείρησε να απαντήσει ο Παύλος Πολάκης στη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο των αναρτήσεων στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία απειλή στη φράση «γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο» που είπε, μεταξύ άλλων, στο διάλογο που είχαν το βράδυ της Δευτέρας.

Παρόλα αυτά στην ίδια απάντηση στην οποία «πουλάει τρέλα» ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποιεί ξανά ρητορική απειλητικού ύφους γράφοντας «αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά».

Δεν παραλείπει τέλος να επιτεθεί για άλλη μια φορά στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα-Νικολοπούλου Στουρνάρα γράφοντας ότι «ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.
Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.
Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.
Ακολούθως φρόντισε να διαρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.
Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.
Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.
Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθεως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.
Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.
Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας .
Αθηνα 19/2/2019

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης