Στουρνάρας: Θεσμική εκτροπή, ο Πολάκης χωρίς συναίνεση έβγαλε παραποιημένα αποσπάσματα

tdr

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για παράβαση του Ποινικού Κώδικα και καλεί τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως - Μιλά επίσης για ανήκουστη προσπάθεια του Πολάκη να επηρεάσει την Τράπεζα της Ελλάδος στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της - Πολάκης: Αληθής η συνομιλία αλλά... δεν τον κατέγραφα

Για θεσμική εκτροπή και παράβαση του Ποινικού Κώδικα από τον Παύλο Πολάκη κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Τρίτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά την ηχογράφησή της συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα  και τη δημοσιοποίησή της από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί «με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου».

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για «ιστορικά πρωτοφανή» ενέργεια του αναπληρωτή υπ. Υγείας υπογραμμίζοντας ότι τα αποσπάσματα που γνωστοποιήθηκαν «σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» ήταν «επιλεκτικά και παραποιημένα».

Σημειώνει, δε, ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές «οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως» και καλεί «ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος»

Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες. 

Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον. Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.»

Πουλάει τρέλα ο Πολάκης: Η συνομιλία είναι όπως μεταφέρθηκε αλλά δεν κατέγραψα τον Στουρνάρα

Με την τρομερή αντίφαση να αναγνωρίζει ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι «αληθές» αλλά ότι «δεν την κατέγραψα» επιχείρησε να απαντήσει ο Παύλος Πολάκης στη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο των αναρτήσεων στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία απειλή στη φράση «γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο» που είπε, μεταξύ άλλων, στο διάλογο που είχαν το βράδυ της Δευτέρας.

Παρόλα αυτά στην ίδια απάντηση στην οποία «πουλάει τρέλα» ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποιεί ξανά ρητορική απειλητικού ύφους γράφοντας «αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά».

Δεν παραλείπει τέλος να επιτεθεί για άλλη μια φορά στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα-Νικολοπούλου Στουρνάρα γράφοντας ότι «ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.
Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.
Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.
Ακολούθως φρόντισε να διαρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.
Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.
Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.
Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθεως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.
Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.
Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας .
Αθηνα 19/2/2019

ΣΧΟΛΙΑ (180)

ΦΥΛΑΚΗ

Ο προδοτης ο Στουρναρας και ο Προβοπουλος. Η Δημοκρατια ουδεμια σχεση εχει με τραπεζιτες.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Πολακη λεβεντη γλεντα τους

ankirk

Δε χρειάζονται πολλά λόγια.Ο Πολάκης δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία, αλλά όταν πρόκειται για αυτό το υπερσκουπίδι Στουρνάρα, όλα του τα συγχωρώ!!!

πιάσε το αυγό και κούρευτο

Μου πες σούπα. Δεν πάει έτσι μπροστά τίποτα. Αν ο Πολάκης ήθελε να πάρει μια σοβαρή ή άκρως έγκυρη πληροφορία, έπρεπε να υποβάλει το αίτημά του γραπτώς. Το αυτό έπρεπε να του συστήσει και Διοικητής της Τραπέζης. Το αίτημα του κ. Πολάκη, αν δεν μπορούσε να το ικανοποιήσει άμεσα ο Διοικητής, έπρεπε να το μεταφέρει στο νομικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος και αν αυτό δεν μπορούσε να εκφέρει άποψη, να πάρει την γνώμη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Αυτό το σύστημα ενέχει διαφάνεια. Είναι όλα γραπτά. Τι λέμε στο τηλέφωνο δεν νομικά δεν μετράει, εκτός αν υπάρχουν αξιοπιστα γραπτές σημειώσεις. Όποιος δεν ακολουθεί αυτό το δρόμο αποβλέπει σε παράνομες πράξεις. Ποιος ξέρει, τι θα έψαλλε στους ιθύνοντας της ΑΤΤΙΚΑ Τράπεζας για να πάρει το περίφημο δάνειο με τόσο ευνοϊκούς όρους; Τηλεφωνικώς για σοβαρά μή γραπτά αιτήματα δεν βρίσκεις άκρη. Ισχύει το γνωστό: πιάσε το αυγό και κούρευτο.

θράσος

Απύθμενο θράσος από τους αριστεροφασιστες της κακιάς ώρας .Τους πιάνουν με τη γίδα στον ώμο την ώρα της κλεψιάς και βγαίνουν στην επίθεση τα καθάρματα απειλώντας και βρίζοντας για να μην τους καταδικάσουν .Να τονε χαίρεστε τον άχρηστο που βρωμίζει την Κρήτη ηλιθιοι όλοι σας

Γαλαζιο τρολακι

Πω πω ρε φιλε βαρεθηκα ν απανταω σ ολο αυτον το κοσμο που μας κραζει... Ο συναδελφος καθεται.. Θελω αυξηση,κ αλλους 2-3 να με βοηθανε.. Εχω πηξει στην υπερωρια

Καρανίκας

Ενώ η 1η φορά Αριστερά-Τσυριζοκυβέρνηση-Τσίρκουλο μου παρέχει μπόλικα γίδια!!! Τίγκα η υπόγα της Κουμμουνδούρου! Σύννεφο το ποστάρισμα!!!

Ντροπή τους

Βρε Πολάκη κλείσε τους στην εντατική. Τι κάθεσε; Άναψε τσιγάρο και μάθε τους, τι σημαίνει νυστέρι στο χέρι σου. Όποιος δεν συμμορφώνεται, ανατριχήλα του. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις: στείλε τους μια ώρα νωρίτερα πριν τις εκλογές εκεί που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει και θα σε ευγνωμονεί απέραντα. Εσύ ο σύγχρονος "Ζορμπάς του Ζεμπέϊκικου" δεν πρέπει να τους αφήσεις να σου πάρουν το βόδι και να σου γκρεμίσουν τον αναβατήρα. Ντροπή τους.

@

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη θεσμική εκτροπή από την παράδοση της ΤτΕ στην ΕΚΤ ως μέρος της παράδοσης της χώρας στην Ευρωζώνη... Τα αποτελεσματα τα ζούμε τα τελευταία 20 χρόνια: διάλυση της χώρας, εξαθλίωση, ανελέητο οικονομικό κυνηγητό των πολιτών, κόστος ζωής υψηλοτατο, εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών, καρτελ, άστεγοι, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, ανακυκλούμενη φτωχοποίηση μέσω ατέρμονων Μνημονίων και μετα-Μνημονίων...

Ξεκίνα λοιπόν....

......να γρασσάρεις τις ερπύστριες για να σωθούμε από την Ευρωζώνη και να ευημερήσουμε και πάλι!!!

ChrisΑΚ

Κολλήσατε όλοι στο "γιατί δεν συζητούν-ερευνούν μπλα μπλα για τα δάνεια Πασοκ-ΝΔ". Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες, ως κόμματα ΝΔ 200εκ.-Πασοκ150εκ., Σύριζα 20εκ. Δεν καταγγέλθηκε τίποτα για να παρέμβει ή να εξετάσει κάποιος. Εκπληρώνουν τους όρους, πληρώνουν τα δάνειά τους ως κόμματα και ο κάθε ένας ως άτομο τα δάνειά τους και δεν νομίζω να δικαιούται το κόμμα να ξέρει ή να εξετάσει τα οικονομικά του καθενός εάν δεν προκύψει κάτι το ιδιαίτερο-"συμβάν γίδα στην πλάτη".

Άγγελος

Τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πήγαν στον Σύριζα, πήραν μαζί τους το πολιτικό κεφάλαιο και άφησαν πίσω τους τα χρέη, που τους αναλογούν. Το αναλογούν λοιπόν σε αυτούς χρέος, από το χρέος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο καθημερινά αναφέρονται οι Συριζαίοι, να το αναλάβει ο Σύριζα, που τους μάζεψε και τους οποίους μέχρι χθές, θεωρούσε υπεύθυνους για την χρεωκοπία της χώρας.

Α

Για την ταμπακιέρα κύριε Στουρνάρα έχετε να πείτε τίποτα και αφήστε τον Πολάκη να λέει ότι θέλει εκεί είναι το θέμα...

Ποια είναι η ταμπακιέρα;

Δηλαδή το πρόβλημα είναι αν ένας ιδιώτης, κάποιος Άδωνις Γεωργιάδης, πήρε το 2007 στεγαστικό δάνειο, ή εάν ένας εν ενεργεία υπουργός απειλεί τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας και κάνει παράνομες ηχογραφήσεις το 2019; Ποιο νομίζεις ότι είναι πιο σημαντικό για την δημοκρατία;

''ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ''ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ

ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ''ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΕΣ '' ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ,ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ! ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !

ChrisΑΚ

Το σχόλιόμου, αγγλική έκδοση, πριν βγεί στο ΠΘ ChrisΑΚ 16/02/2019, 22:51 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της διαμάχης, μόνο για πολύ πιο σοβαρό λόγο αυτή τη φορά. Σύμφωνα με μια αποκλειστική έκθεση που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Πρώτοθεμα της Κυριακής, ο κ. Πολάκης έλαβε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την κρατική Αττική Τράπεζα. Το δάνειο εγκρίθηκε και εκταμιεύθηκε (σε δύο δόσεις των 70.000 και 30.000) με ταχείς ρυθμούς και υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, καθώς θα έχει περίοδο 15 και 9 ετών, αντιστοίχως, να επιστρέψει τα δύο ποσά, παράλληλα με την παροχή αμφίβολης ασφάλειας του ήδη στεγασμένου σπιτιού του στα Σφακιά της Κρήτης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης