Κωλοτούμπες Πολάκη: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα αλλά...

Κωλοτούμπες Πολάκη: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα αλλά...

....η συνομιλία είναι όπως καταγράφηκε - ΝΔ: Ο Πολάκης είναι ο καθρέφτης του Τσίπρα - Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ): Παραιτηθείτε κ. Πολάκη! - Κόντρα με Άδωνι: «Είσαι playmobil», του είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας -  «Είσαι σαχλαμάρας», του απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 

pollakis01-mesa
Με λάσπη και κωλοτούμπες επιχείρησε ο Παύλος Πολάκης στη Bουλή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υπόθεση του δανείου του αλλά και για το εκβιαστικό τηλεφώνημα προς τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Μπροστά στον κίνδυνο άσκησης ποινικής δίωξης αλλά και στην γενική κατακραυγή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας οπισθοχώρησε ατάκτως υποστηρίζοντας ότι «δεν ηχογράφησα την συνομιλία μου με τον κ. Στουρνάρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εις βάρος του συμπαιγνία «στήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας» και υποστήριξε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να τον πλήξει προσωπικά γιατί συνέβαλε στην αποκάλυψη υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ωστόσο, δεν ανέφερε το παραμικρό για το προσωπικό του δάνειο ενώ παράλληλα επιχείρησε να εμφανιστεί ως θύμα δολοφονίας χαρακτήρων ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση των «υπερασπιστών των προσωπικών δικαιωμάτων να μιλήσουν για την κατακρεούργηση εμού και της οικογένειάς μου».

«Εδώ και 3-4 μέρες έχει εξαπολυθεί μια τεράστια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα μου για άλλη μια φορά. Νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω» ανέφερε αρχικά ο κ. Πολάκης για να αναρωτηθεί «ποια είναι η μεγάλη εικόνα;» και να απαντήσει ο ίδιος: « βγαίνει ο Τσουκάτος και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δισ. δραχμές από εταιρείες που και σήμερα χρηματοδοτούν κόμματα για να κάνει τις εκλογές του 2000. Βγαίνουν στην δημοσιότητα ότι το Πρώτο Θέμα - αυτή η ανεξάρτητη εφημερίδα –έλαβε χρηματοδότηση από έναν εφοπλιστή στην Ελβετία ύψους 1,8 εκατ ευρώ. Ο ίδιος χρηματοδότησε και την εταιρεία Γκραμπόφσκι με 800 χιλ ευρώ. Αντί λοιπόν το θέμα των ημερών να είναι αυτά, το θέμα τον ημερών είναι ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ. Που είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων που ριγεί το φρύδι τους να μιλήσουν για την κατακρεούργηση εμού και της οικογένειάς μου;»

«Βγαίνει διαρροή που λεει ότι πήρα παράνομα δάνειο. Βγαίνει η Τράπεζα και λεει ότι το πήρα νόμιμα. Απάντησε σε όλους αυτούς που βγαίνουν σε πρωινάδικα και λένε διαβόλους και τριβόλους. Μετά βγαίνει διαρροή από την ΤτΕ που λεει ότι συγκάλεσε σύσκεψη για να ελέγξει το νόμιμο του δανείου μου» ανέφερε σε άλλο σημείο για να παραδεχθεί «βεβαίως και πήρα τον Στουρνάρα τηλέφωνο και επιβεβαιώνω πλήρως το περιεχόμενο του διαλόγου που δημοσιεύτηκε. Υπάρχει διάψευση περιεχομένου της συνομιλίας; Του λεω «πολύ καλά κάνετε κ. Στουρνάρτα, είστε ο αρχιτραπεζίτης και πρέπει να ελέγξετε τα δημόσια πρόσωπα. Αλλά από την στιγμή που έχετε εξουσία και λειτουργείτε με ανεξάρτητη θεσμική ιδιότητα για δείτε και τα άλλα δάνεια που δεν έχετε κάνει τίποτα; Για τα 33 εκατ ευρώ του Πρώτου Θέματος που είναι απαιτητά και πρέπει να είναι από την Πειραιώς εδώ και ένα χρόνο. Εκεί δεν τον ενδιαφέρει η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας που της βαρά πιστόλι η εφημερίδα; Δεν τον ενδιαφέρουν τα δάνεια άλλων πολιτικών; Του λέω όπως ελέγξατε εμένα να ελέγξετε και τους υπόλοιπους πολιτικούς τα δάνεια που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, προβεβλημένες επιχειρήσεις κλ. Μόλις κλείνω το τηλέφωνο βγήκε ότι το δάνειό μου είναι νόμιμο. Πετά βέβαια την μπηχτούλα ότι μόνο ο ΠΟλάκης το έλαβε. Σήμερα αντί να συζητάμε αυτά για την κατακρεούργησή μου και τις οφ σορ που χρηματοδοτούν το Πρώτο Θέμα και την σύζυγο του Μητσοτάκη κάνουν θέμα ότι ηχογραφώ. Δεν ηχογραφώ κανένα και ότι λέω το λέω ξεκάθαρα. Να μην πετά ο Στουρνάρας την μπάλα στην εξέδρα. Να πει αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας μας. Καταλαβαίνω τους παπαγάλους. Ερχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες και θα τελειώσουν τα πορίσματα. Δεν μπορεί ο Στουρνάρας να χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον. Οικειοποιούμενος την θεσμική του ιδιότητα κάνει σπίλωση εναντίον μου γιατί συνέβαλα στην αποκάλυψη για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την σύζυγο του»

Κλείσιμο
Πολάκης part1


Εντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Απαντώντας αρχικά ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε «δεν αναφέρθηκα ούτε στα δημοσιεύματα ούτε στην δανειακή πολιτική της τράπεζας ούτε στον ρόλο του διοικητή της ΤτΕ. Αναφέρθηκα στον νόμο που δεν είναι ηλιθιότητα. Είπα ότι με βάση όσα ισχυριστήκατε ότι καταγράψατε τον διοικητή χωρίς την συγκατάθεσή του τιμωρείσθε σύμφωνα με το νόμο».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε «αυτό που μας αφορά είναι η διακίνηση συνομιλίας που υποκλάπηκε από υπουργό στον διοικητή της ΤτΕ. Πολιτικά σας λεω ότι από την στιγμή που έρχεστε εδώ και τραβάτε το θέμα πίσω και μας λέτε ότι δεν κάνατε υποκλοπή τότε ακυρώστε την ανάρτησή σας πριν από μια μέρα. Όμως είναι προσφιλής σας τακτική αυτή. Κρατάτε διπλά βιβλία συκοφαντείτε και όταν πάτε στην επιτροπή δεοντολογίας λετε ότι τα κάνετε για πολιτικούς λόγους και ζητάτε να διατηρηθεί η ασυλία σας.Πρέπει να παραιτηθείτε. Κάνετε κακό στην ποιότητα της δημοκρατίας».

Παναγιωτόπουλος-Παπαθεοδώρου

«Νατο το χεράκι πάνω, κουνήθηκε το playmobil», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε το λόγο σηκώνοντας το χέρι του την ώρα που μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.  Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε αποκαλώντας τον σαχλαμάρα.

O Αδωνις Γεωργιάδης είπε: «Την Πέμπτη έχουμε δικαστήριο εκδικάζεται η δική μου αγωγή κατά του κ. Πολάκη για ψεύδη αναφορικά με  το δικό μου πόθεν  έσχες το οποίο γνωρίζει γιατί του έστειλα την γνωμοδότηση της επιτροπής  πόθεν έσχες της Βουλής  η  οποία  ομόφωνα και με την υπογραφή του ΣυΡιζΑ έκρινε ότι το πόθεν έσχες μου είναι μια χαρά.

Όσον αφορά το δικό μου  δάνειο το πήρα όντας ιδιώτης και  πριν  εκλεγώ βουλευτής, είναι στεγαστικό, είναι τοκοχρεωλυτικό. Είναι στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Αν είναι  για τα αυτονόητα να συνεννοούμαστε με λάσπη δεν θα βγάλουμε άκρη.

Και επειδή ο κ. Πολακης  ενέπλεξε τον κ.Στουρναρα  σε ποινικές  υποθέσεις  που είναι σε εξέλιξη, με βάση τον νόμο που συζητάμε σήμερα του κ. Καλογήρου για το τεκμήριο της αθωότητας ο κ.Πολάκης θα  πρέπει να πληρώσει πρόστιμο γιατί παρεμβαίνει σε ποινική υπόθεση  σε εξέλιξη. Ούτε  τον νόμο δεν έχεις καταλάβει και είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα».

Γεωργιάδης


Ανταπαντώντας ο κ. Πολάκης είπε πως «έχετε παραποιήσει τα λόγια μου. Που είπα εγώ ότι ηχογράφησα. Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Καμία ηχογράφηση. Ξέρετε κάτι. Εχω μνημονικό και θυμάμαι τι λέω. Θυμάμαι τι έχω πει πριν από 25χρόνια. Επαναλαμβάνω, από αυτά που είπα έχει να διαψεύσει κάτι ο Στουρνάρας; Ο SSM έστειλε εντολή να ελέγξει την Αττικα και δεν έστειλε για τις συστημικές; Στήσατε ένα ολόκληρο πράγμα για το δάνειο που κατέπεσε από την εποπτική αρχή της ΤτΕ. Από εκεί έφυγαν οι διαρροές. Όταν την στήνετε την συμπαιγνία και καταπέφτει τι λετε μετά; ¨Ότι ηχογράφησε και παρανόμησε. Είπα ότι θα έρθω κ. Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξετε και τα άλλα δάνεια. Με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατακρεουργήθηκε και αυτός και η οικογένεια του από τα δικά σας ΜΜΕ. Δεν έχω το δικαίωμα;»

Πολάκης part2


«Οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν πια τα πάντα. Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να φέρει στη χώρα επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, την ώρα που κάνει εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη. «Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ούτε και η Δικαιοσύνη, που οφείλει να παρέμβει», πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης