Θύελλα για την ηχογράφηση και τις απειλές στον Στουρνάρα από τον Πολάκη

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Αδωνις Γεωργιάδης - Κεγκέρογλου στον ΘΕΜΑ 104,6: Έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει οι εισαγγελείς - Νομικοί κύκλοι: Πρέπει να ελεγχθεί για εκβιασμό, παράνομη καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, συκοφαντική δυσφήμιση κ.α. - Αναμένεται αντίδραση της ΕΚΤ

Πολυεπίπεδη θύελλα, με απροσδιόριστες θεσμικές επιπτώσεις τόσο εντός της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκαλούν οι άνευ προηγούμενου έκνομες ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να καταγράψει και να δώσει στη δημοσιότητα τις πρωτοφανείς τηλεφωνικές απειλές που εκτόξευσε κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Με συμπεριφορά που είναι απολύτως ασυμβίβαστη με πολιτικό στέλεχος και η οποία παραπέμπει στη δράση τραμπούκων του υποκόσμου, οι οποίοι όχι μόνον δεν διστάζουν να καταπατούν με προκλητικό τρόπο τη νομιμότητα, αλλά μέχρι του σημείου να διαφημίζουν δημοσίως τις παρανομίες τους, ο κ. Πολάκης ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Αποθρασυμένος, κατά τα φαινόμενα, από την υποστήριξη της Κουμουνδούρου και την έμμεση κάλυψη που του παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου για τις επανειλημμένες προκλήσεις του σε βάρος των πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης που του ασκούν κριτική για τα έργα και τις ημέρες του, ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε ότι δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτε.

Στις 2 τα ξημερώματα απόψε μάλιστα, ο κύριος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook, εξαπολύοντας μαφιόζικου τύπου απειλές και... τελεσίγραφα προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ως άλλος αρχηγός της «κόζα νόστρα», τον καλεί να... συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του μέσα σε τρεις ημέρες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, «θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα» (sic)! Αν αναζητήσει κανείς διαφορές με τις πρακτικές της μαφίας, που επίσης δίνει τελεσίγραφα για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά της, διαφορετικά απειλεί με «επισκέψεις» τα θύματά της, δεν μπορεί να βρει πολλές...

«Θα περιμενω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο....Μετα ,αν δεν ,....θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα...», ήταν η ακριβής φράση, όχι του «Νονού», αλλά του υπουργού Παύλου Πολάκη.Στουρνάρας: Θεσμική εκτροπή, ο Πολάκης χωρίς συναίνεση έβγαλε παραποιημένα αποσπάσματα

Το πρωί της Τρίτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέδωσε δήλωση στην οποία κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και παράβαση του Ποινικού Κώδικα από τον Παύλο Πολάκη τονίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπ. Υγείας επιχειρεί «με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου».

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για «ιστορικά πρωτοφανή» ενέργεια του αναπληρωτή υπ. Υγείας υπογραμμίζοντας ότι τα αποσπάσματα που γνωστοποιήθηκαν «σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» ήταν «επιλεκτικά και παραποιημένα».

Σημειώνει, δε, ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές «οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως» και καλεί «ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος»

Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες.

Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον. Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.»

Πολάκης: Αληθής η συνομιλία αλλά... δεν τον κατέγραφα

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Γιάννη Στουρνάρα λίγη ώρα αργότερα με ανάρτηση στο Facebook.  Στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπ. Υγείας ξεχωρίζει η τρομερή αντίφαση να αναγνωρίζει ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι «αληθές» αλλά ότι «δεν την κατέγραψα».

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία απειλή στη φράση «γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο» που είπε, μεταξύ άλλων, στο διάλογο που είχαν το βράδυ της Δευτέρας.

Παρόλα αυτά στην ίδια απάντηση στην οποία «πουλάει τρέλα» ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποιεί ξανά ρητορική απειλητικού ύφους γράφοντας «αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά».

Δεν παραλείπει τέλος να επιτεθεί για άλλη μια φορά στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα-Νικολοπούλου Στουρνάρα γράφοντας ότι «ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.
Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.
Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.
Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.
Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.
Ακολούθως φρόντισε να διαρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.
Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.
Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.
Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθεως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.
Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.
Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας .
Αθηνα 19/2/2019
Σωρεία κακουργημάτων

Παριστάνοντας τον δήθεν θιγμένο από την εύλογη, όπως ο ίδιος αναγνώρισε, ενέργεια της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος να ερευνήσει την προκλητική χορήγηση από την Τράπεζα Αττικής καταναλωτικού δανείου 100.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» τη Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός προέβη σε σωρεία παρανομιών που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες από τα θεσμικά όργανα της ελληνικής Πολιτείας που είναι επιφορτισμένα με την απονομή Δικαιοσύνης.

Έγκυροι νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι απαραίτητη η παρέμβαση τη Δικαιοσύνης –«αυτό τουλάχιστον θα γινόταν σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα του πλανήτη», αναφέρουν- προκειμένου να ελεγχθεί ο κ. Πολάκης για σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως είναι ο εκβιασμός, η απειλή, η εξωθεσμική παρέμβαση, η παράνομη καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, η συκοφαντική δυσφήμιση, και άλλα.

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, όσο και αν έχει τις ευλογίες του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς η επίθεση του στον διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι μόνον προσβολή στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, αλλά συνιστά και πρόκληση σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εν γένει των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το πρωί της Τρίτης μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για «ευθεία παραβίαση του ποινικού κώδικα», όπως είπε, καθώς στην περίπτωση που ο ένας συνομιλητής καταγράφει τον άλλον, τότε ο δεύτερος δεν αρκεί να έχει ενημερωθεί, αλλά απαιτείται να υπάρχει ρητή συμφωνία του.


ΝΔ: Τι θα κάνει η Δικαιοσύνη;

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με ανακοίνωση της, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».
«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία».

Κεγκέρογλου στον ΘΕΜΑ 104,6: Έπρεπε να έχουν ήδη επέμβει οι εισαγγελείς για την ηχογράφηση

Οι εισαγγελείς θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει για την παράνομη ηχογράφηση δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Έπρεπε να έχουν ήδη επιληφθεί οι εισαγγελείς γιατί έγινε δημόσια η παραδοχή της παράνομης πράξης» είπε ο κ. Κεγκέρογλου μετά τη σχετική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook.

Υπενθύμισε, δε, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποτε απειλούσαν ότι «αν χρησιμοποιηθούν οι ηχογραφημέςνες συνομιλίες του Ψυχάρη με τον Τσίπρα τότε θα πάνε μέσα αυτοί που το ηχογράφησαν».Φίλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Να ερευνηθεί πώς έγινε η ηχογράφηση

Την ανάγκη να ερευνηθεί το πώς έγινε η ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη επισήμανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης.

«Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης αν και σημείωσε ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».

Ωστόσο ο πρώην υπουργός Παιδιείας πρόσφερε κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για το προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια. Είναι ηθικό; Ποια ανηθικότητα διέπραξε; Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός; Δεν έδωσε εγγυήσεις; Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγύησεις αποπληρωμής; Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;» είπε ο κ. Φίλης.

Δείτε βίντεο: Θύελλα για την ηχογράφηση και τις απειλές στον Στουρνάρα από τον Πολάκη
Θύελλα για την ηχογράφηση και τις απειλές στον Στουρνάρα από τον Πολάκη

ΣΧΟΛΙΑ (265)

ο Γιωργος

Φυσικο δεν ειναι στην χωρα που κυβερναει η νομοθετικη και δικαστικη μαφια μεσω των ενστολων νταβατζηδων να απαγορευεται να βγαζει κανεις τα απλυτα τους στη φορα; Ασχετα με τον Πολακη και τα αθλια θεατρακια "εγω αυτο" "εσυ το αλλο" στα καναλια μας εχετε κανει και ξερναμε με το ηθος και το ποιον σας. Σοβαροφανεις ντενεκεδες που αυτοευλογουν και εκθειαζουν τα γενεια τους. Αι στα διαλα πρωι πρωι παρασιτα.

ηξωσ

Είδα τον Πολάκη στη συνέντευξη που έδωσε χτες και λυπήθηκα αφάνταστα γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχει μόνο ένας Πολάκης . Αν υπήρχαν δυο τρεις ακόμα θα είχε φύγει η χολέρα.

Πώς γίνεται αυτό???

Βασικά έναν πολιτικό κλόουν είδαμε εχθές.....και η χολέρα δε μπορεί να τα βάλει με τον ίδιο της τον εαυτό!

Τσίπρα - Στάλιν

Πάει και ο Πολάκης! Τον τελειώνει ο Τσίπρας! Περαστικά του!

ego

Παυλάρα ρίχτους στα αυτιά....χωρεψέ τους τους νεοφιλελέδες....ο λαός είναι μαζί σου....

Babis_sketo

Έτσι! Σεβασμό στον κρητικό τράγο και τον πρωθυπουργό Πινόκιο! Ο λαός της Βόρειας Κορέας είναι μαζί σου!

esy

Έτσι μπράβο ρε Παυλάρα!! Ρίξε τους στα αυτιά να χαρούμε κι εμείς τα γιδερά και να σε αποθεώσουμε! Πάρε και διακοποδάνειο με υποθήκη τη μουστάκα σου....δείξε τη σημαίνει ισονομία και σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς! Είσαι η πιό αποτελέσματή αντιπολίτευση......εύγε!

Περαστικός

Ε ρε γατόνια τον είδατε να μαγνητοφωνεί;;άλλο βρήκαμε τώρα;; ρε τι ξεφτίλες που είναι όλες οι γαλάζιες ακρίδες.......Τα άλλα δάνεια που ανέφερε ο Παυλάρας γαργάρα κ Τραπεζίτη.Ρε ένα σπίτι έχει και με δάνεια για δείτε τι περιουσίες έχουν άλλοι που το παίζουν και δικαστάδες του Πολλάκη.....ουστ ρε.Και μην ακούσω ότι είμαι Σύριζα χ@σμένο τον έχω.Είμαι ανέντακτος αριστερός και δεν γουστάρω να την πέφτουν σε καθαρούς ανθρώπους.Τελεία και παύλα γατόνια.

Περαστικά και στον αγύριστο!!!

Σιγά ρε βαρύμαγκα......που πρέπει ο κεντρικός τραπεζίτης να βαράει προσοχές στον "Παυλάρα" σου!!! Με ποιά ακριβώς θεσμική ιδιότητα του δίνει ο αγροίκος εντολή να ελέγξει άλλα δανεια??? Η μήπως αν αποδειχτούν και τα άλλα δανεια παράτυπα και καταχρηστικά καθαγιάζεται το δικό του??? Τέλος είναι ξεπεσμός να υποδύεσαι ρόλους για να περάσεις την φθηνή σου προπαγάνδα.....

Απλός πολίτης

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το ότι πουλήσατε τη Μακεδονία. Αυτή τη βρωμιά δεν θα μπορέσετε ποτέ να την ξεπλύνετε από πάνω σας. Μαύρη πεταλούδα [Γ. Χαρούλης]

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του !

Πιστεύω ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ''περιποιηθεί'' ανάλογα και τον τιτάνα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας του ντοκουμέντου , για χρήση παράνομα κτηθέντος υλικού (σε βαθμό κακουργήματος) , όχι τίποτε άλλο αλλά να τον δούμε να κλαψουρίζει και να εκλιπαρεί έλεος !!!!!!!!!!

ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ

η ξεφτιλα του Μακεδονικου εβγαλε τους ασπαλακες του τσυριζα απτα λαγουμια τους............ποντικοφαρμακο παντου και γιαουρτι στους προδοτες που ψηφισαν

ΣΠΥΡΟΣ

ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ_ΤΡΟΛΛΑΚΙΑ του κατουρημενου_ΚΥΡΙΤΣΩΦ στην παγανια.........παλλουκαρια κουραγιο εφτασαν οι εκλογες...........τα ηλεκτρονικα ιχνη υπαρχουν

Εισαγγελεας τωρα και για τους δυο

Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης. Σ: Γεια σας τι κάνετε; Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος. Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση. Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση. Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια. 1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια, 2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, 3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα, 4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα. Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο. Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουν διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε. Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε; Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω. Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω… Σ: Μπα, όλοι δικοί μου είναι. Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα; Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν. Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης