Σκουρλέτης: Κανένα πρόβλημα ακόμη και αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Καμμένος

Σκουρλέτης: Κανένα πρόβλημα ακόμη και αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Καμμένος


«Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο- Θα προχωρήσουμε στο έργο μας»

skourletis
«Ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει ανατροπές. Διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου»: αυτό υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο οποίος όμως, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαβεβαιώνει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι «αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτά τα οποία έχει πει και μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες θα δουν, πράγματι, αλλαγές στην ίδια τους τη ζωή».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι «τα πράγματα είναι σαφή. Οι μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις χώρων, βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει πλέον αυτή η απαιτούμενη πλειοψηφία έτσι ώστε να επικυρωθεί αυτή η Συμφωνία και από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αναφορικά με τη στάση που θα επιλέξει να κρατήσει ο Π. Καμμένος « όχι απέναντι στη Συμφωνία - διότι ούτως ή άλλως διαφωνεί ως προς το περιεχόμενό της-, αλλά απέναντι στην κυβέρνηση»,  ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει  «ότι ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει ανατροπές, διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση εκείνη που δεν εξασφαλιστεί, θεωρώ ότι αυτά τα οποία είναι να γίνουν και αφορούν την ολοκλήρωση εκείνων των πολύ σημαντικών μέτρων, τα οποία στην πράξη ανοίγουν ένα διαφορετικό δρόμο για τη χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια, (μέτρα) που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην τελευταία Έκθεση Θεσσαλονίκης, πρέπει να ολοκληρωθούν».

Με αφορμή δε, την πρόσφατη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Η άλλη πλευρά έκανε πράξη όσα είχε δεσμευτεί να κάνει» και οι τελευταίες αλλαγές «βάζουν τέλος στους αλυτρωτισμούς, λύνουν μια διελκυστίνδα αρκετών δεκαετιών και, νομίζω, όλοι μαζί μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και συνανάπτυξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης