Καμμένος για Σκόπια: Κανένα περιθώριο συμφωνίας με όσους εκφράζουν αλυτρωτισμούς

Καμμένος για Σκόπια: Κανένα περιθώριο συμφωνίας με όσους εκφράζουν αλυτρωτισμούς

«Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

nn
«Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας», διεμήνυσε προς την πΓΔΜ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Καμμένος παραβρέθηκε σήμερα στον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας, στη Σχολή Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής.



kammenos1


Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε:

«Σήμερα, για ακόμα μια φορά, εορτάζουμε εδώ, στη Σχολή Πυροβολικού, την Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα, η οποία για την πίστη της στο Χριστό υποβλήθηκε σε φρικτά μαρτύρια και τελικά αποκεφαλίστηκε.

Κλείσιμο
Είναι ημέρα που αποτίουμε φόρο τιμής στους Πυροβολητές μας που συμμετείχαν στους εθνικούς αγώνες για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της Πατρίδας. Τιμούμε όμως και τους σύγχρονους Πυροβολητές, οι οποίοι ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης του ένδοξου αυτού Όπλου, ενισχύουν με την ισχύ πυρός τη μαχητική ικανότητα του Στρατού μας στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Οι γενναίοι μας Πυροβολητές, με ηρωικό πνεύμα και αγάπη για την Πατρίδα, έχοντας γνώμονα το εμβληματικό απόφθεγμα «Ισχύς δια της Γνώσεως», πιστοί στο δρόμο του καθήκοντος και της τιμής, δείχνουν διαχρονικά ότι τα πεδία των μαχών, οι ακτές των νησιών του Αιγαίου και όλη η ελληνική επικράτεια είναι ο χώρος δράσης του Έλληνα Πυροβολητή, για την υπεράσπιση των όσιων και των ιερών του Έθνους.

Βεβαίως, και ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι από την προστασία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.




Αυτό ισχύει για το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων μας Δυνάμεων που αποτελεί την αδιάψευστη απόδειξη ότι η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα αλλά και το σθένος να προασπίσει τα εθνικά δίκαια και να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Τα χνάρια της ιστορίας μας είναι μέσα στα ριζώματα της καρδιάς των σύγχρονων Πυροβολητών, οι οποίοι συνεχίζουν επάξια το έργο των προκατόχων τους.

Το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξαρτήτως βαθμού, σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης, δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την Πατρίδα, μια προσφορά που σέβεται και αναγνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός.

Στον πυρήνα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, οι οποίες αποτελούν πυλώνα της εθνικής μας ισχύος, είστε εσείς. Εσείς, που καθημερινά με όπλα σας την πειθαρχία, τον υψηλό επαγγελματισμό και το ηθικό σας, πιστοί στις άξιες και τα ιδανικά του Έθνους, υλοποιείτε την υψηλή και δύσκολη αποστολή σας. Εσείς χειρίζεστε κάποια από τα ισχυρότερα οπλικά μας συστήματα και εξασφαλίζετε τη δυνατότητα να μπορεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστα να προοδεύει και να πορεύεται στο μέλλον με ασφάλεια και αισιοδοξία.Για τη Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά, η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Ανακηρύξαμε το έτος 2018 σε «Έτος Μέριμνας Προσωπικού» και προχωρήσαμε σε πλήθος δράσεων για την υποστήριξη και διευκόλυνση της καθημερινότητας, τόσο της δικής σας όσο και των οικογενειών σας, αλλά και στην αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος προκειμένου απερίσπαστοι να εκτελείτε την αποστολή σας.

kammenos5




Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Αρχηγούς των Επιτελείων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, τους εθνοφύλακες και το πολιτικό προσωπικό για την αποτελεσματική εργασία τους το 2018.

Το νέο έτος, θα εντείνουμε την προσπάθεια προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και τους πολίτες και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στα προβλήματα του προσωπικού μας, υλοποιώντας αντίστοιχες δράσεις. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για εσάς που, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, δηλώνετε παρόντες και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε εθνική πρόκληση, αλλά και για τις ανάγκες της κοινωνίας, διασφαλίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Η χώρα μας χτίζει νέες ισχυρές συμμαχίες και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις ασφαλείας και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί το φυσικό της πλούτο ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ευημερία του λαού μας.


kammenos11


Έρχομαι σε αυτή τη γιορτή απευθείας από το Κάιρο, όπου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τριμερής συνάντηση με τους ομολόγους μου, της Κύπρου και της Αίγυπτου. Μια συνάντηση, η οποία για άλλη μια φορά ανέδειξε την εξαιρετική σημασία της πολιτικής των τριμερών συνεργασιών που επιδιώκουμε και υλοποιούμε για τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών μας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το ίδιο πράττουμε με το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς το νότο και τις βαλκανικές χώρες προς το βορρά.
Στο σημείο αυτό θέλω να στείλω ένα απόλυτα σαφές μήνυμα: Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις, πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας.
Η Πατρίδα πλέον ανακάμπτει. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, πιστή και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με πυξίδα μας την ιστορία, την θρησκεία και τα ιδανικά του Έθνους μας. Η Ελλάδα ξαναγυρνά δυνατή και ισχυρή. Στον ευλογημένο αυτό τόπο που ζούμε, μπορούμε και πρέπει να ευημερήσουμε. Είναι κρίσιμο όλοι να αντιληφθούμε ότι η πατρίδα χρειάζεται, εθνική ομοψυχία, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στους ήρωες που τιμούμε σήμερα, αλλά κυρίως στις μελλοντικές γενιές.



kammenos10


Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες του Πυροβολικού,

Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημερινή εορτή και να σας προτρέψω να συνεχίσετε το έργο σας, μνήμονες της ιστορικής παρακαταθήκης, των αγώνων και των θυσιών των προκατόχων σας.

Να θυμάστε πάντα ότι ο βρυχηθμός των πυροβόλων και ο «τιμωρός κεραυνός» υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση των αγώνων του Έθνους.

Υποκλίνομαι στους ήρωες του Πυροβολικού.

Εκφράζω θερμές ευχαριστίες στους παλαίμαχους του Πυροβολικού που βρίσκονται σήμερα κοντά μας.

Εύχομαι η Αγία Βαρβάρα να παραστέκει στα πυροβόλα σας και να χαρίζει υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας.
Χρόνια Πολλά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης