Αχτσιόγλου: Στόχος η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων

Dn9ytKEXcAkDYeZ

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε απόψε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

«Η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει δύο βασικούς στόχους, τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την τακτοποίηση των δημόσιων οικονομικών» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), όπου προσκλήθηκε ως κεντρική ομιλήτρια.

«Σήμερα»- σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου -«βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, όπου πρέπει να πάρουμε αποφάσεις αναφορικά με τις πολιτικές που θα ασκηθούν το επόμενο διάστημα. Από τη μία υπάρχει η επιλογή της συμπίεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της μείωσης του εργατικού κόστους, της επιθετικής μείωσης της φορολογίας και της προστασίας μόνο από την ακραία φτώχεια, που είναι η αντίληψη του ΔΝΤ, η οποία αποδείχτηκε αναποτελεσματική και κοινωνικά ολέθρια. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η επιλογή που υιοθετεί η κυβέρνηση με μείγμα πολιτικής: την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τη στιβαρή κοινωνική πολιτική που επεκτείνεται και στα μεσαία εισοδήματα, με στόχο την εμπέδωση των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων με δύο τρόπους: με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με την επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι αυτός είναι ο δρόμος που επιτυγχάνει «τους στόχους μας για κοινωνική ευημερία, για μείωση των ανισοτήτων, για άνοδο του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Τέλος, ανέφερε ότι αυτός είναι και ο δρόμος που εξασφαλίζει ότι οι παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση θα εξαλειφθούν, μέσα από ένα νέο παραγωγικό και οικονομικό υπόδειγμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Είσαι γραφική !

Μιλάς σε εξωγήινους ; Εδώ είμαστε κυρά μου ! Εσύ που είσαι ; Προφανώς σε άλλο πλανήτη , γιατι αυτά που λες , είναι ανυπόστατες μπούρδες ! Και τι δουλειά έχει ο κουμουνισμός - τον οποίο υποτίθεται ότι πρεσβεύεις - με την ελεύθερη οικονομία ; Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνεις λέξη απ ‘ όσα λες !

Μονο

στο Δημοσιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βαλεντίνη

Για ποιους εργαζόμενους μιλάει η κυράντζα ; Αλλά και σ' αυτούς, τους ελάχιστους , που θα δώσει 20 και 30 ευρώ το μήνα , νομίζει πως μπορεί να τους εξαγοράσει ; Τσοκαριας το ανάγνωσμα , πρόσχωμεν.......

ΝΙΚΟΣ

ρε παιδια αυτη νομιζει οτι ειναι υπουργος κ τα γνωριζει ολα ,μαθε κυρουλα οικονομικα κ τοτε τα λεμε

Ζήνα

Χωρίς ανταγωνιστική οικονομία, χωρίς επενδύσεις και χωρίς αύξηση του ΑΕΠ πως θα το κάνεις αυτό άεργο τέκνο του κομματικού σωλήνα? κάποιος άσχετος θα πει ο,τι θα πάρω απο τους πλούσιους. Μα αν υπήρχε στις άλλες κοινωνικές τάξεις χρήμα, τότε δεν θα αυξάνονταν συνεχώς τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο, ούτε θα έκλειναν οι μισές επιχειρήσεις της χώρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_19V4L9

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «σθεναρή αντίδραση στο πεδίο μάχης, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο», επισημαίνοντας ότι όσοι δεν υπολογίζουν την Τουρκία  «θα δουν στο τέλος την τύχη των προσπάθειών τους»