Ζουράρις: Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός τι θα κάνουμε μ' αυτό το Σκοπιανό

3991106

Ο βουλευτής, αν και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει με δημοψήφισμα για την συμφωνία για το σκοπιανό εξέφρασε βουλευτής, των ΑΝΕΛ, ο Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «KONTRA».

«Είναι βαρύ το θέμα της κλοπής. Είναι η σιωπή του ονόματος. Γιατί το επίσημα θα είναι αυτό το… «Βόρεια Μακεδονία». Η μόνη λύση για να ηρεμήσουν τα πράγματα εδώ θα ήταν και το ζητώ ευθέως προς πάσα κατεύθυνση, να ζητήσουμε εμείς ως Έλληνες, μέσα από ένα δημοψήφισμα να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός τι θα κάνουμε με το όνομα αυτό το… σκοπιανό. Δεν θα τους δώσουμε εμείς όνομα εμείς θα πούμε αν θέλουμε να υπάρχει ως πρώτο, δεύτερο, τρίτο συνθετικό το όνομα Μακεδονία. Σε ένα επίσημο όνομα δικό τους ή δεν θέλουμε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις

Παράλληλα ο βουλευτής τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. «Εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ, ενώ είμαι ο παλαιός των ημερών αριστερός πλέον, ο παλαιότερος, δεν θα ψηφίσω ποτέ, ένα σχέδιο νόμου όπου θα υπάρχει υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει όνομα όπου υπάρχει η λέξη Μακεδονία, ποτέ των ποτών. Αλλά αυτό είναι συγκεκριμένο στα υπόλοιπα, ως αριστερός θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση.» ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής.Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Για την παραίτηση Λαζαρίδη

Τον εκτιμώ πολύ. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έχει φιλοπατρία, εργάστηκε πάρα πολύ για τον λαϊκό και τον κοινωνικό χαρακτήρα της νομοθεσίας και από αυτή την άποψη είναι πολύ καλή περίπτωση… αλλά δεν ξέρω τι έγινε.

Για το αν θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του

Γιατί να παραδώσει την έδρα… …επειδή η αντίρρηση του εντοπίζεται μόνο σε ένα θέμα που είναι το σκοπιανό , δεν είναι εφ’ όλης της ύλης, επομένως δεν σημαίνει ότι αν παραμείνει στη… θα ψηφίσει υπέρ του σχεδίου νόμου του κυβερνητικού.

Για το αν αντέχει η κυβέρνηση

Συμφωνώ πλήρως με την άποψη του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει».

Για τον αν τον ανησυχούν οι απώλειες βουλευτών

Όχι

Για το αν μπορεί η κυβέρνηση με τους 152 να φτάσει έως το 2019

Τα «αποθέματα» της κυβέρνησης μπορεί κατά περίπτωση να διευρύνονται, ανάλογα με τη φύση των προτεινομένων σχεδίων νόμου.

Μπορεί και να μειώνονται, αυτό είναι η κοινοβουλευτική τάξη, αν όμως παραδείγματος χάριν, μειωθεί, απλώς δεν θα περάσει ο νόμος. Δεν σημαίνει ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Εκτός αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης ή πρόταση δυσπιστίας. Αλλιώς είναι μία κοινή πρόταση νόμου η οποία δεν περνάει και… πάμε στην επόμενη.

Για το αν θα είναι η ισχυρή η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Στα χαρτιά θα έχει δύναμη, πολιτικά θα είναι εξαιρετικά ευάλωτη διότι δεν θα…, αλλά νομικά, συνταγματικά θα έχει δύναμη.

Παραδείγματος χάριν εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ, ενώ είμαι ο παλαιός των ημερών αριστερός πλέον, ο παλαιότερος, δεν θα ψηφίσω ποτέ, ένα σχέδιο νόμου όπου θα υπάρχει υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει όνομα όπου υπάρχει η λέξη Μακεδονία, ποτέ των ποτών. Αλλά αυτό είναι συγκεκριμένο στα υπόλοιπα, ως αριστερός θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση.

Για το αν βλέπει σχέδιο αποστασίας

Εγώ πάντως δεν αφίσταμαι της Αριστεράς. Σχέδιο αποστασίας από άλλους; Ρωτήστε τους ΑΝΕΛ… εγώ είμαι λίγο απέξω.

Για αν είναι περίεργο που μέσα σε μία εβδομάδα φεύγουν βουλευτές

Είναι βαρύ το θέμα της κλοπής. Είναι η σιωπή του ονόματος. Γιατί το επίσημα θα είναι αυτό το… «Βόρεια Μακεδονία». Η μόνη λύση για να ηρεμίσουν τα πράγματα εδώ θα ήταν και το ζητώ ευθέως προς πάσα κατεύθυνση, να ζητήσουμε εμείς ως Έλληνες, μέσα από ένα δημοψήφισμα να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός τι θα κάνουμε με το όνομα αυτό το… σκοπιανό. Δεν θα τους δώσουμε εμείς όνομα εμείς θα πούμε αν θέλουμε να υπάρχει ως πρώτο, δεύτερο, τρίτο συνθετικό το όνομα Μακεδονία. Σε ένα επίσημο όνομα δικό τους ή δεν θέλουμε.

Για τη γεωγραφική περιοχή

Αυτό δεν είναι σωστό καθώς οι δύο πιο έγκυροι χάρτες που έχουμε, βυζαντινοί, του 9ου και 12ου αιώνος οι οποίο λένε για την περιοχή. Ό,τι λέγετε αυτό που είναι σήμερα οι Σκοπιανοί ήταν αυτό που λεγόταν ήδη τα χρόνια τα παλιά, Δαρδανία. Αυτό, ωστόσο, είναι δευτερεύον. Το θέμα είναι ότι το όνομα θα υπάρχει επισήμως… και πριν υπήρχε, ωστόσο η επισημότητα δεν εδίδετο μόνο από τους Έλληνες.

Από τη στιγμή που εμείς θα δεχθούμε το όνομα Μακεδονία θα είναι πια ανάπηρο. Γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι να γίνει δημοψήφισμα, όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν, ρε αδερφέ.

Για το σκεπτικό Λαζαρίδη

Έχουμε μία κλασική περίπτωση ενθυμήματος, όπως το περιγράφει ο Αριστοτέλης.

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Ανέκδοτα γελοιέλληνες

τον επόμενο μήνα θα βαφτίσω το παιδί μου. Μήπως να ζητήσω από τους υπόλοιπους στην πολυκατοικία να ψηφίσουν;

Α.Π.

Αν στο παιδί σου δώσεις ονοματεπώνυμο που ανήκει σε άλλον, τότε θα αντιμετωπίσεις τα δικαστήρια.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΖΟΥΡΑΡΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΞΕΡΗΣ, Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ?

Τίνα

Ελα τε παοκτσακι. Δώσε χαρά στα αδερφια σου.

δ

Μόνο εσύ μπορείς να προκαλέσεις δημοψήφισμα. Είναι απλό: Λες στην κυβέρνηση: Αν σε μια βδομάδα δεν προκηρύξεις δημοψήφισμα, εγώ σε ρίχνω από κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση δεν θέλει δημοψήφισμα, ας επιλέξει να πέσει. Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το επιβάλλει. Μια ερώτηση: Γιατί αναγνώρισε η κυβέρνησή σας μακεδονική εθνότητα και γλώσσα για τους Σκοπιανούς, αφού οι μισοί είναι Αλβανοί και μιλούν αλβανικά και θέλουν να λέγονται εντός του Κράτους των Σκοπίων αλβανική μειονότητα με αναγνώριση ως 2ης επίσημης γλώσσας του κράτους της αλβανικής; Δηλαδή οι Αλβανοί αυτοπροσδιορίζονται έτσι. Γιατί λοιπόν εμείς δεχόμαστε οι υπήκοοι των Σκοπίων να λέγονται Μακεδόνες κι ας είναι οι μισοί Αλβανοί; Οι Αλβανοί λοιπόν, σύμφωνα με την κατάπτυστη συμφωνία, είναι εθνότητα μακεδονική και μιλούν μακεδονική γλώσσα. Ω, της παραφροσύνης. Το επιχείρημα μερικών υπέρ των Σκοπιανών είναι ότι τμήμα της περιοχής των Σκοπίων λέγεται γεωγραφικά Μακεδονία. Ο Ζουράρις βέβαια λέει ότι οι βυζαντινοί χάρτες τους λέν Δαρδανία. Ωστόσο, οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, μέχρι το 1944, που ο Τίτο έστησε την πλαστογράφηση, αυτοαποκαλούνταν Βαρδαρία. Γιατί λοιπόν, αφού οι Σκοπιανοί είναι καλοί άνθρωποι, δίκαιοι, τίμιοι, σωστοί, πλαστογραφούν την ελληνική και παγκόσμια Ιστορία και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε εμάς τους γείτονές τους και δεν επιστρέφουν στο αληθινό όνομά τους που είναι Βαρδαρία, ώστε να λυθούν όλα; Γιατί επιλέγουν την πλαστογράφηση, την απάτη και την πλαστοπροσωπία; Γιατί εμείς να απεμπολήσουμε την αληθινή Ιστορία 4.000 ετών της Μακεδονίας μας κι οι Σλαβοαλβανοαθίγγανοι των Σκοπίων να θέλουν να προστατεύσουν την πλαστή ιστορία που έφτιαξαν δολίως σε βάρος μας μόλις τα τελευταία 70 χρόνια, με μόνον σκοπό να φτιάξουν αλυτρωτική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας για να διεκδικήσουν εδάφη μας; Και η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι η παγκόσμια κοινότητα θα επιβραβεύσουν το κράτος - πλαστογράφο κι απατεώνα σε βάρος των Ελλήνων, που, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, είναι ο ευεργέτης του παγκόσμιου πολιτισμού;

Ο.Ε

Συνέλληνα, έξοχο το σχόλιο σου, συγχαρητήρια. Ούτε οι μεγάλοι νεότεροί μας ιστορικοί Βακαλόπουλος, πατήρ και υιός, ούτε ο σημερινός μας Σπύρος Σφέτας κ.α. θα μπορούσαν εύκολα να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν, μέσα στα στενά όρια ενός σχολίου, κάτι πιο ουσιαστικό και αληθινό στο κείμενό σου. Το πρόβλημα όμως είναι είμαστε εμείς οι ίδιοι, σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, Έλληνες και Ελληνίδες, που δεν γνωρίζουν την πρόσφατη ιστορία μας που αφορά τα μύρια πάθη της από τους ζηλόφθονους γείτονές μας. Και ούτε, βέβαια, θα νιώσουν την αίγλη, την εσωτερική ανάγκη, διαβάζοντας το διαφωτιστικό σου σχόλιο να ρίξουν μια προσεκτική μάτια στην Ιστοριογραφία τής Μακεδονίας μας για να μάθουν περισσότερα πράγματα/γεγονότα για την τραγική μοίρα των Μακεδόνων. Αυτό λείπει από την πλειοψηφία των Νεοελλήνων, η γνώση τής σε βάθος ιστορίας των Ελλήνων. Κατ' εμέ είναι και ο βασικότερος λόγος γιατί έχουμε ξεπέσει σε τούτο το αχαμνό και ανυπόληπτο σκαλί και έχουμε καταντήσει το κλοτσοσκούφι των δήθεν φίλων/εχθρών γειτόνων και μη γειτόνων...

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Δηλαδή είναι καλλιεπέστερο το: "Καθίστασαι θορυβώδης έξοδος εντερικών αερίων με αυτά που λες. Δεν κατανοείς την πολιτική αναισχυντία;" ;;

Q

Κανατε δημοψηφισμα και εφαρμοσατε τα ακριβως αντιθετα απο αυτα που αποφασισε ο λαος. Δεν ξερω σε τι γλωσσα συνεννοειστε, αλλα αυτο ηταν πραξικοπημα. Τι θες τωρα, επαναληψη του πραξικοπηματος για να χετε να λετε οτι ο λαος σας στηριξε και τεταρτη φορα?

ΚΓ

Κύριε Ζουράρη, εάν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το σκοπιανό, και βλέπετε πως δεν έχουν αυτή την πρόθεση δεν θα πρέπει να αντιδράσετε;;; Σε διαφορετική περίπτωση βάζετε σε κίνδυνο τα πιστεύω σας και όλων όσων είναι αντίθετοι με αυτό. Το αναφέρω τώρα για να μην γίνεται και εσείς μια κλασική περίπτωση ενθυμήματος.

Μ.ΠΑΣΟΚ

Αυτος ο αρλεκινος ειχε σφιξιμο ελεγε στο στομαχι οταν ακουσετο Β.Μακεδονια.Μετα τον ταισαν και το σφιξιμο σταματησε

yolo

Η έννοια του δημοψηφίσματος έχει απολεσθεί επί συριζο-χούντας, όπως και άλλες εκατό έννοιες που αφορούν στην αξιοπρέπεια, τη σοβαρότητα και την δημοκρατία. Καλό θα κάνει το κάθε γελοίο υποκείμενο, που μας ανάγκασε σε αυτό τον εξευτελισμό, να το βουλώσει για πάντα.

Δάσκαλε

Άκου. Έπρεπε να τους τα έχεις βροντήξει ΠΡΙΝ τις Πρέσπες. Έπρεπε να ήσουν μπροστάρης. Επρεπε να έχεις πάρει σημαια και να οδηγείς απερισκέπτως ευελπις μπροστά στα ματ και τα δακρυγόνα. Τώρα ξέρεις πολύ καλά ότι έχει γίνει ήδη τεράστια ζημιά. Πάρε λοιπόν τα βιβλία σου, στα οποία υπάρχει Αριστη υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και γιατί δεν πρεπει να παραχωρήσουμε ονομα κτλ και ΚΑΨΕ ΤΑ. ΚΑΨΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ και ξετυλίξου μας. Είναι αργά πια. Και σε τελευταία ανάλυση και σε προτελευταία. Γειά!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eukleidis-tsakalotos-eurogroup

Κόντρα  στην καλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,  ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η στάση του Παύλου Πολάκη δεν έχει σχέση με την... Αριστερά - Δείτε τι έγραψε ο Τσακαλώτος στο Facebook

8
4776857__1_

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «το λιγότερο απαράδεκτο» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο «ενώ κορυφαία στελέχη του βγαίνουν και καταδικάζουν τον κ. Πολάκη»