Με ένταση ξεκίνησε η κοινοβουλευτική μάχη για το Σκοπιανό

koinovouliomesa

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ – Με διαδικασίες εξπρές θέλει να κλείσει η κυβέρνηση τη συζήτηση

Με κατεπείγουσα διαδικασία επιχειρεί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για το «Σκοπιανό» εκπέμποντας με τον τρόπο αυτό «φοβικά» αντανακλαστικά και ατολμία στην υπεράσπιση της σχετικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 14:00 του ερχόμενου Σαββάτου αντί να πάει έως τρία εικοσιτετράωρα όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και τηρούσαν όλα τα προηγούμενα προεδρεία προς σεβασμό του δικαιώματος της αντιπολίτευσης να καταθέτει πρόταση μομφής.

Όταν δε η αντιπολίτευση εξέφρασε την έντονη διαφωνία της για το σφιχτό χρονοδιάγραμμα ο κ. Βούτσης «απείλησε» πως εάν θέλουν να μιλήσουν πολλοί βουλευτές, τότε θα ορίσει εξαντλητικές συνεδριάσεις που θα ολοκληρώνονται στις δύο τα ξημερώματα και θα ξεκινούν στις 9 το πρωί.

Επίσης, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Χατζηδάκης αναρωτήθηκε εάν αυτό που φοβίζει την κυβέρνηση είναι τα ενδεχόμενα μαζικά συλλαλητήρια που θα γίνουν έξω από την Βουλή ο κ. Βούτσης απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλαλητήρια δεν τα φοβάται καθώς δεν τα παρακολουθούσε πίσω από τα τζάμια. «Το τελευταίο που φοβάται αυτή η κυβέρνηση και αυτή η έδρα είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.


«Φαλκιδεύετε το δικαίωμα της αντιπολίτευσης»

«Η ΝΔ έχει ένσταση για όσα παρουσιάστε. Έχουμε ένσταση με την λήξη της συζήτησης. Είπατε ότι θα λήξει η συζήτηση το Σάββατο στις 2 μεσημέρι. Η παράδοση θέλει 3ημερη συζήτηση με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της 3ης. Αν πάτε πίσω στην δική σας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Σαμαρά θα δείτε ότι ήταν 3ημερη» είπε αρχικά ο κ. Κωστής Χατζηδάκης εκφράζοντας την διαφωνία της ΝΔ για να συνεχίσει «φαλκιδεύετε το δικαίωμα της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή διερωτόμαστε τι φοβάστε; Την Βουλή; Την συζήτηση ή μήπως φοβάστε το λαό καθώς έχουν προαναγγελθεί συλλαλητήρια; Η πρακτική αυτή της πλειοψηφίας είναι φοβική απέναντι στο λαό και αλαζονική. Έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας. Είναι υποχρέωση στην Βουλή και στο λαό να γίνει αυτή η συζήτηση κανονικά».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε «είναι υποχρέωσή σας να δώσετε χώρο σε κάθε άποψη που θέλει να εκφραστεί. Θα σας παρακαλούσα να αλλάξετε την πρότασή σας. Δεν συμφωνούμε. Ας μην έχουμε διαδικαστικές διαφωνίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Την πεπατημένη παλαιότερων συζητήσεων ζήτησε να ακολουθηθεί και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Θα πάμε μέχρι τη μία το βράδυ και θα δούμε ποιος θα αντέξει»

Απαντώντας ο κ. Βούτσης ανέφερε «θα υπάρξει άπλα στην συζήτηση. Το άρθρο λέει έως 3 ημέρες. Δεν υπάρχει καμία διάθεση ούτε διάσταση απόψεων επ' αυτού για το ποσο μπορεί να κρατήσει η συζήτηση. Ως προς τις ώρες που μπορεί να γίνει είναι έως τη μια και 2 το βράδυ. Δεν θα οριστούν οι ώρες της Βουλής από τις επιδιώξεις κάθε κόμματος ή τις κινητοποιήσεις. Δεν θα αποκλειστεί κανείς. Το τελευταίο που φοβάται η κυβέρνηση και η έδρα είναι οι κινητοποιήσεις. Υπάρχει ένα προτέρημα και διαδρομή. Έχουμε συμμετάσχει επί πολλά χρόνια σε κινητοποιήσεις και δεν τις έχουμε δει πίσω από τζάμια. Οι αιτιάσεις που αφορούν σε μαζικές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν αύριο με τον κ. Πατούλη. Θέλουν από κάποιες πλευρές να στηθεί επικοινωνιακή αντιπαράθεση» ενώ επισήμανε «Θα πάμε μέχρι τη μία το βράδυ και θα δούμε ποιος θα αντέξει».

Αντιδρώντας ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε «πρόκειται για πρόταση δυσπιστίας. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μην σέβεται την αντιπολίτευση . Ζητάμε να εφαρμοστεί αυτό που εμείς εφαρμόσαμε στην δική σας πρόταση δυσπιστίας. Αφού λοιπόν είστε τόσο περήφανοι για την συμφωνία δώστε το χρόνο στους εαυτού σας να μας πείσει. Ελπίζω να τηρηθεί για την ΝΔ αυτό που τηρήθηκε από την ΝΔ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης ο κ. Νίκος Ξυδάκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί έως το βράδυ του Σαββάτου, πρόταση με την οποία συμφώνησε η ΝΔ και η ΔΗΣΥ.

«Τι πειράζει να γίνει το Σάββατο το βράδυ η ψηφοφορία; Δεν μας έχετε συνηθίσει να μην δείχνετε ευαισθησία στο Σώμα» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής υποχώρησε ωστόσο έδειξε ότι θα φροντίσει να εξαντληθεί ο κατάλογος των ομιλητών έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τσιάρας: Επιτομή του οπορτουνισμού της κυβέρνησης η συμφωνία με τα Σκόπια

Πολιτικό θράσος χαρακτήρισε «την έντιμη συνεργασία» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας, υπογραμμίζοντας ότι «ονομάζεται περίπου αριστερή - γιατί με Πάνο Καμμένιο δεν γίνεται- και περίπου κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση με δύο γραμμές».

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε: «μόλις πριν από δυο ώρες ψηφίσατε άλλο ένα μνημόνιο και θέσατε την Ελλάδα σε επιτροπεία για πολλά χρόνια ακόμα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφτασε στην επιτομή του οπορτουνισμού με την συμφωνία για τα Σκόπια.

Παράλληλα, αποδόμησε τα σημεία της συμφωνίας λέγοντας ότι δεν υπάρχει το erga omnes. Υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα η μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια και πρόσθεσε ότι ενισχύεται ο αλυτρωτισμός.

«Ακούσαμε τον Πάνο Καμμένο το περασμένο Σεπτέμβριο να ρωτά «τσάμπα μάγκας ή πληρωμένος βλαξ”», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε ότι «καμιά φορά στη ζωή τα ρητορικά ερωτήματα επιστρέφονται». «Οι τσάμπα μάγκες δεν περνάνε πια», συμπλήρωσε. «Σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής. Ήρθε η ώρα ο καθένας από εμάς να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στην ιστορία», κατέληξε.

Γεωργαντάς: «Ο Τσίπρας αγνόησε όσους διαμαρτύρονται»

«Ο Τσίπρας αγνόησε όσους διαμαρτύρονται και είπε ετερόκλητο πλήθος όσους γέμισαν τις πλατείες», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, καταγγέλλοντας ότι ορισμένα απ' όσα είπε ο πρωθυπουργός είναι ψευδή και δεν υπάρχουν στη συμφωνία.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η χώρα δεσμεύεται την Κυριακή διερωτόμενος: «Αποδεχθήκαμε την επαναδιαπραγμάτευση της ιστορίας μας ; Πως το αποδέχεστε αυτό;».

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι όποιος το Σάββατο πει «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας ακυρώνει αυτή την επαίσχυντη συμφωνία ενώ όποιος πει «όχι στηρίζει την κυβέρνηση. «Κανείς δεν συμφώνησε, εσείς συμφωνήσατε. Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν υπαναχώρησε», κατέληξε.

Κατρούγκαλος: Κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο

Το περιεχόμενο της συμφωνίας και ειδικά το σημείο που αφορά στην ιθαγένεια υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι κάποιοι «προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο». Μάλιστα, έκανε λόγο καθαρή διαστρέβλωση όσων λένε στη ΝΔ ότι δεν υπάρχει το erga omnes.

Σχετικά με την κριτική περί ιθαγένειας, υποστήριξε ότι υπάρχει αναφορά στην υπηκοότητα και δεν αφορά στην εθνότητα, γιατί η συμφωνία δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτό. Ξεχωρίζει, όπως είπε, τη γεωγραφία από την ιστορία, διότι είναι σίγουρο ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν ελληνική.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε στη ΝΔ. «Αρνείστε τον εαυτό σας, τη γραμμή της παράταξής σας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε αυτούς που έβριζε. «Ξεχνάτε τι είχε πει για τον Σαμαρά ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Δεν ανησυχείτε για την παράταξή σας που έχει συρθεί από ακροδεξιά στοιχεία;», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμανατίδης σε ΝΔ: Μην ποτίζετε το δέντρο του εθνικισμού

«Είστε υποκριτές», είπε ο κ. Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, με τον υφυπουργό να ρωτά την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν την κατέθετε νωρίτερα - αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα -και την καταθέτει για τη σταγόνα. Ευτυχώς, είπε, σταμάτησε το sucess story του Σαμαρά, που θα μας φόρτωνε με ακόμα 23 δισ. ευρώ, ευτυχώς που το σταματήσαμε, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

“Είχατε αποφασίσει από πριν ότι δεν θα ψηφίσετε αυτή την συμφωνία, ούτε καμία, δεν πιστεύατε ότι θα υπάρχει”, ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.” Κάποιους τους έχει πιάσει η ευαισθησία για τη βόρεια Ελλάδα όταν μαστίζονταν από ανεργία δεν τους ένοιαζε, μόνο τη χάιδευαν όταν ερχόταν η ώρα της ΔΕΘ”, είπε και πρόσθεσε “ετσι είχαν συνηθίσει να χτυπούν τις πλάτες και τα προβλήματα να τρέχουν”.

Τώρα, όπως είπε ο κ. υφυπουργός, ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται με συχνές επισκέψεις και λύνει προβλήματα. Υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή λύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και διασφαλίζει ρητά και επίσημα τις θέσεις της χώρας μας

«Μην ποτίζετε το δέντρο του εθνικισμού και δίνετε τροφή σε όσους που αύριο θα βγουν απέναντι», κατέληξε.

Διαδικασίες εξπρές επιδιώκει η κυβέρνηση

Πάντως, η κυβέρνηση μάλλον προσπαθεί να διεξάγει τη συζήτηση με κατεπείγουσα διαδικασία, επιχειρώντας να ολοκληρωθεί τάχιστα η συζήτηση και η ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συζητήσει και ψηφίσει επί της πρότασης μομφής έως τις 14:00 του ερχόμενου Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, οι προτάσεις μομφής συζητούνται έως τρεις ημέρες και ολοκληρώνονται με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ανέφερε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γινόταν το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί στις Πρέσπες.

Ωστόσο, ο φόβος μαζικών συλλαλητηρίων φαίνεται πως ανάγκασε τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής να «μαζέψουν» την διαδικασία.

«Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού»

Στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής μάχης θα τεθεί το Σκοπιανό και η συμφωνία που κατέληξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Η ΝΔ, με την πρόταση δυσπιστίας έθεσε ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συμφωνία.

«Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε η ΚΟ της ΝΔ στο κείμενο, προσθέτοντας ότι η συμφωνία με τα Σκόπια «είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρει το κείμενο.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

stp

Είμαι Μακεδονας , Έλληνας , και μάλιστα από τις περιοχές που αμφισβητούν έντονα τα Σκόπια. Μένω Αθήνα . Διαβάζω, ακούω, και με όλα αυτά έχω οργιστεί. Δεν καταλαβαίνουν πως με αυτό που κάνουν οι πολιτικοί μας διχάζουν τους Έλληνες. Αναφέρθηκε στην Βουλή, ακούστηκε στα κανάλια από πολίτες της Β. Ελλάδας, το γράφουν σε εφημερίδες στο διαδίκτυο. Διχάζετε τους Ελληνες όπως κάνατε και το 46. Δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα, δεν θέλω να σκεφθώ πως θα φθάσουμε σε καταστάσεις περίεργες. Την τελευταία στιγμή αν είναι πατριώτες ας αναλογιστούν τι πάνε να κάνουν ιδιαίτερα οι βουλευτές της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ας αφουγκραστούν τους ανθρώπους που τους ψήφισαν ας ακούσουν τι λένε στα καφενεία , μέχρι και ομαδικές αιτήσεις στα δημοτολόγια για αλλαγή ταυτοτήτων, δεν θέλουν να λέγονται Ελληνες απλά αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Δεν θα τους πάρετε το όνομα με μια υπογραφή. Στα τσακίδια οι 140 και άλλοι τοσοι που θα τους αναγνωρίσουν , η δική μα υπογραφή δεν μπαίνει στην ζυγαριά ,και αυτή θέλουν

ΟΛΟΙ ΑΕΡΓΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

Μπαρκας : απόφοιτος ΤΕΙ δημοσιοκαφριλας , μόνο «επάγγελμα» δημοσιοκαφρος της Αυγής

Αδιάβαστοι, προσβάλλουν τη λογική...

Λέει ο Σπίρτζης πως η συμφωνία περιλαμβάνει την πρόσβαση των Σκοπίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία εμπορικού στόλου των Σκοπίων και την προώθηση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης... Η πρόσβαση μπορεί να συμφωνηθεί με μια ξεχωριστή, διακρατική συμφωνία και όχι με συμφωνία όπου περιέχεται τέτοιος όρος που θα υιοθετήσουν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Εμπορική συμφωνία παραχώρησης σε Κινεζική εταιρεία, ούτε καν διακρατική, ακυρώθηκε από το ΓΑΠ, που τώρα θα σας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και θα τον δεχτήτε μαζί με τη πτέρυγα Θεοδωράκη. Είπε ο Τσίπρας, wait in the tail...Θα σας έλεγα, wink the tail!

koukoυtsa

Ρε "καρντάσια" .... ισχύει το παρακάτω ; "Βάσει του άρθρου 69 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Σύμβασης του ΟΗΕ (1982) για ένα περίκλειστο κράτος (όπως η «Βόρεια Μακεδονία» κατά τον Α.Τσίπρα), με βασικό δικαίωμα του την πρόσβαση του προς την πλησιέστερη θάλασσα (Αιγαίο) μέσω του παράκτιου κράτους διέλευσης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα λιμάνια των χωρών που έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η οποία θα γίνει και έδρα του εμπορικού στόλου των Σκοπίων με ναυτική σημαία για τα πλοία τους (Μακεδονική) και δικαίωμα ακόμα και χρήσης της ΑΟΖ της παράκτιας χώρας (Ελλάδα) για έρευνες! Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο υποστράτηγος ε.α. Γιώργος Μακρίδης, πρώην Διευθυντής Γεωγραφικού Σώματος του ΓΕΣ, Εθνικός Εμπειρογνώμων στον ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων (1996-2005) και Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, απάντησε ως εξής: «Δυστυχώς είναι έτσι: Η Θεσσαλονίκη θα γίνει το επίνειο των Σκοπίων και η σημαία της «Βόρειας Μακεδονίας» θα κυματίζει πλέον στον χώρο που δικαιούται από το άρθρο 69 της Σύμβασης του Modego Bay να της παραχωρηθεί, αφού πλέον τους αναγνωρίσαμε ως κράτος με αυτή την ονομασία. Τα «περίκλειστα» κράτη αποτελούν μια ειδική κατηγορία κρατών αφ' ης στιγμής δεν βρέχονται από θάλασσα. Εκ των πραγμάτων δεν διαθέτουν δική τους χωρική θάλασσα, συνορεύουσα ζώνη, υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη. Η Ελλάδα αφ' ης στιγμής συνορεύει με ένα περί­κλειστο κράτος, την λεγόμενη «Βόρεια Μακεδονία» θα επιτελεί ρόλο κράτους διέλευσης. Θα μπορεί να έχει εμπορικό και αλιευτικό στόλο, αλλά και να κάνει έρευνες σε όλο το Αιγαίο σε συνεργασία με την υπ'αριθμόν 1 σύμμαχός της, την Τουρκία. Πιο καταστροφική συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα, δεν θα μπορούσα να φανταστώ, πραγματικά"

ΜΙΧΑΛΗΣ Φ.

Ο μόνος τρόπος πίεσης είναι προς τους βουλευτές από τους πολίτες των περιφερειών τους. Μόνον έτσι θα σταματήσει η υπογραφή αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας.

dark

Μπουγατσες μας ανεβάζετε μπουγατσες μας κατεβαζετε αθηναιοι,τωρα ηρθε η ωρα της αποχωρησεις της Μακεδονίας απο το τρυσαθλιο κρατος σας,το κράτος του γαύρου,του βαζελου κ της χαρτινης κωμωδίας..αντιος

Εva

Mερικοι πληρωμενοι, μερικοι χουλιγκανοι, αλλοδαποι κλπ ΚΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Πολυ πιο γρηγορα απ οσο φανταζομαστε.

κα

Πληρώστε πρώτα τα χρέη σας, μπείτε στην ουρά των υποψηφίων χωρών προς ένταξη (μαζί με την Τουρκία) και μετά στο καλό και να μας γράφετε. Δεν έχετε όμως τα κότσια να σταθείτε στα πόδια σας γιατί έχετε μάθει να σας ταΐζει η Αθήνα που βρίζετε.

VAG

Καλά μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά, μπουγάτσα με κόλλυβα και μετά φύγε!

αντιος

και γρήγορα να σε κοιτάξει κανένας γιατρός

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ Σύμφωνα με το άρθρο 69 του δικαιου της θάλασσας , #περίκλειστα# κράτη όπως αυτό που θα αναγνωρίσει η Ελλάδα που έχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πιο κοντά τους, τους το ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ για χρήση και δημιουργία εμπορικού στόλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μικρός Νικόλας

Ντου στη Βουλή από παντου!!!!!!!! Α και όπου αντίφα ξύλο μέχρι να γίνουν μπλέ!!!!!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Τσιπρας αρνειται το δημοκρατικό δικαίωμα μας να κανουμε δημοψήφισμα. Μονο που ζουμε στην ηλεκτρονική εποχη και μπορούμε να οργανώσουμε ΜΟΝΟΙ μας ένα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ να δει ποσοι ειμαστε να τα κανει πανω του. Εμπρος ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ οργανωστε ένα ηλεκτρονικο δημοψήφισμα με το απλό ερώτημα δεχεστε ΝΑΙ ή ΟΧΙ τη συμφωνια του Τσιπρα. Τώρα όχι αυριο. Οσο γινεται γρηγορώτερα.

live now...

...χάσαμε στο μακεδονικό αλλά κερδίσαμε την Κολομβία στο survivor.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης