ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βουλή: Με διαδικασίες-«εξπρές» θέλει να κλείσει η κυβέρνηση την διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

Βουλή: Με διαδικασίες-«εξπρές» θέλει να κλείσει η κυβέρνηση την διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συζητήσει και ψηφίσει επί της πρότασης μομφής έως τις 14:00 του ερχόμενου Σαββάτου - Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, οι προτάσεις μομφής συζητούνται έως τρεις ημέρες και ολοκληρώνονται με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας

edrano_voutsis
«Κολλημένη» με την κατεπείγουσα διαδικασία φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση, καθώς, εκτός από τους μνημονιακούς νόμους, επιχειρεί με υπερταχείες διαδικασίες να ολοκληρώσει την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συζητήσει και ψηφίσει επί της πρότασης μομφής έως τις 14:00 του ερχόμενου Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, οι προτάσεις μομφής συζητούνται έως τρεις ημέρες και ολοκληρώνονται με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ανέφερε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γινόταν το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί στις Πρέσπες.

Ωστόσο, ο φόβος μαζικών συλλαλητηρίων φαίνεται πως ανάγκασε τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής να «μαζέψουν» την διαδικασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης