«Η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του λαού» - Διαβάστε την πρόταση μομφής της ΝΔ

Mitsotakis01-mesa

Η πρόταση δυσπιστίας, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατατέθηκε μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο - Η έναρξη της διαδικασίας συζήτησης προσδιορίστηκε για τις 6  το απόγευμα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε η ΝΔ, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε μετά τη λήψη της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο προκειμένου να μην παρακωλυθεί η διαδικασία ψήφισης των μέτρων και η συζήτησή της θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Τι αναφέρει η πρόταση δυσπιστίας

«Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα», αναφέρουν οι 76 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει φτωχοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση που «υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου».

Ωστόσο, η ΝΔ δίνει έμφαση στη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια που «είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρει το κείμενο.

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας», τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Διεργασίες και διαβουλεύσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή υπήρξαν έντονες διεργασίες και συνεννοήσεις για να συζητηθεί η πρόταση μομφής με «express» διαδικασία, ώστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί το πρωί της Κυριακής στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε ότι η συζήτηση και ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωνόταν έως το βράδυ του Σαββάτου. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο αναφέρεται ότι θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας καθώς από την πλειοψηφία θέλουν να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.

Ως εκ τούτου, μετά την ανακοίνωση της πρότασης μομφής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έσπευσε να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει χρήση της ευχέρειας που της παρέχει το Σύνταγμα για να ξεκινήσει η συζήτηση μετά από διήμερο.

Αντιδρά η αντιπολίτευση για τη σύντομη λήξη της διαδικασίας

Ωστόσο, στη σπουδή της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαδικασία νωρίτερα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η ΝΔ αντιδρά, επισημαίνοντας ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συζήτηση προτάσεως μομφής διαρκεί έως και 3 ημέρες και πως είναι πρωτοφανές η Βουλή να βάζει τόσο σύντομη λήξη της διαδικασίας.

Αναλυτικά, η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ αναφέρει: 

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2018

Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
(Άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής)


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πολίτες. Υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας.
Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.

Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.

Για το λόγο αυτό, η Ν.Δ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Οι Προτείνοντες Βουλευτές:

1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
2. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
7. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
10. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
11. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ
12. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
13. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
15. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
16. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
17. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
19. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
20. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
21. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ
23. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
24. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
25. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
26. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
27. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
28. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚOΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29. ΔΗΜΑΣ ΧΡIΣΤΟΣ
30. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
31. ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
32. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
33. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
34. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
35. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
36. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
37. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
38. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
39. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
40. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
41. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
42. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
43. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
44. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
45. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ
46. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
47. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
48. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
49. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
50. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
51. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
52. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
53. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡIΟΣ
54. ΜΑΡΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
55. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
56. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
57. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
58. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
59. ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
60. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
61. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
62. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
63. ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ
64. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
65. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
66. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
67. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
68. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
69. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
70. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
71. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
72. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
73. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
74. ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ
75. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
76. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)


Διαβάστε εδώ την πρόταση μομφής

Μητσοτάκης: «Είναι χρέος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να το αποτρέψω»

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για το Σκοπιανό λέγοντας ότι «η συμφωνία είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

«Είναι χρέος μου να κάνω ότι μπορώ να το αποτρέψω. Η συμφωνία είναι κακή. Η αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θράσος του Τσίπρα να πλέκει το εγκώμιο του Καραμανλή»

Μάλιστα, ο αρχηγός της ΝΔ καταλόγισε θράσος στον Αλέξη Τσίπρα που έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή.

«Να σας υπενθυμίσω ότι εκεί που είπε ο κ. Καραμανλής «ΟΧΙ» κι εσείς λέτε το «ΝΑΙ». Και τότε όπως και τώρα ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις. Αλλά σημασία έχει όχι αυτό που εξυπηρετεί τους ξένους αλλά αυτό που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει το Severna Makedonjia. Ψεύδεστε»

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα «και για αυτό το θέμα». «Στο διάγγελμα πρωθυπουργού είπε ότι συμφώνησε στο Severna Makedonjia. Πού υπάρχει αυτό στην συμφωνία που καταθέσατε στην Βουλή. Ψεύδεστε. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στοιχείο που αποτελεί αλυτρωτισμό. Από την στιγμή που αποδέχεστε την ύπαρξη εθνότητας και γλώσσας δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός».

Απευθυνόμενους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε «να πάτε εσείς της Βορείου Ελλάδας να πείτε ότι αυτοί που ομιλούν Μακεδονική δεν θα λέγονται Βορειομακεδόνες. Πείτε μου γιατί οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας θα λέγονται απλά Μακεδόνες και θα ομιλούν Μακεδονική;»

«Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία χωρίς τη στήριξη Καμμένου»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επικέντρωσε την κριτική του στη διαφωνία του Πάνου Καμμένου και στο γεγονός ότι «ο κ. Τσίπρας ετοιμάζετε να υπογράψει συμφωνία χωρίς να διαθέτει την ομόθυμη στήριξη υπουργικού του συμβουλίου, και την πλειοψηφία της Βουλής«. «Πού την συζητήσατε την συμφωνία; Στο υπουργικό συμβούλιο ή στην Κουμουνδούρου με τους συντρόφους σας που θέλουν το Μακεδονία σκέτο» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα να αποτρέψω την εξέλιξη. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευτεί από μια κακή συμφωνία. Είναι ανεύθυνο και ανέντιμο η κυβέρνηση να παραδίδει την χώρα για να μην παραδώσει την εξουσία. Ο Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει εξουσιοδότηση της ουλής να υπογράψει συμφωνία. Προφανής ο λόγος για να συνεχιστεί το θέατρο με τον Καμμένο να καταγγέλλει την συμφωνία αλλά να ψηφίζει. Υπουργός για τα ταξίδια και τα προνόμια της εξουσίας. Οφείλω να αποτρέψω τον πρωτοφανή θεσμικό εκτροχιασμό και την υποθήκευση του μέλλοντος πατρίδας μας με συμφωνία βλαπτική συμφερόντων. Με τις παρούσες συνθήκες και από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πλειοψηφία να συνεχίσει η ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά την λήξη συζήτησης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβετε. Το είχαμε προαναγγείλει. Σας προκαλώ αν τολμάτε να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας για να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που θα πουν αν είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας» κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


ΣΧΟΛΙΑ (91)

πρόταση μομφής ο Κούλης..!!!

Θεέ μου τι θα κάνουμε τώρα..!!!

Αγύριγο κεφάλι

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ είναι εκείνος που τα "μολεύει" τα ακανθώδη θέματα!_____Και όταν τύχει και ΑΠΟΤΥΧΕΙ και ..."πέσει" ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ και πολεμάει με τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!________Σαν το ΟΡΑΜΑ της Ελλάδος τον Ολύμπιον Ηρακλή!_____(Όπως ο Μέγας Τσίπρας)!______________Και ΟΧΙ (πατριώτης) εκείνος που τα κρύβει ΚΑΤΩ από το χαλί και πέφτει και ΚΟΙΜΑΤΑΙ (ή περί άλλων τυρβάζει) κυβερνών, τον Ύπνον τον ...Μακάριον!.. __________Αυτός, να πάει να φορέσει τις ...ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ του και να ταϊζει τις γάτες και τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού του!.. ___________(Και να διώχνει, αρπάζοντας ένα καλάμι, τις Ξένες κότες που πηδάνε τον φράκτη και του κάνουν ζημιά στα ζαρζαβατικά στο περιβόλι!..).

Αγυριγο κεφάλι

Βλέπεις πως είσαι γελοίος? Προσπαθείς να μου κλέψεις την ταυτότητα μου, αλλά ο αναγνώστης αμέσως καταλαβαινει πως λες ασυναρτησίες. Είσαι πολύ μικρός για να προσπαθήσεις ακόμα και να μιμηθεις τον Αγυριγο.

@19:33

Εσύ είσαι ο γελοίος. Ο Αγύριγος έχει συγκεκριμένο τρόπο γραφής εδώ και χρόνια, ο δικός σου δε μοιάζει καθόλου. Κατ'αρχάς, δε χρησιμοποιείς καθόλου κάτω παύλες. Κατά δεύτερον, δε χρησιμοποιείς τόνους. Κατά τρίτον, δεν αποκάλεσες κανέναν φασίστα. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι εσύ ο Αγύριγος. Ξαναπροσπάθησε.

Pε μεγάλε, που το ψυχανεμίστηκες;

@18:57: Οι νεοδημοκράτες νομίζουν ότι ζουν στην χώρα των Λωτoφάγων. Δεν εξηγείται διαφορετικά το θράσος τους, μονίμως να κουνάνε το δάκτυλο σε θέματα που είναι συνένοχοι. Το ίδιο έγινε και στην υπόθεση της προδοσίας της Μακεδονίας μας, όπου η Νέα Δημοκρατία δεν έμεινε μονάχα στην ψεύτικα οργίλη και τραγελαφική δήλωση Koύλη, αλλά προέβη και σε πρόταση μομφής επί του ζητήματος. Η πρόταση μομφής, βεβαίως, έγινε στα πλαίσια του "πολιτικού πολιτισμού", αφού ο χρόνος που αυτή έγινε επιτρέπει στην κυβέρνηση να έχει "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο", αφού δεν καθυστερεί ούτε μια μέρα τις υπογραφές στις Πρέσπες, αλλά ούτε και το απαιτούμενο για το Eurogroup πολυνομοσχέδιο. Διαβάζοντας κανείς τα όσα είπε ο Κoύλns εivαι να απορεί με το θράσος του. Ξεχνά, προφανώς, ο Μητσοτάκης ότι ήδη από το 1959 ο "Εθνάρxnς" Καραμάν-αλής και συνεπώς το κόμμα που ίδρυσε, η Νέα Δημοκρατία, έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «"Μακεδονία" χωρίς καν κάποιο γεωγραφικό προσδιορισμό μπροστά της. Ξεχνά, προφανώς, ο Κούλης ότι ο τομεάρχης εξωτερικών του κόμματός του αναγνώρισε προ ημερών τους σκοπιανούς ως "σλαβομακεδόνες". Ξεχνά, προφανώς, ο Μητσοτάκης ότι το "Μ" στο "FYROM" σημαίνει "Μακεδοviα" και πως αυτό είναι έργο της ΝΔ. Κοροϊδεύουν τον Λαό νομίζοντας ότι θα εισπράξουν ψηφαλάκια από αυτό. Το μόνο που καταφέρνουν, όμως, είναι να γίνονται ρεζίλι αφού ο Ελληνικός Λαός δεν είναι "xρυσόψαρο".

οτις

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΣΚΟΠΟ να στρέψει την προσοχή αλλού. Κανόνισε την συμφωνία με τα Σκοπια να την φέρει ταυτόχρονα με το Μεσοπρόθεσμο που σφάζει τον κόσμο για να μην ακουστεί τίποτα. Από την άλλη τα παπαγαλάκια του προσπαθούν να δημιουργήσουν φανταστικές εντυπώσεις στον κόσμο για δήθεν διχόνοια στην ΝΔ. Οποιος είδε την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο ΚΟΝΤΡΑ χθες βραδυ θα έφριξε με την προσπάθεια του δημοσιογράφου να ξοδέψει την εκπομπή όχι για την συμφωνία ξεπουλήματος του ονόματος "Μακεδονία" και την δημιουργία μιας ανύπαρκτης εθνότητας, ΑΛΛΑ με τον Αντώνη Σαμαρα!!!! Δίκαια ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κυρανάκης αντέδρασε με συνέπεια ο δημοσιογράφος να χάσει την ψυχραιμία του και να αποκαλύψει ΦΟΒΕΡΑ πραγματα. 1) Απειλησε τον Κυρανάκη ότι θα πεί και όντως είπε, οτι ο πρόεδρος της δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος του τηλεφωνούσε και για να καλεί τον Κυρανάκη (ο δεύτερος το ζητούσε από τον πρόεδρο) στην εκπομπή του (το έχει κάνει πολλάκις). Τέτοια μείωση στο πρόσωπο του προέδρου; Όλοι μειώνονται έτσι. Πρώτον ο πρόεδρος, δεύτερον ο Κυρανάκης, τρίτον ο Λιάτσος που το έπραξε. 2) Διαπλοκή πολιτικής και δημοσιογράφων μέρος δεύτερο: Ο Λιάτσος είπε ότι αφότου ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ, δεν του έχει μιλήσει και ούτε έχει βγεί καν για φαγητό μαζί του ενώ πρώτα έβγαινε πολλές φορές (όπως και με άλλους πολιτικούς)!!!! Τι άραγε ήθελε ένας πρωθυπουργός από έναν μεγαλοδημοσιογράφο (κεντρικό παρουσιαστή καναλιου και μετέπειτα προέδρου στην ΕΡΤ) ώστε να θυσιάζει μέρος του πολύτιμου χρόνου του; Τώρα βέβαια ο κ. Λιάτσος έχει στρέψει αλλού τις προτιμήσεις του.

Εva

Aγαπητε μου, την εντυπωση της ταχαμ διχονοιας στην ΝΔ την ενισχυει η ΣΙΩΠΗ του Κωστα Καραμανλη και της κ. Μπακογιαννη. Θα μιλησουν αυτοι? Μια δηλωση εστω?

NB

Υπερ της συμφωνίας με τα Σκόπια: EU, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, ΗΒ, ΝΑΤΟ, κλπ. κλπ. Δηλαδή όλος ο ελεύθερος κόσμος. Κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια: Κούλης, Όρμπαν, Καρακαηδώνης, Παπατζήμερος, Πούτιν, κλπ. Δηλ. ολος ο αγράμματος συρφετός της δεξιάς. Διαλέχτε και πάρτε.

Καλλ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

ΛΙΓΟΙ ΜΗΝΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ

Ο Συριζα είναι απομονωμένος! Κατά της παραχωρησης του Ονοματος είναι ΧΑ- ΝΔ- ΑΝΕΛ- Καρατζαφερ- ΕΚ- Κιναλ (πλην 4-5) - ΚΚΕ- ΛΑΕ-ΠΛΕΥΣΗ! Το 80%!!! Κατά της κυβερνητικής πολιτικής είναι ΧΑ-ΝΔ- ΕΚ- ΔΗΣΥ-ΠΟΤΑΜΙ- ΛΑΕ-ΠΛΕΥΣΗ-ΚΚΕ δηλ το 70% του λαού!!!!!!!!!!!

Αγυριγο κεφάλι

Και τώρα μπορείτε να πα να κοιμηθείτε. Κυβέρνηση πάντως σίγουρα δεν πιάνετε στα χέρια σας με τόσα φτηνά τερτιπια. Απλά η κυβέρνηση αυτή λύνει ένα θέμα δεκαετιών και ισχυροποιεί τη διεθνή θέση της χώρας.

@

αααχχχχ καλέ κορίτσια ο αγκύριγκος αααααχχ

Αγυριγο κεφάλι

Μόλις έδωσες ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πνευματικού σου επιπέδου... Κάποιο ποιο συγκεκριμένο επιχείρημα δεν έχεις κυρία μου;;;

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία του πόπολο... 1ον) Όσοι έχουν μιά σταλιά εγκεφάλου ακόμα μέσα στο κεφάλι τους και δεν την χάσανε κι αυτή, ξέρουν ότι καμία διαφοροποίηση δεν θα υπήρχε αν είσασταν εσείς στην καρέκλα αντί για τους Συριζαίους. Τα ίδια ακριβώς θα ψηφίζατε, όπως τα υπαγόρευσαν απο τις Βρυξέλλες. Άλλωστε, και ο Σαμαράς "σελίδα-σελίδα" τα έσκιζε τα μνημόνια στο Ζάππειο... Τα ξεχάσατε κιόλας; 2ον) Την μεγάλη "φτωχοποίηση" του λαού την ξεκίνησε ο ΓΑΠ και την συνεχίσατε εσείς με μεγάλη χαρά. Καμιά φορά και οι δυό παρέα! Πάντως σίγουρα τελευταίοι αναλάβανε "το έργο" οι Συριζαίοι. Τα "ναί αλλά αυτοί κάνανε αυτό" τα ακούω βερεσέ. Δεν υπάρχουν "αυτοί" και οι "άλλοι"... Υπάρχουν μόνο οι Βρυξέλλες και εμείς! Κι ο Κούλης μεθαύριο με τα χέρια και με τα πόδια θα τα ψηφίζει όλα. Εδω είστε και εδώ είμαστε. 3ον) Στον εθνικό τομέα είστε που είστε εντελώς κατεστραμμένοι, γιατί όσο και να το προσπαθείτε, όποιος δεν είναι χρυσόψαρο θυμάται ότι αυτή πάνω-κάτω (η γραμμή Σύριζα) ήταν η γραμμή της ΝΔ πριν λίγα χρόνια... Απλά εσείς τότε το πηγαίνατε εντελώς υποχθόνια, πράγμα που κατηγορείτε τον Συριζα ότι το κάνει σήμερα. Που σήμερα εσείς έχετε υιοθετήσει τις θέσεις Άδωνι Γεωργιάδη... (!) Ότι του φανεί του λολοστεφανή που λένε. --- Παρακαλώ να περάσει δεν προσβάλλω κανέναν, δημοκρατία έχουμε. Όλοι κρίνονται.

Ωρε ζόρια...

Περαστικά.

Ο Καραμανλής

σου απάντησε με το βέτο σχετικά με τις πιέσεις, τώρα για τα άλλα κάτσε και σκέψου ποιο είναι το πρόβλημα και ποιος το διαχειρίστηκε καλύτερα. Εμένα πάντως για το 14 τα Ζητα της ταμειακής μου άλλα από αυτά που λές δείχνουν. Αλλά πάλι ότι και να πω πάλι θα έχεις να πεις περισσότερα σε αφήνω στις αυταπάτες σου που είναι και μόδα τελευταία ξέρεις εσύ

Nikos

Ο καραμανλής τι λέει τώρα; Γιατί δεν ακούμε τη γνώμη του;

Αγύριγο κεφάλι

Όλοι αυτοί οι ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ-"σχολιαστές" της ΣΑΧΛΑΣ εδώ μέσα, στις περιπτώσεις Οικονομικής Κρίσεως της Ελλάδας, ή δράσεων των παιδιών του Ρουβίκωνα, τον Ανδρέα τον Παπανδρέου τον ΕΒΡΙΖΑΝ σαν ΥΠΑΙΤΙΟΝ κάθε ΚΑΚΟΥ στην Ελλάδα!_____________Τώρα όμως, που θέλουν να ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ τον Μεγάλον Τσίπρα και επειδή ως ΦΑΣΙΣΤΕΣ δεν έχουν κανέναν ΑΞΙΟΛΟΓΟΝ στην ΔΕΞΙΑ γιά να αντιπαραθέσουν σε ΑΞΙΑ στον Τσίπρα, έβγαλαν από την ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ τον Αντρέα και προσποιούνται οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ότι ..."Να! ΑΥΤΟΣ ήταν Ηγέτης" __________Και ότι ..."ΔΕΝ ήταν ανίκανος σαν αυτόν εδώ τον Τσίπρα"!___________Ουστ! ________ΦΑΣΙΣΤΟ-Ντενεκέδες1_____________Συνέχεια, Γκούπα-Γκούπα (ως ΑΔΕΙΟΙ ντενεκέδες) ακούγεστε από μακριά το πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και γιά ΠΕΤΑΜΑ είστε!..__________ΝΟΥΜΕΡΑ!________Που είστε άξιοι εσείς να κρίνετε τον Μεγάλον Τσίπρα, που έχει ΜΙΛΗΣΕΙ με ΟΛΟΝ τον Κόσμο και τον ΣΕΒΕΤΑΙ όλη η Παγκόσμια Διεθνής Κοινότητα!__________Ουστ! Και πάλι Ουστ!____________ΚατσικΑ-δερά!..

Lakis

"τον ΣΕΒΕΤΑΙ όλη η Παγκόσμια Διεθνής Κοινότητα!" χαχχαχχαχαχχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ποιός μιλάει για...απώλεια εμπιστοσύνης !

Οι χωμένοι στα σκάνδαλα (βλ. Ζιμενς) και τα χρέη (κομματικά χρέη ΝΔ κ Κήρυκας Χανίων) δεν δικαιούνται να ομιλούν περί απώλεια εμπιστοσύνης του λαού! Είναι τουλάχιστον πρόκληση και υποτίμηση της νοημοσύνης μας ! Νδ και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν την Ελλάδα, χρεοκόπησαν και τα κόμματά τους ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ! ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ! ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΚΕΤΟ Ή ΣΥΝΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ????? ΕΛΕΟΣ ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ......... ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ !

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ 40 ΕΤΗ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ

1980-2019=40 ετη μαρξιστικ. σοσιαλαριστερών κυβερνήσεων (πλην 3 δεξιών τριετιών). Εξη χωρες μπηκαν σε μνημονια για τρία χρόνια. Μονο η Ελλάδα με Γαπ-Συριζα υπεγραψαν μνημόνια 2009-2023 δηλ 14 έτη! Και πάλι η χώρα θα είναι Μολδαβία! ΥΓ Ο Σαμαρας σε 2.5 ετη από υφεση εφερε αναπτυξη και πλεονασμα.

Μάκης

Τι λέει, ξεκίνησαν τα πληρωμένα συριζοτρολ; Νυν υπερ πάντων ο αγων για την κυβέρνηση...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nea-dimokratia-emvlima

«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ψεύδεται δημοσίως ισχυριζόμενος ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η Νέα Δημοκρατία, έδωσε πρόσβαση και στους ανασφάλιστους πολίτες στα νοσοκομεία», αναφέρει η Πειραιώς 

5
4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

6
stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

9
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

74
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

46