Απάντηση Μαξίμου στην πρόκληση Ερντογάν: Απαράδεκτος ο συμψηφισμός των «δύο» με τους «οκτώ»

erdogan_tsip1

Άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις, ζητάει η κυβέρνηση, αντιδρώντας -με καθυστέρηση- στην πρόκληση του Τούρκου προέδρου

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και μετά την κατακραυγή για την απουσία επίσημης απάντησης, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στην πρόκληση Ερντογάν περί «ανταλλαγής» των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, ήρθε η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στον Τούρκο πρόεδρο.

Της απάντησης της κυβέρνησης είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, που καταδίκασε τις δηλώσεις Ερντογάν, αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Τι είχε δηλώσει ο Ερντογάν στη χθεσινή του συνέντευξη


Αναφερόμενος σε όσα έγιναν στην τριμερή σύνοδο της Βάρνας, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV: «Μας ζήτησαν να επιστρέψουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κι εμείς τους είπαμε ότι υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε, αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους δύο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «για να άρουμε το θέμα της παραβίασης των συνόρων από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να φέρουμε το θέμα, επιστρέψτε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς».

ΣΧΟΛΙΑ (63)

Εσύ

Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια.,,,.,,,, , , , , , , ποιο είναι το θετικό σκέλος να περνούν ελεύθερα τα αεροπλάνα και τα πλοία;; και βέβαια δεν εννοούσε τα εμπορικά για να καταλαβαινομαστε εντάξει;;;;

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!!!

Την 1ην Ιουλίου 1823 ο Μαχμούτ πασάς έστειλε στον Καραϊσκάκη επιστολή: «Με λέγουν Μαχμούτ πασιά Σκόδρα,. Είμαι πιστός, είμαι τίμιος. Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από χριστιανούς. Εδιορίσθην από τον Σουλτάνον να ησυχάσω τους λαούς. Δεν θέλω να χύσω αίμα. Μη γένοιτο. Όποιος θέλει να είναι με εμένα, πρέπει να είναι πλησίον μου. Όποιος δεν θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου. Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε». --- Ο Καραϊσκάκης απάντησε με άλλη επιστολή: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω». ===

Για ενημέρωση

Ναι, έτσι ηταν τα παλιά χρόνια, όλα ήταν αιματοβαμμένα, τότε πριν από τους παγκόσμιους πολέμους, πριν από τον ΟΗΕ και από το ΝΑΤΟ. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο τα σύνορα είναι σταθεροποιημένα, ενώ τα διεθνή δικαστήρια έχουν αντικαταστήσει τους ποταμούς αίματος. Φονικά πια γίνονται μόνο από τρομοκράτες και δολοφόνους τους οποίους κυνηγάνε πια οργανωμένα και σε συνεργασία όλες οι χώρες μαζί (πχ εξολόθρευση των τζιχαντιστών με συνεργασία όλων των χωρών της υφηλίου). Πόλεμοι γίνονται πια μόνο σε εξαιρετικά περί μπλεγμένες καταστάσεις (Συρία).

Μεσεριν

Παυλόπουλος: "υπήρξε μία απαράδεκτη σύνδεση ανάμεσα στους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται επί μακρόν, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας, με Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα ζήτησαν άσυλο και με την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, τους εδόθη άσυλο". Ασυλο στους πραξικοπηματίες; 400 νεκροί υπήρξαν από το πραξικόπημα. Καλά είπε ο Τούρκος υπουργός - χώρα εγκληματιών η Ελλάδα. Και εάν οι Τούρκοι κάνουν ντου στα νησιά, ΣΚΑΣΜΟΣ. Ωραίο πρόεδρο και πολιτικό σύστημα έχουν οι Ελληνες. Υποθάλπουν τους εγκληματίες.

ελατε Τουρκοι άμα βαστατε

ΟΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Δεν ειναι κρατουμενοι..των Τουρκων...ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ..ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ..ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΎΞΕΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΈΤΣΙ ΘΑ ΔΊΝΑΜΕ  ΤΟΥΣ 8 ΤΡΟΧΆΔΗΝ.ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ..ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ  ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ .ΑΡΑ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ .ΑΡΑ ΓΡΗΓΙΡΑ ΑΦΟΥ ΔΗΘΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ .. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΣΩ .ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ,ΔΙΟΤΙ  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΉΡΥΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ ΠΕΟΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΆΠΠΟΥ . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ .Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΆΖΕΣΑΙ ..ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.ΕΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΗΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

Ανεστης

Ερντογαν σε αλλαζουμε με τους δικους μας χαλαρα. Παιρνουμε ερντογαν δινουμε αλεξη, κυριακο, φωφη. Και μπονους τον θοδωρακη. Πω ρε και χαμε ερντογαν λεει ... Πρωταθλητες φορεβερ

Q

Αυτη η λογχη, τοσο κοντα στο να καθαρισει την χωρα απο ενα παρασιτο...

Δγ

Αυτο που δεν αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι ή δεν τους νοιαζει μαλλον, είναι οτι ξεφτιλιζονται παγκοσμίως. Δηλωνουν ξεκάθαρα ότι η δικαιοσυνη ειναι ελεγχομενη απο τον ερντογαν και αν τους πουμε εμεις θα αποφασισει αναλογως το δικαστηριο. Ξεφτιλικι.

Ερωτηση

Απο τη βουλη δεν μπορει να βγει ενα βουλευμα που να μπορει να προχωρησει η εκδοση των 8? Για τοσα αλλα θεματα πως το εχει κανει?

Donald

Γράψε και εσύ Τούρκε, στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Αν είσουν στην Τουρκία θα σε γλένταγε η αστυνομία.

Τι θεματα ?

Οπως δηλ το να διοριζει περιστερες ως καθηγητριες στο πολυτεχνειο ?

Batman

Καμιά ανταλλαγή με τους Τούρκους. Τελος

iaswn

δωστε τους 8 κοπριτες να παρουμε τους στρατιώτες μας να γυρισουν στις οικογενειες τους.αρκετα ξεφτίλες αποδειχθηκατε.τουλαχιστον σεβαστείτε τις οικογενειες αυτων των στρατιωτών.υπογραψατε ότι μνημονιο βρηκατε μπροστα σας,ξεπουλησατε με τον ποιο φθηνο τροπο την Μακεδονια μας,αποφυλακιζετε ότι παρασιτο για την κοινωνια,εχετε φτασει ολο τον κοσμακι στο αμην.τουλαχιστον δωστε τα 8 σκυλια και φερτε πισω τους Ελληνες στρατιωτικούς μας.

Πνευματικά εφόδια

Από ποια χώρα προέρχεται αυτό το λεξιλόγιο και ορολογία; Όχι πάντως από τη χώρα που γέννησε τους κλασικούς φιλόσοφους, τη λογική, την επιχειρηματολογία και το διάλογο. Δυστυχώς, η σημερινή πραγματικότητα είναι τουλαχιστον εξίσου πολύπλοκη σε σχέση με τα θέματα που πριν 2500 χρόνια γέννησαν την κλασική λογική. Και εν τω μεταξύ, βέβαια, η επιστήμη έχει προχωρήσει ακόμα πολύ περισσότερο.

βαμβακάρης

τι δε κατάλαβες απο αυτά που είπε γεμάτος επιχειρήματα!!!!! ο προηγουμενος;

Aρης δηλωσιας

απο ποτε η χωρα που γεννησε τη δημοκρατια και ολα αυτα τα ομορφα που ειπες 2500 χρονια και...αγκαλιαζει 8 πραξικοπηματίες?

Donald

Άλλος ένας Τούρκος που γράφει Ελληνικά. Εντάξει, σας έχουμε καταλάβει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsironis_main01

Καμια διάθεση ανασκευής της απίστευτης δήλωσής του και των κινδύνων που προκαλεί από τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - «Πόσο μίσος για την Ελλάδα;» αναρωτιούνται οι πολίτες στα social media

56
tsipras-kotzias_main01

Σοβαρά ερωτήματα για την κυβερνητική πολιτική στη Θράκη εγείρει η ανακοίνωση της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του πρώην υπουργού Εξωτερικών, μετά την παραίτηση τριών στελεχών του, που αξίωσε το Μαξίμου - Η «πέτρα του σκανδάλου» και τα... παίγνια με το τουρκικό προξενείο