Θέμα «ανταλλαγής» των δύο με τους οχτώ θέτει ξανά ο Ερντογάν - «Εμείς κατεβάσαμε τη σημαία»

erdogan-mtv_main01

Αν μας δώσετε τους Τούρκους αξιωματικούς θα βάλουμε στο τραπέζι το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ λέει ότι «θέλουμε ειρήνη με την Ελλάδα»

Θέμα «ανταλλαγής» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές της Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 έθεσε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν στην τριμερή σύνοδος της Βάρνας ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV: «μας ζήτησαν να επιστρέψουμε τους δύο Έλληνες στραιτωτικούς κι εμείς τους είπαμε ότι υπάρχουν 8 στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε, αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους δύο» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξή του είπε ότι «για να άρουμε το θέμα της παραβίασης των συνόρων από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να φέρουμε το θέμα, επιστρέψτε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς».

Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε επίσης στην εκδοχή ότι τουρκικές ειδικές δυνάμεις κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα. «Αυτοί οι τρεις που ύψωσαν τη σημαία, δεν ήξεραν ότι θα υπάρξει αντίδραση; Οι ειδικές μας δυνάμεις πήγαν στη βραχονησίδα και κατέβασαν τη σημαία».

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, είπε ότι «εμείς δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο». «Εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Βλέπουμε την Ελλάδα ως γείτονά μας. Ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα (...). Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα (...). Γιατί να επισκιάζουμε και να κηλιδώνουμε την ειρήνη; Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσο μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη», είπε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε σε «λάθη» που έδιωξαν την ελληνική μειονότητα από την Κωνσταντινούπολη: «Για πολλά χρόνια, ο αριθμός των Ρωμιών πολιτών μας στην χώρα μας δεν ήταν μικρός. Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες. Όμως δυστυχώς λόγω των λαθών που έγιναν και στην χώρα μας οι ρωμιοί πολίτες μας πήγαν στην Ελλάδα. Κι εμείς κάνουμε λάθη και πρέπει να τα βλέπουμε».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Ο Τσίπρας είναι ένας νέος και δυναμικός πρωθυπουργός, επιθυμεί νέα βήματα. Στην τελευταία μου επίσκεψη είδα ότι και ο πρόεδρος κινείται στο ίδιο κλίμα. Να αφήσουμε τις διαμάχες (σ.σ. του τύπου): "Εσύ πήρες περισσότερα, εμείς δώσαμε λιγότερα". Τελικά πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα. Να περνάνε ελεύθερα τα πλοία, τα αεροσκάφη να πετούν ανενόχλητα. Όμως το να μην πράττουμε αυτά, μας δημιουργεί άλλα προβλήματα. Κι όταν δημιουργούνται, το τίμημα γίνεται βαρύ. Εμείς θέλουμε να τελειώσουν αυτά, να βάλουμε μια τελεία».

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, δεν επιθυμεί να αποτελεί απειλή για την Ελλάδα: «Αν εκείνοι θεωρούν την Τουρκία απειλή, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε. Αλλά εμείς δεν έχουμε την λόξα να απειλούμε κανέναν».

ΣΧΟΛΙΑ (46)

Να δώσουμε Αιγαίο και Θράκη για την ειρηνη

Εδώ δεν θέλουν να πολεμήσουν οι ίδιοι οι καραβανάδες που κάθονται να τους αιχμαλωτίσουν/εμβολιάσουν/καταρρίψουν θα πολεμήσουμε εμείς οι απλοί νέοι που είμαστε άνεργοι για να ζει από το κράτος ο Τσίπρας και το σόι Μητσοτάκη; Ραντεβού στα αεροδρόμια αν γίνει το ντου

Έλληνας

Φύγε από τώρα καλύτερα και μην ξαναγυρίσεις ποτέ εδώ! Ούτε όμως να λες ότι είσαι Έλληνας γιατί δεν αξίζεις να φέρεις αυτόν τον τίτλο.... Όσο για το ότι οι στρατιωτικοί (κατά τη γνώμη σου) δεν θέλουν να πολεμήσουν και παθαίνουν αυτά που λες, απλά γελάω.... Ας τους αφήσουν οι πολιτικοί μας να κάνουν αυτά που γνωρίζουν και μπορούν και μετά τα ξαναλέμε....

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί μας είναι πιό..απαραίτητοι(!!) από τους δύο ΕΛΛΗΝΕΣ αξιωματικούς που κρατάνε ομήρους οι Τούρκοι σε φυλακές τους κοντά δυό μήνες τώρα?????????

Εγω κραταω το τελευταιο

Τη λοξα την εχεις! Γυαλιζει το ματι σου!

Ο.Ε

Πιστεύει κανείς Έλληνας/Ελληνίδα στα σοβαρά πως αν ενδώσουμε στις εκβιαστικές "συναλλαγές" που μας προτείνουν οι καλοί και μπεσαλήδες γείτονες ότι θα πάψουν στο μέλλον να έχουν αξιώσεις και να απαιτούν χίλια δυο άλλα πράγματα από την μικρή κι ανίσχυρη, όπως την παρουσιάζουν κι επίσημα, Ελλάδα μας? Η λίστα αυτών που ζητούν είναι μεγάλη και φτάνει ως και στην Αυτονομία, σε πρώτη φάση, και τής υπόλοιπης Θράκης μας. Όχι λοιπόν στην ανταλλαγή. Οι άνθρωποι δεν είναι πατάτες ούτε σκόρδα που ανταλλάσσονται στα τούρκικα παζάρια... Εκτός αυτού θα δημιουργούσε και προηγούμενο και σε κάθε νέα περίπτωση που θα είμαστε αρνητικοί σε μια νέα τους απαίτηση θα μπορούν να απαγάγουν 2, 3 Έλληνες με την αιτιολογία ότι συνεργάζονται με Κούρδους ή Γκιουλενιστές και άντε τότε να πεις όχι. Να μην υπουχωρήσουμε λοιπόν και να τούς πιέσουμε διεθνλώς ώσπου να αναγκαστούν να απελευθερώσουν τα παλικάρια μας που δεν έχουν κάνει το παραμικρό εναντίον τής Τουρκίας. Απλώς τους είχανε στήσει ενέδρα και τους αιχμαλωτίσανε αιφνιδιάζοντας τους σε μία περίπολο ρουτίνας. Αυτή είναι η αλήθεια και η όλη ουσία τού ζητήματος... Η μίαα υπόθεση δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την άλλη και όλοι, εχθροί και φίλοι, το γνωρίζουν...

Θραξ

ΩΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ.....ΚΡΥΟ ΖΕΣΤΗ .......ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ ....ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ.......ΩΡΕ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!

Ηλίας

Αν πάρεις όλα τα μόγγολα της Θράκης, τότε θα σου δώσουμε τους 8. Τα περί ειρήνης να τα πεις σ´αυτούς που έχουν αυταπάτες.

Godjilakis

Ο Ταγίπ έχει δίκιο , πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι, αλλά που αχάριστοι Έλληνες . Αυτό που λέει είναι ότι 2 Έλληνες αξίζουν ως 8 Τούρκοι . Λέω να του δώσουμε και τους 300 τις Βουλής έως κίνηση καλής θέλησης

ΝΙΚΟΣ

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ, ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΤΑΞΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ...ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ .ΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Bp

Καλά τα έλεγε ο Πάνος τελικά!

Να πάρει, λοιπόν, το βραβείο

της ανοιχτής παλάμης ο " έξυπνος" . Το ενδεχόμενο να το είχαν καταλάβει όλοι, όπως κι εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά να μην το έλεγαν γιατί δεν ήθελαν να εκστομισουν δημόσια αυτό που ο Ερντογάν δεν έλεγε ο ίδιος, το έχεις σκεφτεί.? Το γεγονός ότι αυτός έχει πολιτική ευθύνη για το γεγονός, περνάει από το μυαλό σου? Μετά τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου , δεν θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί στα σύνορα? Ποιος ευθύνεται που, όπως φάνηκε, δεν ήμασταν? Ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί όταν ο Ερντογάν με κάθε τρόπο έλεγε ότι ο πρωθυπουργός μας του είχε υποσχεθεί τους οχτώ?

Μονη λυση

Δωστε τους 8 να αποφασισει Διεθνες Δικαστηριο για την τυχη τους.Αλλιως εχουμε μπλεξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4722967

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να «πάρει αποστάσεις» από τον Παύλο Πολάκη επειδή «θα ήταν σαν να απαρνιέται τον ίδιο του τον εαυτό» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος

25
panagiotis-lafazanis_1

Αντί να δανειοδοτούν παραγωγικές επενδύσεις, πνίγουν την παραγωγή και τη βιομηχανία και δίνουν πελατειακά διαπλεκόμενα θαλασσοδάνεια σε μεγαλοσχήμονες, σε πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα για κατανάλωση» ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ

1
kaili

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή καταθέτει δεύτερη ερώτηση στην Κομισιόν για το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής – Επισημαίνει ότι τα δάνεια της Τράπεζας δίνονται με τα λεληλατημένα κεφάλαια των αποθεματικών των Ταμείων 

10