Και ο Αβραμόπουλος αρνείται να καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis

Και ο Αβραμόπουλος αρνείται να καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis

Ο κ. Αβραμόπουλος θέτει ζήτημα νομιμοποίησης της Επιτροπής μετά και την αποχώρηση των βουλευτών όλων των κομμάτων, πλην των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – Θέτει εκ νέου θέμα κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων

Την άρνησή του να καταθέσει στην επιτροπή προανακριτικής εξέτασης δηλώνει δια επιστολής και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν) θα προσέλθω και θα καταθέσω».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρεται τόσο στην αποχώρηση των βουλευτών από τις εργασίες της επιτροπής θέτοντας ζήτημα νομιμοποίησης, ενώ επισημαίνει ότι τίθεται θέμα παραβίασης των δικονομικών κανόνων, λόγω των προστατευόμενων μαρτύρων. 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αβραμόπουλου έχει ως εξής:

 
«Θέμα: Η από 21.3.2018 Α.Π. 8 Κλήση σας

Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της άνω κλήσης με την οποία καλούμαι να προσέλθω ενώπιον της Επιτροπής σας κατ’ αρθρ. 156§4 του Κανονισμού της Βουλής σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Με την παρούσα σας ενημερώνω ότι στην παρούσα φάση δεν θα προσέλθω στην Επιτροπή σας κατά την οριζόμενη στην σχετική πρόσκληση ώρα και μέρα, για τους ακόλουθους ορθούς και νόμιμους λόγους:

1. Διότι μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των Βουλευτών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι παραμένοντες στην Επιτροπή Βουλευτές, ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η Επιτροπή έχει απωλέσει με αυτή την σύνθεση, την νομιμοποίηση η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για το διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η 
εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

2. Δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα Δικαίου, ο οποίος ρυθμίζει την διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προηγουμένως οι μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίοι αναφέρονται στο πρόσωπό μου στην Δικογραφία, χωρίς προστασία και αφού αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Για την υπόθεση αυτή έχω υποβάλλει:

(α) Μηνυτήρια Αναφορά, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά των μαρτύρων και επιπλέον ζητώ την διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, από συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς.

(β) Δύο αιτήσεις στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την Ανάκληση των πράξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις οποίες παρανόμως οι δύο ψευδομάρτυρες χαρακτηρίσθηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες (αρθρ. 9§2 Ν. 
2928/2001) και την Ανάκληση της χορηγηθείσας έγκρισης του κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον όψιμο χαρακτηρισμό των ιδίων μαρτύρων ως μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος (αρθρ. 9§7 N. 2928/2001 σε συνδυασμό με το αρθρ. 45Β Κ. Ποιν. Δικ.). Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι αιτήσεις μου μελετώνται και θα αποφανθεί σχετικώς. 

Αιτούμαι και προς τα Μέλη της Επιτροπής σας εφόσον συνεχίσει νομίμως την λειτουργία της, να αποφανθεί ότι οι άνω χαρακτηρισμοί είναι παράνομοι και να καλέσει τους μάρτυρες αυτούς να καταθέσουν με τα στοιχεία της ταυτότητας τους γνωστά σε όλους.

3. Είναι αυτονόητο κ. Πρόεδρε, Ότι εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες  της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν) θα προσέλθω και θα καταθέσω το σύνολο των εις χείρας μου συντριπτικών στοιχείων, τα οποία προέρχονται από δικαστικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και αποτελούν πλήρη και καταλυτική απάντηση σε όλα τα τεθέντα προς διερεύνηση ζητήματα.

Τέλος, θεωρώ ότι η Επιτροπή σας είναι κατά το Σύνταγμα αποκλειστικά αρμόδια για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αρμοδιότητα η οποία, έχει ήδη κριθεί καταρχήν με την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην Βουλή από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ιδίως με την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να ορίσει την Επιτροπή σας για την Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης (Καν. 156§1)»

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κρητικός

ΦΥΛΑΚΗ !!! Μόνο αυτό σας αξίζει λαμόγια !! Νομίζετε ότι με τερτίπια θα την γλιτώσετε ?? Όταν τα παίρνατε ήταν καλά εεε ???

ΚΑΝΤΙΝΤ

Η ΝΔ. ΔΕΙΧΝΕΙ ,ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS ,ΕΝΑΣ,ΕΝΑΣ,ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑΧΑ ΘΙΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΝ/.ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ./

Γιώργος 45

Φίλε μου αν δεν μπορείς να καταλάβεις τί διαβάζεις μην αυτογελοιοποιείσαι.

Γιώργος 45

Αρνούμαι να πιστέψω ότι είσαι ΤΟΣΟ ασχετος. ΟΛΟΙ οι "κατηγορούμενοι" ζητούν να καταθέσουν επί της ουσίας των κατηγοριών αλλά η Επιτροπή ΑΡΝΕΙΤΑΙ και τους καλεί να πουν ΜΟΝΟ την γνώμη τους εάν αυτή ( η Επιτροπή) έχει το δικαίωμα να τους ανακρίνει !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΛΟΙ οι κατηγορούμενοι ζητούν να κληθούν οι μάρτυρες κατηγορίας αλλά και ο Φρουζής της Novartis που υποτίθεται ότι τους "λάδωσε" και η Επιτροπή ΑΡΝΕΙΤΑΙ να το κάνει. Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση παραπέμπει τους 10 στην Προανακριτική "για να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι πολιτικοί αυτοί για τις μίζες που πήραν" και το ΜΟΝΟ που κάνει τελικά η κυβερνητική πλειοψηφια στην Επιτροπή αυτή είναι να καλεί τους 10 για να τους ρωτήσει για την γνώμη τους σχετικά με την αρμοδιότητα ή όχι της Επιτροπής να τους ανακρίνει !!!!!!!!!!!!! Και εσύ φίλε μου βρίσκεις λογική και σωστή την θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonisvgontzas-696x439

«Θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου» επισημαίνει στο Σπύρο Δανέλλη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

11