Ποτάμι: Εξαρχής υπονομευμένη η προανακριτική για την υπόθεση Novartis

Ποτάμι: Εξαρχής υπονομευμένη η προανακριτική για την υπόθεση Novartis

Στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να μην υπάρχουν ούτε ένοχοι, ούτε αθώοι, μόνο σκιές, καταγγέλλει το Ποτάμι – Οι συνταγματικές διατάξεις περί ευθύνης υπουργών δεν επιτρέπουν ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis – Προτεραιότητα να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι «να μην έχουμε ούτε ενόχους, ούτε αθώους, μόνο σκιές. Κι αυτό είναι το χειρότερο» τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, εξηγώντας ότι «άθλιες διατάξεις περί ευθύνης υπουργών» δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για τη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Προτεραιότητα για το Ποτάμι θα είναι να καταθέσουν στην προανακριτική οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και να ενημερωθούν τα μέλη της προανακριτικής για την αλληλογραφία και τις επαφές ελληνικών αρχών και αμερικανικών υπηρεσιών που ερευνούν την υπόθεση. Επίσης, επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η εμπλοκή πολιτικών και εξωθεσμικών προσώπων στο έργο της δικαιοσύνης. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι αναφέρει: 

«Το έργο της προανακριτικής είναι εξαρχής υπονομευμένο. Οι άθλιες διατάξεις περί ευθύνης υπουργών δεν αφήνουν δυστυχώς πολλά περιθώρια για ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Οι πολίτες θα ζήσουν  άλλη μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μη μπορώντας τελικά να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Και φοβούμαστε ότι αυτός είναι και ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να μην έχουμε ούτε ενόχους, ούτε αθώους, μόνο σκιές. Και αυτό είναι το χειρότερο.

Το Ποτάμι θα αγωνισθεί μέσα σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο να αναδείξει την αλήθεια. Πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. Και οι Βουλευτές – ανακριτές πρέπει να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis.

Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σταματήσει η ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης». 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theoxaris_1

Ο Χάρης Θεοχάρης, που εντάχθηκε χθες στη Νέα Δημοκρατία, δεν θα ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών - «Δεν αλλάζω θέση στο Σκοπιανό, θα αποφασίσουμε τη στάση του κόμματος, η οποία μας δεσμεύει όλους»

vlachakos

Είναι αδελφός του ήρωα των Ιμίων - Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Πειραιώτη γιατρό Νίκο Βλαχάκο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Πειραιά – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εξέφρασε την στήριξή του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας

vouts-mitso1

«Υπάρχουν διαδικασίες κατά του Προέδρου αν έχετε ενστάσεις» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης λίγες ώρες μετά την κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή - «Στείλαμε σαφές μήνυμα χθες, οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε» απαντά η Πειραιώς

4