Τι συζήτησαν Τσίπρας - Ιερώνυμος για συλλαλητήρια και Σκοπιανό

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Ιερώνυμος για συλλαλητήρια και Σκοπιανό

«Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Ο πρωθυπουργός του ζήτησε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, από την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έπειτα και από τη χθεσινή συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και τους πρέσβεις των δύο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε νωρίτερα (στις 17:00) με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο «φλέγον» ζήτημα της ονομασίας. Εξερχόμενος του Μαξίμου, ωστόσο, ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο των όσων ειπώθηκαν με τον κ. Τσίπρα, αλλά και να σχολιάσει τις πληροφορίες των σκοπιανών ΜΜΕ,
που έκαναν λόγο για πέντε ονόματα που έφερε στο τραπέζι ο Μάθιου Νίμιτς.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, ο πρωθυπουργός μετέβη από το Μέγαρο Μαξίμου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί, προ ολίγων ημερών, η ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον κ. Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό, με τον πρώτο να υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία δεν δέχεται λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», και τον δεύτερο να απαντά ότι η κυβέρνηση ακούει όλες τις απόψεις, αλλά είναι αυτή που τελικά θα αποφασίσει.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου

«Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία». Αυτό τόνισε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία. 

Συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός, στις 24 Ιανουαρίου, υπό προϋποθέσεις...

Κυβερνητικές πηγές, σημειωτέον, ανέφεραν ότι, σε περίπτωση που σημειωθεί σαφής πρόοδος στις διαβουλεύσεις Αθήνας και Σκοπίων, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στις 24 Ιανουαρίου, στο Νταβός.

ΣΧΟΛΙΑ (95)

Judy

Σεβασμιώτατε, Με έκπληξη για άλλη μια φορά άκουσα ότι αντιπαρατίθεστε στα συλλαλητήρια γιατί χρειάζεται εθνική συναίνεση ,συνείδηση και ομοψυχία. Σεβασμιώτατε από πού ως πού τα Συλλαλητήρια αντιπαρατίθονται σε αυτά? Αντιθέτως τα συλλαλητήρια γίνονται για αυτό ακριβώς το σκοπό. Όταν πέφτουν στο Τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκ μέρους μάλιστα του κ.Νίμιτς ονόματα για την γειτονική χώρα που έχουν τον όρο Μακεδονία Γεγονός για το οποίο άλλωστε και εσείς και η Ιερά Σύνοδος διαφωνείτε. Και η Κυβέρνηση της Ελλάδος δεν φαίνεται να αντιτίθεται σε αυτό. ΓΙΑΤΙ να υπάρχει εκ μέρους του Ελληνικού Λαού εθνική συναίνεση συνείδηση και ομοψυχία προς μια κυβέρνηση η οποία δεν φαίνεται να υποστηρίζει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Άλλωστε αυτό φαίνεται καθαρά και από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Κυβέρνησης στα κανάλια που υποστηρίζουν χωρίς ντροπή την χρήση του ονόματος Μακεδονία εκ μέρους της ΠΓΔΜ ,διότι κατά αυτούς Μακεδονία δεν είναι μόνο στην Ελλάδα .Πρόσφατη μάλιστα δήλωση της κ.Αναγνωστοπούλου στο ΣΚΑΙ. Πώς να υπάρχει σε εμάς εθνική συναίνεση συνείδηση και ομοψυχία σε μια Κυβέρνηση που υποστηρίζει αυτά ????????????????????Κατόπιν τούτου .Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Παμμακεδονικών Ενώσεων της υφηλίου (ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης, Αφρικής και Ελλάδος) καθώς και της Συντονιστικής Επιτροπής Μακεδονικών Οργανώσεων, επαναλαμβάνοντας ότι, καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα και την ιστορία της πατρίδας μας, αποκλείοντας οποιαδήποτε ονομασία με επιθετικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό που θα συμπεριλαμβάνει και τον όρο Μακεδονία. Και ζητούμε από την ηγεσία της εκκλησίας της Ελλάδος να θυμηθεί την Ιστορία μας και να ΣΤΑΘΕΊ ΜΕ ΣΕΒΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ. Άλλωστε αυτό υποστηρίζεται και στο Σύνταγμα της Ελλάδος.

Ένα έχω να πώ

Σα δεν ντρέπεται ο Συριζόνυμος που κατάντησε η χλεύη της εκκλησίας . Τι κάνουν οι συνοδικοί και δεν του ζητούν να παραιτηθεί.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΩ ΕΓΩ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

Μάνος

Στην μακρόχρονη ιστορία της Εκκλησίας υπήρξαν οι Παπαφλέσσες, υπήρξαν όμως και άλλοι σαν αυτούς που καλέσαν τον Αττίλα στην Κύπρο

Μάκης

Αν έχεις εμπιστοσύνη στους κομιτατζήδες, παραιτήσου

Σ.....

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΙΕΡΩΝΥΜΕ;;; ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ. ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΠΆΝΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΆΝΕ,,,, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Ε Κ Ε Ι. ΠΡΟΔΟΤΗ.

e.a.

Με ποιόν μιλάς ρε αρχιεπισκοπε.........με τον [...].....? ουτε τρίχα απο αυτόν που αντικατέστησες δεν είσαι........

Dr.

Ο Ιερώνυμος ξεχνάει ότι στα μάτια των Ελλήνων έχει απαξιωθεί πλήρως και ότι, ως αποτέλεσμα, κανείς δεν του δίνει σημασία σε ό,τι και να λέει. Ας λέει, λοιπόν, για να ξεπληρώσει τα ανταλλάγματα που παίρνει από τον αγαπημένο του Τσίπρα.

apostolos

Είναι θλιβερό που καταντήσαμε να παίρνουν αποφάσεις τέτοιοι Έλληνες............ Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές και η Ιστορία αμείλικτη.

apostolos

Πάντα υπήρχαν δοσίλογοι στην Ιστορία της Ελλάδος. Το δυστύχημα είναι πως όσο πιο μεγάλο αξίωμα έχει ένας προδότης, τόσο χειρότερες είναι οι συνέπειες για το Έθνος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsip_ras_mpoputaris_arthroo1

«Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό, να είμαι ένας πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της κι όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία» - «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται» είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την αντιπολίτευση

55