Βασίλης Κικίλιας για το Σκοπιανό: Δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή

Βασίλης Κικίλιας για το Σκοπιανό: Δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή

«Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά - υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί», αναφέρει 

«Oι Έλληνες δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε λύση. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη βέλτιστη λύση. Μια λύση ολοκληρωμένη, βιώσιμη, στηριγμένη στο Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς όμως να απεμπολείται η εθνική μας συνείδηση, δίχως να θολώνεται η εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να παραχαράσσεται η Ιστορία, δίχως να υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον του 'Εθνους και της Πατρίδας», δηλώνει ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" με τίτλο: "Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή".

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το ζήτημα της ονομασίας της FYROM είναι εθνικό θέμα στο οποίο «δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή, που χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Ο κ. Κικίλιας επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έλλειψη σαφούς και ενιαίας θέσης. «Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά - υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης, η οποία ελλείψει θέσης επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια εγκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία, "πολιτικά επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη". Και ξεκαθαρίζει ότι «αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένη, εθνικά αποδεκτή θέση, τότε δεν μπορεί να χειριστεί το ζήτημα και οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα».

«Το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι μόνο μια ανιστόρητη διεκδίκηση γεγονότων ή συμβόλων. Είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο καλλιεργείται ο αλυτρωτισμός εις βάρος μας και εις βάρος της σταθερότητας των Βαλκανίων», επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ. και συμπληρώνει πως «ο,τιδήποτε συνιστά αλυτρωτισμό και εγείρει αξιώσεις έναντι της Ελλάδας, πρέπει να απαλειφθεί και να αποκηρυχθεί».

Θέτει δε και συγκεκριμένα ερωτήματα ως βάση διαπραγμάτευσης με τη γειτονική χώρα: «Θα αλλάξουν οι γείτονές μας το Σύνταγμά τους, στο οποίο ορίζεται ρητώς ότι η ονομασία του κράτους είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας"; Θα απαλείψουν τις αλυτρωτικές εκφράσεις μέσα σε αυτό; Θα αλλάξουν τα διαβατήριά τους και όλα τα επίσημα κρατικά τους έγγραφα; Θα μετονομάσουν το αεροδρόμιό τους; Θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον ήλιο της Βεργίνας; Θα αφαιρέσουν από τα σχολικά εγχειρίδια τους χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας";».

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Μακεδόνας

Φααααααππππππππππππ... κόκκινο το σβέρκο του Κούλη στις επόμενες εκλογές!

Η Μακεδονία δεν χαρίζεται

Όχι στο χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας, το όνομα δεν ανήκει στο Μητσοτακαίικο. Αν ο Κυριάκος εχει δεσμευτεί σε κάποιον ξένο παράγοντα μας ειναι αδιάφορο, δεν θα πάρει δεξιές ψήφους αν χαρίσει το όνομα.

USA(United Slovaks Association)

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τα στοιχεία άλλου κάνει πλαστοπροσωπία. Όταν ένα κράτος χρησιμοποιεί την ιστορία άλλου κράτους τι κάνει;

Μήτσος+Τάκης (Erga omnes)

Κάνει σύνθετη ονομασία erga omnes.

Ελένη η Νεονεοϋορκέζα

Δηλαδή μου λετε, οτι και εμείς μπορούμε να εγείρουμε αύριο θέμα για τουριστικούς ας πούμε λόγους και να ονομάσουμε το Κιλκίς, "Ανατολική Νέα Υόρκη", και το Καρπενήσι "Νότιο Παρίσι". Αν και εδώ θα υπάρξει κάποιο μικρό πρόβλημα διότι όπως είπε ο Μπουτάρης "οι κάτοικοι της γείτονος θεωρούν τη Θεσσαλονίκη Παρίσι των Βαλκανίων ". Αλλά ίσως να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ τών δύο πόλεων. Εάν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό, τότε ναί να πάρουν τα Σκόπια όνομα με...Μακεδονικό προσδιορισμό. Να έρθει μετά και η Ουγκάντα και να ονομαστεί Ανατολική Τοσκάνη, και το Μπαγκλαντές Κάτω Προβηγκία. Εσείς τί λέτε, θα δεχθούν να...βρουν συμβιβαστική λύση, ή πρώτα θα μας κοιτάξουν ειρωνικά και μετά ΔΕΝ θα το συζητήσουν καν; Πάντως η χώρα μας, όποια λωλή ιδέα έλθει σε γείτονα χώρα, είναι πάντα πρόθυμη να την συζητήσει και να...συμβιβαστεί κάπου στη μέση. Και να εξηγούμαστε. Αυτά δεν αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση αφορούν όοοοολες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τί θέλετε, όνομα; Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Τί θέλετε; Tη μισή Κύπρο; Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Τί θέλετε; Αιγαίο και μερικά νησιά επειδή δεν σάς φθάνουν 783.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα γής (που δεν έχουν κανένα κοινό μαζί σας εκτός από μερικούς αιώνες σκοταδισμού); Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Θέλετε και μερικά θαλάσσια οικόπεδα; Φθάνουν τού Ανατολικού Αιγαίου ή να κοιτάξουμε τί έχουμε και σε Λιβυκό Πέλαγος και Επτάνησα; Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Περάστε κόσμε! Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν ! Α ρε και να το ήξεραν πιο νωρίς να μη φάνε τη ζωή τους για να ζήσει και να μεγαλώσει η Ελλάδα, η Μαρούλα τής Λήμνου,ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Αθανάσιος Διάκος η Μαντώ Μαυρογένους, ο Παύλος Μελάς και ο Τέλλος Αγρας ! Και θα μας ρίχνουν κάτι φάσκελα από κει που βρίσκονται ! ΥΣ Μήπως να πούμε όλη την Ελλάδα "Νέα Νέα Υόρκη", μιας και η πόλη αυτή είναι ονειρο ζωής για τον περισσότερο κοσμάκη που θέλει να περπατήσει στις μεγάλες λεωφόρους. Και όπως λέει και ο Γιάννης Μπουτάρης, ΑΡΚΕΙ να νομιζεις οτι προσδιορίζεσαι απο κάτι, και παφ-τσακ το διεκδικείς για δικό σου ( Γ. Μπουτάρης πρόσθεσε: Εάν εμείς έχουμε μια φορά πρόβλημα με το όνομα, εκεί έχουν πολύ περισσότερες. Γιατί εκεί, 100 χρόνια μεγαλώσανε με το όνομα Μακεδονία. Μην το ξεχνάμε αυτό, να βλέπουμε και τη δική τους την πλευρά. Πες το έτσι βρε Γιάννη να το καταλάβουμε. 100 χρόνια είναι αυτά. Πού πάμε και εμείς με 3000 χρόνια ιστορίας βρε Καραμήτσοοοο;

Νίκος

Μια καλή ονομασία είναι το USA (United Slovaks Assosiation) δεν νομίζω να υπάρχει καμία σύγχυση

προς τα συμπαθή ζωα ....

που σχολιαζουν την ΝΔ και τον Κούλη. Κατηγορίεται την ΝΔ για την ονομασία. 1ον Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ τι ακριβώς κάνουν; Τι επιθυμούν για την ονομασία; , 2ον Καλά μου ζώα το παρόν ονομα τι ακριβως είναι; Μηπως είναι αυτό που χρησιμοποιούσε η παλαι ποτε Γιουγκοσλαβία επί Τίτο; Μηπως ονομαζοταν καλα μου γιδοπρόβατα Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας και μετα Δημοκρατία της Μακεδονίας; Αρα που έκανε λαθος η ΝΔ και την ονόμασε ΠΓΔΜ; 3ον Επειδη παρα μας ζαλισατε τα αρχίδια με την ΧΑ, όταν στην επταετία ήταν οι χουντικοί, οι σουπερ ντουπερ πατριωτες πως λεγοταν τα Σκόπια; Γίδια ε γίδια.

Γιάννης Λάρισα

@22:01: Η ΝΔ έκανε πολλά και συνεχόμενα λάθη. Θυμάσαι τι έλεγε του Κούλη ο πατέρας ότι σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς!!;;; Βέβαια, η ovoμασία πουλήθηκε επί Καραμάν-αλή του κουφού το 1959 και μάλιστα με το Νομοθετικό Διάταγμα 4009. Από αυτόν ξεκίνησε το κακό και μερικοί άρχισαν δειλά δειλά να λένε και να χρησιμοποιούν το "Μακεδονία" αντί του "Βαρντάσκα". Τώρα, όσο για την επταετία, η χώρα τους ήταν ενιαία και ονομάζονταν από όλους Γιουγκοσλαβία. Το δε νότιο μέρος της το λέγανε απλά Σκόπια! Ανεβοκατεβαίναμε 25 χρόνια, τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο Μανχάιμ - Λάρισα και θυμάμαι όλες τις ταμπέλες των περιοχών αλλά και τις ονομασίες τους από τους γονείς μου, τους θείους μου και κυρίως από τους χάρτες που τους ήξερα απ'έξω!

Τι ήταν αυτός

Αυτός ο Καραμαν-αλης πούλησε τη μισή Κύπρο, επί 15 ημέρες αποβιβαζαν στρατεύματα οι Τούρκοι στην Κύπρο και αυτός ήταν σε συνδιάσκεψη και δεν έστειλε τίποτα. Την ονομασία με το 4009 διάταγμα την παραχώρησε. Όμως όπως τον αποκαλούν ορισμένα μέσα ήταν Εθνάρχης.

Βέρτης

Ό, τι και να πεις εσύ Βασιλάκη η ΝΔ φέρνει τεράστια ευθύνη για το σημερινό όνομα Μακεδονία που χρησιμοποιούν τα Σκόπια. Το άφησαν το θέμα και ξέφυγε και το αναγνώρισαν 135 χώρες!!!!!!!!!!!!!!!!Πού ήταν τότε η ΝΔ για αν το αποτρέψει; Υ.Γ. Το μόνο που την ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι να φέρουν πάση θυσία τον Κούλη στην εξουσία για να αρχίσουν ξανά "το μεγάλο φαγοπότι" όπως έκαναν δεκαετίες και δεκαετίες μέχρι που κατέστρεψαν τη χώρα μας με το συνεταιρό τους το ΠΑΣΟΚ και την έμπασαν στα μνημόνια..... Τώρα τους λείπει πολύ η κουτάλα και γι αυτό προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο για να τους ξαναψηφήσει επειδή δήθεν τώρα διορθώθηκαν........ Γι αυτό και οι ψευτοδημοσκοπήσεις παίρνουν και δίνουν κάθε μήνα παρουσιάζοντας ότι δήθεν η ΝΔ προηγείται από 10 - 17% του ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μετά την προ ημερών δημοσκόπηση του ΑΚΤΙΟΝ που έδινε προβάδισμα 1% στο Σύριζα πανικοβλήθηκαν και σήμανε συναγερμός για να ξαναδώσουν στον Κούλη τα παραπάνω ποσοστά που δίνουν συνεχώς!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Περιμένετε λοιπόν και θα δείτε στις προσεχείς μέρες ψευτοδημοσκοπήσεις που θα δίνουν τάχα προβάδισμα στη ΝΔ από 10 - 15%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οι "ψευτοδημοσκόποι" τους θα δράσουν και πάλι για την παραπλάνηση του λαού, όπως πιστεύουν οι αφελείς............

Αρτζη Μπούρτζη

Πέστα χρυσόστομε διότι θα μας τρελλάνει η ΝΔ με την μεγάλη και αξιόπιστη εθνική πολιτική της !

ΤΝΤ

ο Κούλης θα μας πει την θέση του ή φοβάται και κρύβεται πίσω απο Τσιπροκαμμένους;

Μα τη λέει

Σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δηλαδή κάτι σε Βόρεια Μακεδονία, για όλες τις χρήσεις. Πώς αλλιώς να το πει... Απλά ο Κυριάκος, από τη μια θέλει να λυθεί το όνομα με σύνθετη, αλλά από την άλλη δε θέλει να πάρει αυτός μεγαλύτερο πολιτικό βάρος από τον Καμμένο.

βυρων

Ποια μακεδονια τωρα και πρασιν αλογαΤο μονο που νοιαζει ολους αυτους τους ψοφοδεξιους λελεδες των σαλονιων ειναι πως θα παρουνε την εξουσια με οποιονδηποτε τροπο να ξερετε τιποτα αλλο δεν τους ενδιαφερει ,μονο η κουταλα. Οπως αλλωστε και οι προηγουμενοι .Γι αυτο προσεχτε απο δω και περα τι ψηφιζετε.

Στις επόμενες εκλογές

Θα βλέπετε τα ποσοστά της ΧΑ και θα πάθετε κοκομπλόκο!

kos pa

Εάν η ντεμέκ Δεξιά Νέα Δημοκρατία έπιανε τον σφυγμό της Β.Ελλάδας και έβαζε veto για το όνομα θα ήταν με αυτοδυναμία αυριανή κυβέρνηση. Εάν συνεχίσει να είναι η ουρά των διεθνιστων τότε υπολογιστε 5% εδώ πάνω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipr_009

Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση Φίλη -  Ο Τσίπρας δέχεται κριτική ότι δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς ούτε οι λεπτομέρειες του μεταμνημονιακού προγράμματος, ούτε οι προτεραιότητες που θα δοθούν ως αντιστάθμισμα των μέτρων που εφαρμόζονται

3
staitds

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται ως συνταγματική και πολυκομματική δημοκρατία, ενώ σημειώνεται ότι οι πολιτικές αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας

4