Πλειστηριασμοί: Θρίλερ, αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτό να αποσυρθεί η ρύθμιση για ποινικοποίηση

Πλειστηριασμοί: Θρίλερ, αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτό να αποσυρθεί η ρύθμιση για ποινικοποίηση

Νωρίς το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία - Έκτακτη συνάντηση Κοντονή με αντιδρώντες βουλευτές - Έκρηξη Μιχελογιαννάκη, αποστάσεις από Φίλη

Εκνευρισμό, δυσφορία και έντονο προβληματισμό προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική τροπολογία για τις διώξεις όσων διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Ηδη ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αποσύρει την τροπολογία επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίση».

Επίσης ο Νίκος Φίλης μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό επισήμανε «Πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018. Αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες, αλλά και φτωχόκοσμο. Ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση».

Ανάλογες απόψεις εκφράζουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αντιλαμβάνονται ότι η ρύθμιση θα προκαλέσει «κύμα» συλλήψεων και διώξεων κατά όσων διαμαρτύρονται επειδή χάνουν τα σπίτια τους.

«Θα μείνει στην ιστορία ότι με νόμο της Αριστεράς φυλακίζονται όσοι μετέχουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Σημειωτέον ότι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει μέχρι τώρα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για σαφή και ρητή προστασία της λαϊκής κατοικίας, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι υπάρχει πρόβλημα και άρα δικαίως, έως ένα βαθμό, εκδηλώνονται διαμαρτυρίες στα ειρηνοδικεία ατά των πλειστηριασμών. Μόλις το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την ξεκάθαρη προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Το κλίμα γενικευμένου προβληματισμού που μπορεί να οδηγήσει και σε «αντάρτικο» κατά την σχετική ψηφοφορία της τροπολογίας ανάγκασε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή που εισηγείται την ρύθμιση να συγκαλέσει εκτάκτως άτυπη συνεδρίαση προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι. Πάντως, ο κ. Κοντονής μιλώντας στην Ολομέλεια υπερασπίστηκε την προωθούμενη ρύθμιση λέγοντας ότι δεν εισάγει αυστηρές διώξεις αλλά επεκτείνει το υπάρχον πλαίσιο και στους χώρους που θα διεξάγονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Τόνισε δε μεταξύ άλλων ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι εξασφαλισμένη έως το τέλος του 2018.Μιχελογιαννάκης: Να αποσυρθεί η τροπολογία

«Σήμερα στο νομοσχέδιο « Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις", στο οποίο κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία λέει ότι προβλέπεται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη με ποινή φυλάκισης έξι ή τριών μηνών κατά περίπτωση, σε όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών και φέρεται κατά της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης για να προσθέσει « Ο βουλευτής θα εισηγηθεί και θα παρακαλέσει τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, μιας και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση.

Επίσης, ο κ. Φίλης είχε επισημάνει ότι «πρέπει να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία και να μην μείνει η κυβέρνηση στην συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες. Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις διοικήσεις των τραπεζών έδειξε ότι υπάρχουν όρια, ενδεχομένως και αδιέξοδα στην υπόθεση. Πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018. Αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες, αλλά και φτωχόκοσμο. Ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση. Θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα του δανειολήπτη να παίρνει το σπίτι του στην τιμή που θα τα αγοράζουν τα funds ή ο μειοδότης. Είναι στο χέρι μας να έρθουν καλύτερες μέρες».

Άδωνις: Δεν ψηφίζουμε

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίζεται απρόθυμη να στέρξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεφύγει από το αδιέξοδο. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση τη ρύθμιση.

«Η τροπολογία αυτή είναι πολύ σκληρή για τα δικά μου δεδομένα. Η ιδέα ότι κάποιος τιμωρείται με φυλάκιση μόνο και μόνο γιατί παρίσταται χωρίς να έχει δουλειά σε έναν πλειστηριασμό, ομολογώ δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Η πρώτη φορά αριστερά καταφέρνει και κάνει πράγματα, που ούτε εγώ δεν τα είχα φανταστεί. Φαίνεται το μέγεθος της υποκρισίας, της ψευτιάς και της αναισχυντίας» είπε χαρακτηριστικά (στον real) ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας την κυβέρνηση να αναμετρηθεί με τον εαυτό της.

Χαμός στη Βουλή για τις διώξεις όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση στη Βουλή για τη ρύθμιση που διευρύνει τις αυτεπάγγελτες διώξεις και τις φυλακίσεις κατά όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς κατοικιών αλλά και για άλλες προβληματικές διατάξεις όπως η διαγραφή φορολογικών προστίμων που το Μέγαρο Μαξίμου  επιλέγει να νομοθετήσει με «νυχτερινές» τροπολογίες.

Ανοίγοντας τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που ήδη έχει δεχθεί 16 υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων και η επίμαχη για τους πλειστηριασμούς ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσύρει τη ρύθμιση.

«Το καινούργιο είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια βγαίνουν στο σφυρί. Αυτή είναι η νέα κατάσταση. Δεν κάνουμε παραπληροφόρηση. Λέμε ότι δημιουργούνται καταστάσεις για βία με τη διάταξη που φέρνετε. Ποιος σας λέει ότι εμείς συμφωνούμε με την υφιστάμενη διάταξη;» ανταπάντησε ο κ. Παφίλης.

Για απόλυτη αφοσίωση της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης υπενθυμίζοντας το σύνθημα του πρωθυπουργού «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη».

Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Είστε εντάξει; Νιώθετε καλά; Από το κίνημα, από τους δρόμους και τα δεν πληρώνω φτάσατε στην περαιτέρω ποινικοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Το λέω γιατί είναι σημαντικό να νιώθετε καλά».


Συγκέντρωση της ΛΑΕ

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε αυταρχισμό και αποδεικνύεται η πλέον πιστή συνεργάτης των δανειστών και με κάθε τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει τις επιλογές τους" δηλώνει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή την προωθούμενη ρύθμιση για την ποινικοποίηση των διαμαρτυριών κατά των πλειστηριασμών. Και προσθέτει ότι "είναι απαράδεκτη και προκλητική για κάθε εργαζόμενο-η, για κάθε δημοκράτη, η ν-τροπολογία σύμφωνα με την οποία η αντίσταση μετατρέπεται σε ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρούνται με φυλάκιση, όσοι διαμαρτύρονται και αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών των λαϊκών περιουσιών".

Καταγγέλλει δε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξυπηρετήσει τους δανειστές και τους τραπεζίτες, χρησιμοποιεί κάθε μέσον" κι τονίζει ότι "κάνουν λάθος οι μνημονιακοί αν νομίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα σταματήσουν τις αντιστάσεις. Αντιθέτως το κίνημα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Η επιχείρηση λεηλασίας των λαϊκών κατοικιών θα φέρει και την ανατροπή τους. Είναι χρέος των συνδικάτων , του πνευματικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας, των κινημάτων που αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, των δανειοληπτών, η μαζική και συλλογική αντίδραση στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ".

Η ΛΑΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα έξω από τη βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ (37)

...

Η ΝΔ πραγματικά επικροτεί το να μπαίνουν μπαχαλάκηδες στα συμβολαιογραφεία και να τα σπάνε, ή το κάνει για μικροκομματικούς τακτικισμούς;

θ

Προφανώς σας κάνει πλάκα.

Τη Νέα Δημοκρατία...

... δεν τη νοιάζει καθόλου το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους πλειστηριασμούς! Η Ν.Δ είναι κυβέρνηση? Δε πάτε να πνιγείτε λέω εγώ... που θέλετε και συνενόχους!!! Αν η Ν.Δ συνέχιζε να κυβερνά (και δεν την έριχνε τότε ο Προδότης Τσίπρας, με τους υπόλοιπους προδότες), σήμερα πολυ πιθανόν να μην υπήρχε θέμα πλειστηριασμών τουλάχιστον για την πρώτη κατοικία, μιας και υπήρχε ήδη νόμος (που η ίδια ψήφισε και κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ) που την προστάτευε μέχρι του ποσού των 200000! Επομένως, ανόητα συριζόπουλα... ψάχτε αλλού για κορόιδα! Παραείστε βλάκες για να μας πουλάτε και εξυπνάδες!!!

Theodore

Τελικά όλοι πασοκ είναι στη Χώρα... Και η ΝΔ θυμήθηκε πάλι τον παλιό,καλό της εαυτό... Η λαική δεξιά που λέμε... Δε σωνόμαστε μάγκες,πάμε άκλαυτοι.Με το που μπει η Ανοιξη, το Ταμείο,το ΔΝΤ εννοώ, πιέζει να γίνουν πάλι sress tests στις Τράπεζες,οπότε αν βρεθεί,κάτι πολύ πιθανόν, ότι δεν έχουν ικανή κεφαλαιακή επάρκεια,τότε θα γίνει αναγκαίο να γίνει πάλι ανακεφαλαιοποίηση,κάτι που σημαίνει ότι επειδή οι Ευρωπαίοι δεν μας δίνουν κι άλλα δανεικά,θα υποχρεωθούν βάσει του κανονισμού της ΕΚΤ να κάνουν bail in,κούρεμα των καταθέσεων δηλαδή.Οπως έγινε στην Κύπρο. Αρα,ή γίνονται οι πλειστηριασμοί,ή χάνουν τα λεφτά τους οι καταθέτες,μιάς και με την αλητεία του συριζα το καλοκαίρι του 15,δεν μπορούν να τα πάρουν από τις Τράπεζες λόγω των κάπιταλ κοντρόλ. Οι οποίοι καταθέτες βέβαια,είναι αυτοί που δεν χρωστάνε τίποτα,ενώ οι άλλοι,με τα απλήρωτα σπίτια ,χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους. Βάλτε τα λοιπόν στη ζυγαριά να δείτε ποιός έχει το δίκιο.

Αγύριγο κεφάλι

NA ΜΗΝ αποσυρθεί η τροπολογία για ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς. __________Θα είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΤΑ της Κυβερνήσεως αυτή!_____________Να γίνει ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ το αδίκημα αυτό!

Victor

Ναι σε όλα, χαχαχαχαχα!! Μένουν ακόμη καμιά 20αριά μισθάρες αφορολόγητες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019, τι λέτε τώρα!!

Κώστας Παναγόπουλος

Δηλαδή πως την είδατε ρε παιδιά ? Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί θα πρέπει να κουρευτούν οι καταθέσεις οι δικές μου και των γονιών μου ( δάνεια - κάρτες δεν πήραμε ποτέ και για κανένα λόγο ) ? Ναι θα πρέπει να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί είτε αφορούν πρώτη είτε δεύτερη είτε τρίτη κατοικία . ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ . Σε άλλη χώρα θα τους είχαν μπαγλαρώσει θα τους είχαν καταξεσκίσει χωρίς δεύτερη κουβέντα . Δηλαδή προκειμένου να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί να κουρευτούν οι καταθέσεις του κοσμάκη ( λες και ο κόσμος τα δούλεψε τα λεφτά του μαζί με αυτούς που πήραν δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά ( πιστωτικές) , διακοποδάνεια , δάνεια για αυτοκίνητα και δεν συμμαζεύεται κλπ κλπ ) . Ολοι το ξέρουν πως αν δεν προχωρήσουν μαζικά οι πλειστηριασμοί και οι τράπεζες δεν μαζέψουν αυτά που πρέπει να μαζέψουν , τότε το επόμενο βήμα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ . ΑΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ . ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ( αν και δεν τον ψήφισα ΠΟΤΕ ) σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ και θα έλεγα πως άργησε κιόλας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ .

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Θα τους δω τους «επαναναστατες» της προηγούμενης ημέρας στην ψηφοφορία: ‘Ναι σε ΟΟΟΟΛΛΛΑΑΑ..’ Χαχαχαχαχαχα

Αριστερός

Γειά σου σύντροφε αγωνιστή Άδωνι. Ξέρουμε ότι μεγαλύτεροι κρατιστές από εσάς στη ΝΔ δεν υπάρχουν...

χωρίς

Πού κολλάει αυτό βρε σταλινάκο;

ΝΙΚ

ΝΕΟ ΨΕΥΤΟ-ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ: ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η' ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ. "ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ.

akis

ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ......ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ......ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.....

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΙΝΑΤΕ)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kotzias_main1

Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε - Εμφανώς συγκινημένος ο τέως υπουργός στην ομιλία του, ευχαρίστησε «Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές των Σκοπίων» - Ανακοίνωσαν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια

14
olympia

Μετά την ανάρτηση του υπουργού Άμυνας στο twitter που άναψε φωτιά καθώς υιοθετούσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης των Σκοπίων site που απηχεί τις απόψεις του χαρακτηρίζει διάτρητη την ψηφοφορία

6