Xαμός στη Βουλή για τις διώξεις κατά όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Xαμός στη Βουλή για τις διώξεις κατά όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Βορίδης προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε εντάξει; Νιώθετε καλά; Από το κίνημα, από τους δρόμους και τα δεν πληρώνω φθάσατε στην περαιτέρω ποινικοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας...»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση στη Βουλή
για τη ρύθμιση που διευρύνει τις αυτεπάγγελτες διώξεις και τις φυλακίσεις κατά όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς κατοικιών αλλά και για άλλες προβληματικές διατάξεις
όπως η διαγραφή φορολογικών προστίμων που το Μέγαρο Μαξίμου  επιλέγει να νομοθετήσει με «νυχτερινές» τροπολογίες.

Ανοίγοντας τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που ήδη έχει δεχθεί 16 υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων και η επίμαχη για τους πλειστηριασμούς ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσύρει τη ρύθμιση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστήριξε πως η τροπολογία δεν εισάγει νέο αυστηρό πλαίσιο αλλά επεκτείνει το ήδη αυστηρό και στους χώρους που θα διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

«Στην αρχή κάθε περιόδου η Βουλή μοιράζει στους βουλευτές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό. Θα παρακαλούσα να μοιράζει και τον Ποινικό Κώδικα. Έδωσα να φωτοτυπηθεί και να μοιραστεί το άρθρο 334 του ΠΚ για να συγκρίνουν οι βουλευτές τι αλλάζει στη νομοθεσία» είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης για να προσθέσει: «Η προσθήκη που γίνεται είναι σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά την διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Για τα ειρηνοδικεία δεν αλλάζει τίποτα. Παραμένει ως έχει από το 1950. Προσθέσαμε την διάταξη για τα γραφεία των συμβολαιογράφων επειδή θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ό,τι ισχύει για τους δημόσιους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία από το 1950 θα ισχύει και για τους ηλεκτρονικούς».

«Το καινούργιο είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια βγαίνουν στο σφυρί. Αυτή είναι η νέα κατάσταση. Δεν κάνουμε παραπληροφόρηση. Λέμε ότι δημιουργούνται καταστάσεις για βία με τη διάταξη που φέρνετε. Ποιος σας λέει ότι εμείς συμφωνούμε με την υφιστάμενη διάταξη;» ανταπάντησε ο κ. Παφίλης.

Για απόλυτη αφοσίωση της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης υπενθυμίζοντας το σύνθημα του πρωθυπουργού «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη».

«Η τροπολογία δείχνει πόσο ταγμένοι είστε στους πλειστηριασμούς. Αναρωτιέμαι αν ενδεχομένως 3-4 χρόνια πριν κάποιοι από εσάς θα βρισκόσασταν εκτεθειμένοι σε αυτεπάγγελτες διώξεις. Μετά το κανένα σπίτι θα νομοθετήσετε την αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους παρενοχλούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που οδηγούν τα σπίτια σε χέρια τραπεζίτη»
είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να συνεχίσει: «Δεν θα ήταν πιο απλό αντί αυτής της ρύθμισης να φέρετε μια ρύθμιση που αποτελεσματικά προστατεύει την πρώτη κατοικία; Αυτό γίνεται ενόψει του αδιεξόδου που έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση. Τώρα θυμηθήκατε το νομοθετικό κενό; Το φέρατε γιατί υπάρχει ανησυχία ότι δεν εξελίσσονται ομαλά οι πλειστηριασμοί. Θα φέρετε διάταξη για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντί να φέρετε την προστατευτική διάταξη φέρατε την καταδιωκτική. Φέρνετε την προστασία των υπαλλήλων του πλειστηριασμού και όχι των δανειοληπτών. Κάνατε επιλογή, μην μας κοροϊδεύετε».

Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Είστε εντάξει; Νιώθετε καλά; Από το κίνημα, από τους δρόμους και τα δεν πληρώνω φτάσατε στην περαιτέρω ποινικοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Το λέω γιατί είναι σημαντικό να νιώθετε καλά».

Ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι εξασφαλισμένη έως την 31.12.2018. «Εάν μου φέρετε εσείς μια πρώτη κατοικία που έχει εκτεθεί σε πλειστηριασμό είτε δημόσιο αναγκαστικό είτε ηλεκτρονικό για δανειολήπτη που έχει τις προϋποθέσεις του νόμου και κάλυψη δικαστηρίων και η πρώτη κατοικία βγαίνει σε πλειστηριασμό τότε να μιλήσουμε» συνέχισε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να τονίσει πως με τις διατάξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων προστατεύονταν «εκατομμυριούχοι με βίλες εις βάρος των φορολογουμένων».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση επικαλείται στην αιτιολογική έκθεση της επίμαχης τροπολογίας «λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος» και αναρωτήθηκε γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προβλέπει αυτεπάγγελτες διώξεις για τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Τέλος, ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι είπε: «Η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση ότι γίνεται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών. Υπάρχει πρόβλημα; Για την τροπολογία προστίμων με διαγραφή προσαυξήσεων να μας πείτε ποιες επιχειρήσεις και ποιο ύψος οφειλών για να μην υπάρχουν γκρίζες περιοχές».

ΣΧΟΛΙΑ (30)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ .ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ................

Δηλαδη

Η ΝΔ δε θέλει όποιος εμποδίζει την οποιαδήποτε έννομη δραστηριότητα να διώκεται ποινικά;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ ΤΩΡΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΙΜΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ.

Γιάννης

Αυτό το υποκειμενο ο ξεφτιλισμένος ποινικοποιεί αυτό που αυτός δημιούργησε ! Ο Φρόυντ στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τα χέρια ψηλά !

Cyberdyne

Είναι φυσικοί εχθροί των Ελλήνων. Όσοι πίστεψαν ότι θα τους σώσει ο καταληψίας της ΚΝΕ πέσανε έξω.

Αγύριγο κεφάλι

ΠΟΙΟΣ θα το πληρώσει ρε φίλε το ΑΚΙΝΗΤΟ που πήρες με ΔΑΝΕΙΟ και ΔΕΝ θες να το πληρώσεις; ___________Πες μου, ΠΟΙΟΣ;

Εσύ,

Τράβα στο λογιστήριο για τα 60 λεπτά το τουιτ και τα 20 λεπτά για το κάθε σχόλιο σου εδώ,λεχρίτη !!!

@16:45

Την είπες τη βλακεία σου; Απάντησε τώρα στην ερώτηση.

Να το πληρώσει ο διερχόμενος επενδυτής.

Χαζοχαρούμενοι αν ο κάθε εισερχόμενος παρανόμως, επλήρωνε για να βγεί, τώρα θα είχαμε παράδες να αγοράσουμε την τουρκιά. Μέχρι Κουρδιστάν θα αγοράζαμε για μπάφερ ζόουν.

σας πρόσεχαν

ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ ΧΟΝΔΡΗ ΦΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΑΧΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ

Nik

Ei anarxiki,to rouvikona,O Filis kai ei 53 pou krivoude ? ???????

Να χαρώ αντιπολίτευση

Σίγουρα έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να έχει κράτος στον πλανήτη αλλά και οι λεβέντες της αντιπολίτευσης υπέρ των μπαταχτσήδων και των έκνομων που επιτίθενται στους αστυνομικούς; Ποιός τελικά θα βάλει μια τάξη στο ρημαδιό που λέγεται Ελλάδα και δεν θα προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από κάθε τί; Αντί να πεί ο Βορίδης ότι η διάταξη είναι ημιτελής, όπως όλα του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε να υποστηρίξει τους Λαφαζαναίους και Κωνσταντοπουλαίους κλπ Και για μένα ρε μεγάλε που δεν πήρα δάνειο γιατί θεώρησα ο βλάκας πως δεν πρέπει να χρεωθώ παραπάνω από τις δυνατότητές μου και μένω 30 χρόνια στο ενοίκιο ποιός θα κάνει ή έστω θα πεί κάτι; Μωρέ είστε όλοι για τα μπάζα.

Μπραβο στον Συριζα

Επιτελους να πληρωσουν τα λαμογια και οι μπαταχτσηδες που εχουν τα λεφτα τους στην θυρλιδα ή στο εξωτερικο και δεν πληρωνουν.Με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πηραν θαλασσοδανεια και τα πληρωνει ο Ελληνικος λαός.

ΝΙΚΟΣ

Αυτός που χάνει το σπίτι του επειδή τον απολύσανε είναι μπαταξής; Αυτός που καταστράφηκε η δουλειά του από την κρίση είναι μπαταξής; Αυτός που του πήγανε τον μισθό στα μισά με το έτσι θέλω είναι μπαταξής ; Αυτός που βασίστηκε στα λόγια αυτών των απατεώνων που υποστηρίζεις όμως, ΕΙΝΑΙ μπαταξής.

@Νίκος

Αυτός που ελχασε την δουλειά του η του μειώσαν τον μισθό θα.πρεπε να υπολογίσει ότι ούτε η δουλειά του ούτε ο μισθός του είναι δεδομένα .Τώρα που μειώθηκε ο μισθός θέλουν να κρατήσουν το σπίτι που δεν είναι δικό τους ακόμα αφού χρωστάνε γιαυτό.Όσο ανέβαιναν οι τιμές χαιρόταν οι ιδιοκτήτες και φυσικά δεν τα πωλούσαν με την τιμή που τα έφταναν.Πωλούσαν με κέρδος.Τώρα όμως που πέφτουν αυτοί επιμένουν να τα πουλήσουν με τιμές από την πριν κρίση εποχή.Όμως ότι και να γίνει σε Έλληνες πάλι θα καταλήξουν αφού οι ξένοι δεν αγοράζουν οπουδήποτε.Σπίτια κοντά σε θάλασσα η εξοχικά πωλιούνται όπως και σε νησιά,Τις φτηνές περιοχές στην Αθήνα μόνο η φτωχολογιά τις θέλει.Αυτοί που δεν έπαιρναν δάνεια και βαρέθηκαν το νοίκι αυτοί θα τα αγοράσουν.Έλληνες θα αγοράσουν και σε περιοχές χωρίς θάλασσα αλλά μέλας σε ένα οικιστικό χάος..οπότε είναι και λίγο δίκαιο αυτοί που δεν επχουν δάνεια να αγοράσουν τώρα αυτοι κανένα σπιτάκι.Το ίδιο και πολλοί Έλληνες ομογενείς που τους δίνεται μια ευκαιρία να αγοράσουν κάτι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kivernisi_psifos_arthro

148 βουλευτές ψήφισαν κατά, ένας ήταν απών - «Ναι» ψήφισαν οι έξι βουλευτές Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόκκαλης, Παπακώστα και Δανέλλης, που στοιχίζονται με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι» ο Καμμένος

132