«Κάνουμε πλειστηριασμούς για να μην κάνουμε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών» λέει τώρα η κυβέρνηση

«Κάνουμε πλειστηριασμούς για να μην κάνουμε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών» λέει τώρα η κυβέρνηση

Η παραδοχή περιλαμβάνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας με βάση την οποία θα διώκονται αυτεπάγγελτα όσοι εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος επικαλείται η κυβέρνηση στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν ή να διαταράξουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι πλειστηριασμσοί χαρακτηρίζονται μέσα «ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Παράλληλα, επιχειρείται η προστασία και των συσμβολαιογράφων που τους διεξάγουν. 

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επίμαχης ρύθμισης:

-          Αν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεση της ή υπάλληλος του πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και η πράξη τελέστηκε με αφορμή τον πλειστηριασμό, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως

-          Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή ΝΠΔΔ ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας ή άλλου υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος της υπηρεσίας ή ο υπάλληλος της ή ο υπάλληλος του πλειστηριασμού, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

-          Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους ή καταστήματα κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού με σκοπό την παρακώλυση αυτών».

Τέλος, στην αιτιολογική ρύθμιση επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημόσιου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

MARON

Το έχω πει και θα το ξαναπώ: 1. E-πλειστηριασμοί 2. Συνδικαλιστικός νομος. 3. Εργοστάσια της ΔΕΗ. 4. Ελληνικό. Αν δε γίνουν όλα αυτά, δε κλείνει η αξιολόγηση. Αν γίνουν όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κάθε επαφή με το φυσικό του χώρο και μένει μονο με τους ΔΥ, που θα το ψηφίσουν γιατί τρέμουν μια λέξη: Διαθεσιμότητα. Δηλαδή, είναι το κόμμα τών διορισμένων ΔΥ χαμηλών προσόντων (Απόφοιτοι Λυκείου κυρια),αυτών που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, αυτών που είναι διορισμένοι σε οργανισμούς φαντάσματα και γενικά όλων των κρατικοδίαιτων κηφήνων που δεν έχουν ιδεολογία αλλα ζωτικό συμφέρον γιατί αν φύγουν από το Δημόσιο δε θα βρούν δουλειά ούτε σα καθαρίστριες. Τα πράγματα είναι απλά, δε χρειάζεται να τα ταλαιπωρούμε πολύ.

ΝΙΚΟΣ

Και πλειστηριασμοί θα γίνουν ( 40.000 το 18 ) και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μας ζητάνε για να κλείσει το τρίτο μνημόνιο και να αρχίσει το τέταρτο. Που θα είναι πιο λάιτ γιατί ήδη έχουν υπογράψει τα σημαντικότερα. Μείωση συντάξεων το 19 και αφορολόγητου το 20 η νωρίτερα. Πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 22, 2% για σαράντα χρόνια και δήμευση του δημοσίου για 99. Ολα τα έχουν έτοιμα και δεν ανησυχούν για τίποτα. Αν πάει κάτι να στραβώσει, θυμηθείτε τους "κόφτες" που έχουν υπογραφεί από την επαναστατική αριστερή μας κυβέρνηση. Ευτυχώς δηλαδή που ήταν οι καλοί αυτοί άνθρωποι και έχουμε αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια.

Dum Spiro Spero

Η εκδίκηση ειναι ενα πιατο που τρωγετε κρυο. Φατε συριζοπουλα τα καμώματά σας τωρα , την περήφανη διαπραγματευση , το κλείσιμο των τραπεζων ,την απώλεια των 25 δις που αξιζαν οι τράπεζες πριν αναλαβεται , γλυψτε εκει που φτυνατε ,ξεπουλήστε καθε σπιτι στον τραπεζιτη , χώστε στη φυλακή και τους συντρόφους σας και στο τελος ξέρετε τι θα παρετε!!!! Φτύσιμο απο τον κόσμο .

Σχ'ολιο

Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι

και το πιό άσχημο

Και όλοι οι πλειστηριασμοί να γίνουν η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να αποφευχθεί .....

Ilias

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!;;;; Αυτοί είναι κυβέρνηση !!! ΧΑΧΑΧαχαζαχαχαχαχαζαχαχαχαχ!!!!!!

Theodore

Αυτά που γράφω εγώ εδώ και χρόνια,εδέησε να το καταλάβει τώρα ο τσίπρας υπό τον φόβο της κατάρρευσης των Τραπεζών και της απώλειας των καταθέσεων του κόσμου.Και βέβαια,αυτό του το έκανε σαφές η τρόικα που του τόνισε και τους κινδύνους. Εκείνο που δεν ξέρω,είναι κατά πόσον θα μπορέσει να το εφαρμόσει,γιατί προφανώς οι βουλευτές του βρίσκονται σε κατάσταση βέρτιγκο... Και βέβαια καταλαβαίνουν ότι οι πρώτοι που θα μπουν στη φυλακή,θα είναι η ζωή και ο λαφαζάνης και έτσι θα γίνουν και...ήρωες παίρνοντας τους τους ψήφους.

Γιώργος 45

Για χρόνια και χρόνια, είτε ώς αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, το σύνθημα της συμμορίας ΣΥΡΙZA ήταν : "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Τώρα, λένε το αυτονόητο ότι αν δεν υπάρξουν πλειστηριασμοί θα πρέπει να γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παραδέχονται, επομένως, δημόσια και για πρώτη φοράότι τα στεγαστικά δάνεια προέρχονται από τις καταθέσεις του κοσμου και τα λεφτα που εισπράττονται από τους πλειστηριασμούς δεν πηγαίνουν στις τσέπες των τραπεζιτών αλλά πάνε να σώσουν τις καταθέσεις, σώζοντας ταυτόχρονα και τις τράπεζες και επομένως και την χώρα, από χρεωκοπία αν δεν υπάρξουν νέοι ηλίθιοι να βάλουν φρέσκο χρήμα για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

ΤΖΑΖ

ΘΑΥΜΑΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ !!ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΑΙΣΧΗ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ? ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ !!

Ωραία

Να ξεφτιλιστεί τελείως ο Τσίπρας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylsynt0

Μείζον πολιτικό γεγονός ο όγκος του συλλαλητηρίου - Ούτε τα όσα λέει η αστυνομία για τον αριθμό των διαδηλωτών ούτε η προσπάθεια στιγματισμού μπορούν να το ακυρώσουν - Οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου για οξύτατη πολιτική πόλωση

72