Στη φυλακή όσοι εμποδίζουν πλειστηριασμούς ή απειλούν συμβολαιογράφους

Στη φυλακή όσοι εμποδίζουν πλειστηριασμούς ή απειλούν συμβολαιογράφους

Την τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο - Οι συμβολαιογράφοι είχαν απαιτήσει τη δίωξη όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Την φυλάκιση όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς
κατοικιών και την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιτίθενται  σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης
στη Βουλή.

Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο και σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις προβλέπει «την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης».

Παράλληλα, «τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ ελάχιστο όριο κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών». 


 Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επίμαχης ρύθμισης:

-          Αν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεση της ή υπάλληλος του πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και η πράξη τελέστηκε με αφορμή τον πλειστηριασμό, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

-          Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή ΝΠΔΔ ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας ή άλλου υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος της υπηρεσίας ή ο υπάλληλος της ή ο υπάλληλος του πλειστηριασμού, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

-          Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους ή καταστήματα κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού με σκοπό την παρακώλυση αυτών».

Τέλος, στην περιληπτική αναφορά του περιεχομένου της αξιολογούμενης ρύθμισης το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει πως με την προωθούμενη ρύθμιση «λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας, μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την εξασφάλιση της προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Δείτε την τροπολογία


ΣΧΟΛΙΑ (203)

Λογική!!

Δηλαδή θά πανε φυλακή αυτοί πού υπερασπίζονται καποιον πού τά εχασε ολα...καί οχι οσοι χρεωκοπισαν τήν χώρα?Αν κάποτε δίκαζαν τούς υπευθυνους γιά τήν κατάντια τής χώρας,θά ξεκινούσαν περνωντας τά σπίτια φτωχών ανθρώπων? ή μέ τούς Πολιτικούς,τραπεζιτες,εργολάβους,ελίτ,κ.τ.λ ?Μέ απλά λόγια θά τήν πληρώσουν αυτοί πού εχουν υποστή τίς συνέπειες,ή οί υπευθυνοι?

deee

Μάλιστα... τα μπουμπουκια οι αναρχικοί (οι ρουβικοτες δηλαδή), τα αλβανα και ισλαμοορκ ελευθερα να αλωνίζουν.... Τέτοιο μπου..ελο πουθενα!

δεν φταιει ο καπιταλισμος.φταιει η ε.ε και η ευρω

εχουμε ευρωχουντα,υποδουλωμενα κομματα,τραπεζοκρατια και οικονομικη κατοχη.

αρχές οικονομίας

Το καπιταλιστικό σύστημα δεν ανάγει τη στέγαση ως κοινωνικό δικαίωμα αλλά ως ικανότητα του καθενός να την εξασφαλίζει κινούμενος εντός οικονομικών δυνατοτήτων που επιτρέπει το σύστημα , καλώς ή κακώς . Ουδέποτε το καπιταλιστικό σύστημα θα αποδεχθεί τη στέγαση και διάφορα άλλα ως κοινωνικά δικαιώματα , τελεία και παύλα . Μέσα σε αυτά τα πλαίσια υπάρχουν αιθεροβάμονες οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να πειθαναγκάσουν το σύστημα να δεχθεί τη στέγαση (και όχι μόνο αυτή) ως κοινωνικό δικαίωμα . Η αφέλειά τους προχωρά παραπέρα καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορούν να επιβάλουν στο σύστημα την άποψη-θέση τους . Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που παίζουν ύποπτο ρόλο κινούμενοι μέσα σε αυτό που ονομάζουν "κίνημα κατά των πλειστηριασμών" (το οποίο δεν έχει ούτε μπορεί να λάβει χαρακτηριστικά κινήματος) αλλά στους αιθεροβάμονες του είδους . Πρός το παρόν το σύστημα κινείται προσεκτικά και οι περισσότεροι πλειστηριασμοί εφαρμόζονται κυρίως σε αμφισβητούμενης ειλικρίνειας οφειλέτες . Συντόμως αυτοί θα τελειώσουν και μην φανεί παράξενο να "εξαφανίζονται" εκ προμελέτης και προθέσεως ακίνητα σε διαδικασία πλειστηριασμού ή να ακουστεί κάποιο μπάμ απο σπίτι στο οποίο οδεύουν πρός τη είσοδο κλητήρες ή οι νέοι ιδιοκτήτες .....και τότε θα αρχίσει το μεγάλο μπαχτιρντί ....

ΔΕΞΙΟΣ

Μπραβο Αλεξη! Αρχιζω να σε συμπαθω. Παρτους τα σπιτια των τρακαδορων και τα πρωτα και τα δευτερα, παρτους και τα σωβρακα, δεν παθαινουν τιποτα. Πετα τους στο δρομο ,τετοιοι που ειναι αυτο αξιζουν. Δηλαδη οι απατεωνες αυτοι εχουν την απαιτηση να πληρωσω εγω, που δεν εχω παρει κανενα δανειο, για να σωσουν αυτοι τα κολοσπιτα τους. Αμα δε περασεις βραχιολακια στην τρελο-ζωη, τον λαφαζανωφ, τη ραχηλ , κ.ά. παλαβους και στειλεις στην μακρονησο τους κουκουεδες, τους ρουβικωνες, τους ανταρσυες και σουταρεις τα αναρχικα να σπανε πετρες στα νταμαρια , τοτε πραγματικα θα εισαι η νεα Θατσερ, που θα σωσει την χωρα απο τα αριστερα σκουπιδια. Προχωρα μην κολωνεις, εμεις οι δεξιοι θα ειμαστε μαζι σου και θα σε στηριξουμε!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ

ποσο ζωον μπορει να εισαι που πιστευεις οτι ο τσιπροσουφρας θα σε σωσει... Λυπαμαι που ψηφιζεις κι ολας!!!

ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

πολύ καλό !!! ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ !!!

GP

Νομιζω οτι η αντιμετωπιση της νομοθετησεως αυτης,βασει των σχολιων,ειναι λες και το σκεφτηκαν και το απεφασισαν οι ιδιοι οι κυβερνωντες. Δυστυχως,πιστευω, απλως τους το επεβαλαν.Ακριβως οπως "επιβαλλει" ο καραγκιοζοπαιχτης τις κινησεις στις φιγουρες. Και,αν βεβαια αυτο ισχυει, ειναι πολυ χειροτερο. Αλλο να "υπαρχεις" και αλλο να μην "υπαρχεις" καν.

ασε μας ρε τσιπρα υποταγμενε...

οσο εχουμε μημονια, ειναι ανηθικο οι τραπεζες να κυνηγανε τον κοσμο..αυτο λεει η λογικη και η συνειδηση..αλλα ποιος την εασε για να την βρουν οι τραπεζιτες

Nai kala...

Ποιανου λογικη...?

ειμαστε ολοι σκλαβωμενοι απο τραπεζες οχι μνημονι

αυτο το σαπιο τραπεζοοικονομικο συστημα που εξουσιαζει τον κοσμο, πρεπει πια να αλλαξει! φταιμε ομως κι εμεις που τσιμπαμε σε ολες τις ανεσις και περιττες πολυτελειες που μας πλασσαρουν οι πολυεθνικες...ομως, οι τραπεζες, δεν εχουν κανενα ηθικο δικαιωμα ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ , να ενοχλουν τον κοσμο, ποσο μαλλον να του παιρνουν τα σπιτια! ας μην ξεχναμε, οτι οι μονες οφελημενες απο τα μνημονια, ειναι ΑΥΤΕΣ! ας μην ξεχναμε, οτι τα μισα λεφτα κι απο τα τεσερα μνημονια, ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ! κι εχουν το θρασος να ζητανε, να ζητανε, να ζητανε, συνεχεια! δεν σταματανε ποτε! για μια οφειλη 500 ευρω πριν 15 χρονια, σε ενοχλουν ακομα! τι ειχες υποσχεθει αλεξη? κανενα σπιτι στα χερια τραπεζιτη ειχες πει..που ειναι το αναστημα σου? θα αποδειξεις οτι εχεις ενα αναστημα, η θα παραμεινεις σ αυτο (το κοντο) που εχεις? το 80% των ελληνων ειμαστε σκλαβωμενοι στις τραπεζες! οι μεταναστες κι οι λαθρομεταναστες, ουσιαστικα , ειναι σε πολυ καλυτερη θεση απο ολους εμας, γιατι μπορει να μην εχουν αυτοκινητο η σπιτι δικο τους, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! εχω αρχισει ειλικρινα και τους ζηλευω..εμεις ξυπναμε και κοιμομαστε, με 100 τηλεφωνα ενοχλητικων καθε μερα, απο τα οποια τα μισα ειναι απο εισπρακτικες και τα υπολοιπα απο ενοχλητικους που πλασσαρουν την πραμματεια τους!!! νισαφι πια ! το συστημα αυτο θα μας καταπιει!

Σανάνθη

Τα είπες όλα φιλε,

Δημήτρης

Όποιος λυπάται γιά τους πλειστηριασμούς στους μπαταχτσήδες να πάει να τους τα πληρώσει αυτός, γιά να μην βγουν στον πλειστηριασμό. Τζάμπα μάγκες με λεφτά των συνεπών και αγρίως φορολογουμένων και οι μπαταχτσήδες ύστερα να κοροϊδεύουν, δεν περνάτε πλέον.

και γιατί έλεγε ψέματα ο Τσίπρας

γιατί κύριε δεν τα είπε αυτά ο Τσίπρας προεκλογικά ; γιατί εξαπάτησε τον κόσμο ; γιατί άλλα έλεγε κι άλλα κάνει ;

Κώστας

Καί τά αυτοί πού χρεωκόπισαν τήν χώρα,(ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΟΙΚΟΙΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ)γιά ποτε μέ τό καλό θά δικαστούν γιά τά εκληματά τούς?Οί ραγιάδες καί γλύφτες βολεμένοι ψηφοφόροι τών τσιπρομητσοτάκιδων δέν φταίνε αυτοί πού παίρνουν τίς αποφάσεις...αλλά αυτοί πού εχουν υποστή τίς συνέπειες..!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης