Βίτσας για υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η διακρατική δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί...

Βίτσας για υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η διακρατική δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί...

«Ε, δεν νομίζω ότι ο κ. Λοβέρδος έχει το φόβο ότι θα κατηγορηθεί» για κατασκοπεία, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας 

Βίτσας για υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η διακρατική δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί...
«Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο ζήτημα. Εμείς θα έπρεπε να συζητάμε σταθερά στοχοπροσηλωμένοι πώς θα βγει η χώρα από τα μνημονιακά προγράμματα το 2018» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

«Αντί γι' αυτό γίνεται μια προσπάθεια να επικεντρώσουμε τη συζήτηση επικοινωνιακά σε μια συκοφαντική εκστρατεία, είτε σύννομα όπως έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Έχουμε εδώ μια διακρατική συμφωνία η οποία έχει περάσει απ' όλα τα θεσμικά όργανα...» υποστήριξε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «Εκπρόσωπος της διακρατικής συμφωνία ςαπ' την πλευρά του δημοσίου είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αυτό δεν αμφισβητείται».
Κλείσιμο

«Είναι μια διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί...» αποφάνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η διακρατική συμφωνία έχει μέσα της τα εξής στοιχεία: Μια εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας χωρίς όμως καμία βάση με ελπίδα ότι μέσω της υποτιθέμενης σκανδαλολογίας μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή η συμφωνία έχει φτάσει μέχρι ένα επίπεδο, την υπογραφή μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας. Έχει δοθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και το έγγραφο που πιστοποιεί τον Βασίλειο Παπαδόπουλο...». 

«Η διακρατική συμφωνία έχει έρθει και το έγγραφο ότι πρόκειται να γίνει διακρατική συμφωνία στη Βουλή» υποστήριξε ο κ. Βίτσας που σημείωσε ότι «τη Δευτέρα μπορεί να γίνει και μια πιο ενδελεχής συζήτηση».

«Το εντάσσω σε μια μόνιμη προσπάθεια συκοφαντίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και συνέχισε: «Για θυμηθείτε τι τέτοιες προσπάθειες έχουν γίνει. Η ιστορία με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και πόσοι ήταν μέσα στο αεροπλάνο, η ιστορία με το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα...».

«Με τις χθεσινές εξελίξεις» συνέχισε ο Δημήτρης Βίτσας «αναφύεται και το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο κυβερνιόταν η χώρα τα προηγούμενα χρόνια και της συγκράτησης κάποιων μηχανισμών παράδοσης απόρρητων δράσεων της χώρας».

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχαρακτηριστούν κάποια έγγραφα. «Μπορεί να πει το ΚΥΣΕΑ αύριο μεθαύριο ότι αίρω αυτό το απόρρητο και ελάτε να το διαβάσετε» είπε ο κ. Βίτσας.

Η πρόβλεψη αυτή του αναπληρωτή υπουργού επαληθεύτηκε λίγο αργότερα με ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο τουίτερ ο οποίος προανήγγειλε ότι αποχαρακτηρίζει τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. 

«Όμως, δυόμιση-τρία χρόνια αυτή η κυβέρνηση ποτέ δεν διαννοήθηκε να χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα προηγούμενων κυβερνήσεων για πολιτικές στοχεύσεις και αυτό πρέπει να μετρηθεί» ανέφερε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «Και νομίζω ότι πολύ καλά έκανε ο πρόεδρος της Βουλής πάνω σε μια συμφωνία που νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυφτεί τίποτα».

Στο ερώτημα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής αν ζημιώθηκε το Δημόσιο από την εξέλιξη της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας ο κ. Βίτσας είπε ότι δεν θέλει να πάει σε αυτό.

«Ούτε έχουν παραδοθεί τα βλήματα, ούτε έχουν εισπραχθεί τα 66 εκατ.» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Να πάω εγώ να κατηγορήσω κάποιον ότι με τις πράξεις του...
Αυτό μένει να αποδειχθεί στη συζήτηση ή να μείνει στο υποσυνείδητο της κοινωνίας. Εγώ θέλω να μείνω στη συκοφαντική προσπάθεια, αυτό είναι».

«Υπάρχει το ζήτημα ότι η αντιπολίτευση οφείλει και να ερευνά και να κάνει πολιτική κριτική
εκείνο το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί διαφορετικά είναι αν στην προσπάθειά της εντάσσεται και η προσπάθεια καταστροφής της ίδιας της χώρας και των διεθνών της σχέσεων» ήταν η βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Βίτσας. 

«Ήδη έχουν δημιουργηθεί διάφορα προβλήματα» συνέχισε και είπε: «Τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών δεν αισθάνονται και πάρα πολύ ωραία όταν διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις και διαχειρίζονται πολλές. Και υπάρχει και ο προβληματισμός από διάφορες χώρες που ήδη έχουν σχέση με την Ελλάδα που λένε πού πάμε να μπλέξουμε"».

«Εδώ όμως εμείς επειδή έχουμε καθαρό το μυαλό μας, καθαρή και τη θέση μας προχωράμε, αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και η Ελλάδα έχει κατακτήσει και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο μια καλή θέση ώστε να μπορεί να κάνει συμφωνίες και να τις εκτελεί» ανέφερε ο κ. Βίτσας.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στο κανάλι της Βουλής:



Ερωτηθείς για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Είναι στην κρίση του κόσμου ο τρόπος που ένας βουλευτής...».

«Έχω την αίσθηση όμως ότι απλά το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει το νομικό πλαίσιο περί απορρήτων που υπάρχει στη χώρα και όχι καταγγέλλει ή απειλεί» είπε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στην προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών ότι όποιος δημοσιοποιήσει απόρρητα έγγραφα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο 10ετούς κάθειρξης.

«Ο κ. Λοβέρδος ενδέχεται να κατηγορηθεί για διαρροή απορρήτων εγγράφων;» ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και απάντησε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που ο βουλευτής μπορεί να λειτουργήσει ή να δράσει και να εκτελέσει και το καθήκον του».

«Ε, δεν νομίζω ότι ο κ. Λοβέρδος έχει το φόβο ότι θα κατηγορηθεί ή θα αντιμετωπίσει αυτό το πράγμα» απάντησε τελικά.

«Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί ό,τι έγγραφα είναι για τη διακρατική έχουν δοθεί από το ίδιο το υπουργείο. Τώρα τι προσπάθεια γίνεται την Τετάρτη το βράδυ, μία ημέρα πριν και μια προσπάθεια πολιτικής συκοφαντίας» συνέχισε.

«Αυτή τη κυβέρνηση την κυβέρνησαν 40 χρόνια δύο κόμματα που κατά τη διάρκεια των 40 χρόνων άλλαζαν τη στάση τους, άλλαζαν και τη φύση τους. Τώρα τι μας λένε με αυτά τα έγγραφα: Ότι έχουμε μηχανισμούς στα υπουργεία; Αυτό μας λένε; Αυτό μας λένε;» τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Εχθές έγινε ένα ζήτημα επικοινωνιακό που δείχνει και το μέγεθος της εμμονής και της έλλειψης της εξουσίας. Με βάση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πηγαίνει να βραβευτεί στο Παρίσι άρχισε μια σπέκουλα ότι ο πρωθυπουργός έφυγε για να μην υπερασπιστεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Πού έχουμε φτάσει και πόσο κουτά νομίζουν ότι θα επηρεάσουν τον πολίτη;» αναρωτήθηκε κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Δείτε το βίντεο με το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του κ. Βίτσα στο κανάλι της Βουλής:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης