Κυριάκος: Θεσμική παράκρουση και παρακμή η υπόθεση Πολάκη

Κυριάκος: Θεσμική παράκρουση και παρακμή η υπόθεση Πολάκη

Μητσοτάκης: Το χειρότερο είναι ότι η εξουσία σας έχει διαφθείρει και έχετε αποκτήσει ανοσία, «γραφικές» οι αναρτήσεις Πολλάκη στα κοινωνικά δίκτυα- Γνωρίζατε τις επαφές Γιαννουσάκη-Kαμμένου; - Τσίπρας: Το «έγκλημά» του ήταν ότι παρότρυνε κάποιον να καταθέσει για υπόθεση ναρκωτικών; - Γεννηματά: Η υπόθεση θα σας κατατρέχει

Κυριάκος: Θεσμική παράκρουση και παρακμή η υπόθεση Πολάκη
H συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου και ειδικότερα οι επαφές που είχε με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη
αλλά και
οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αποτέλεσαν ξεχωριστό πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στον
Κυριάκο Μητσοτάκη
Κλείσιμο
και τον Αλέξη Τσίπρα
κατά τη συζήτησή στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ασχήμια της πολιτικής ζωής» τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας και «θεσμική παράκρουση και παρακμή» τα όσα κάνει και λέει ο Παύλος Πολάκης.

«Απολαμβάνει πολιτικό ακαταλόγιστο;» αναρωτήθηκε για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε τα ερωτήματα: «Μπορεί να χρησιμοποιεί ελικόπτερα σαν να είναι το παιχνίδι του;». Κατόπιν ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε την πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό στο ζήτημα της επανειλλημμένης επικοινωνίας του υπουργού με έναν ισοβίτη, ζητώντας όλοι οι ένοχοι, εφόσον κριθούν από την δικαιοσύνη, να οδηγηθούν στην φυλακή.

«Σας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων, είχατε εγκρίνει την επικοινωνία αυτή, λάβατε γνώση όσων ειπώθηκαν;», ρώτησε ακόμα τον κύριο Τσίπρα. 

Το χειρότερο όμως κύριε Τσίπρα είναι ότι η εξουσία σας έχει διαφθείρει και έχετε αποκτήσει ανοσία, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την συμπεριφορά του κυρίου Πολάκη, ενώ στην συνέχεια χαρακτήρισε «γραφικές» τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά πολύ σοβαρή υπόθεση τις επιθέσεις του στην Δικαιοσύνη. «Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη "στοιχείωση" όπως λέτε κι εσείς για να γνωρίζετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα», είπε με έμφαση. 

Πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυτοί είστε, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πως έδωσε επικοινωνιακά το βάρος στις «λίστες», από τις οποίες τα κέρδη για το κράτος ήταν ελάχιστα, ενώ αντίθετα ατόνισαν οι έλεγχοι στα εμβάσματα και τα καύσιμα, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ελαχιστοποιηθούν.

«Εμείς θα προφυλάξουμε την πατρίδα μας από τις επιθέσεις λαϊκισμού και αντιθεσμικές. Εσείς κάποια στιγμή θα λογοδοτήσετε κ. Τσίπρα» κατέληξε την παρέμβασή του για τα θεσμικά ζητήματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γεννηματά: Η υπόθεση Καμμένου – Γιαννουσάκη θα σας κατατρέχει

«Η υπόθεση του Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη θα σας κατατρέχει», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. 

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ δήλωσε ότι υπουργός Άμυνας συνομιλεί με ισοβίτη και ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει πλήρως, ρωτώντας αν γνωρίζει ή όχι το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον ισοβίτη. «Εδώ πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας. Αν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών τότε πώς τον καλύπτει;» αναρωτήθηκε. 

«Η υπόθεση αυτή θα κατατρύχει περάν του κ. Καμμένου και του κ. Κοντονή και τον πρωθυπουργό που δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση... Κανείς δεν μπορεί να σας σώσει, ούτε τα πειθήνια όργανα σας, γνωστά στελέχη της δεξιάς», δήλωσε.


Κάλυψη Τσίπρα σε Καμμένο


Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε πλήρη κάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού του εταίρου 

Αναφερόμενος σε όλα όσα καταγγέλονται για τους χειρισμούς του κ. Καμμένου σχετικά με την υπόθεση Noor 1 ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» και πρόσθεσε: Γιατί ο υπουργός Άμυνας μίλησε με κάποινο που ισχυριζόταν ότι ότι έχει πληροφορίες και τον παρότρυνε να καταθέσει για τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή υπόθεση ναρκωτικών. 

«Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα» κατέληξε την αναφορά του για το θέμα ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης