Ο Βούτσης «δείχνει» το υπουργείο Οικονομικών για το σκάνδαλο με την εισφορά αλληλεγγύης

Ο Βούτσης «δείχνει» το υπουργείο Οικονομικών για το σκάνδαλο με την εισφορά αλληλεγγύης

Δεν είναι σκανδαλώδης η ρύθμιση, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως δεν ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο - Με διάταξη που περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο με την περικοπή του ΕΚΑΣ, οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από τα πολιτικά πρόσωπα

Το υπουργείο Οικονομικών «φωτογράφισε» ως μοναδικό υπεύθυνο για την προκλητική ρύθμιση που μειώνει εως και 2.000 ευρώ την εισφορά αλληλεγγύης σε βουλευτές και υπουργούς
ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, είπε αρχικά ότι η ρύθμιση «δεν είναι σκανδαλώδης» για να προσθέσει στην συνέχεια πως «ούτε από την Βουλή ούτε από το πολιτικό προσωπικό ζητήθηκε κάτι τέτοιο». 

Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
, ψήφισαν μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ. Η διάταξη αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο στον οποίο προβλέπεται και η περικοπή του ΕΚΑΣ, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κύριος Βούτσης τόνισε πως η διάταξη αυτή δεν είναι αποσπασματική, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παράλληλα έχει μειώσει τις συντάξεις των πρώην βουλευτών, ενώ έχει σταματήσει από το 2012 η συνταξιοδότηση νέων, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ιδιαίτερα πάντως, πως ο ίδιος ή οι βουλευτές δεν ζήτησαν από τον κ. Τσακαλώτο να φέρει μια τέτοια ρύθμιση και πως είναι άδικο να εξετάζεται αυτή αποσπασματικά και «να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία».  

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Βουλής: 
«Είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού, είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά. Θα μπορούσατε πχ να γνωρίζετε ότι υπάρχει γερό μαχαίρι στις συντάξεις των πρώην βουλευτών ή ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα, δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή, δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς, παρότι μηνιαίως γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία μπορούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση. Πάντως δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους-όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό. Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών και άλλους και σας επαναλαμβάνω ότι είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το ΓΛΚ έχει διαμορφώσει. Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό. Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές κλπ. αντίθετα σας ανέφερα ένα ζήτημα πολύ σοβαρό διότι αφορά παλαιότερους βουλευτές,που έχουν χρηματίσει για δεκαετίες και  πρώην υπουργούς, που εξομειώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους και με τα έτη της αποχώρησης και μπαίνει ένα γερό μαχαίρι εκεί. Μην ψάχνουμε σε αυτόν τον τομέα, στην παρούσα Βουλή, αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα, μην ψάχνουμε προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ίσα ίσα υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής  προς όλη την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι και να το συνυπολογίζουν όταν μιλούν γι΄αυτά τα πράγματα ότι η Βουλή είχε 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 τώρα έχει 132 και κάναμε να περισσέψουν και 5 εκατομμύρια τα οποία θα μπουν σε κωδικό στο ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες. Την ίδια ώρα η Βουλή αναπτύσσει συνεχώς σε πολλά επίπεδα την εξωστρέφειά της με πλήθος εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, χορηγιών κλπ αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα πάνω σε επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν ως τέτοια και που μπορεί να έχουν ενστάσεις αλλά όχι να πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων».

ΣΧΟΛΙΑ (75)

John

Χρονια το λέγω ότι τα προβληματα της χώρας αρχίζουν με τα λαμόγια που προσποιούνται ότι ειναι ηγέτες. Φταίνε ομως οι και ψηφοφόροι που έχουν βαθμό καθυστέρησης διότι ψηφίζουν και ξαναψηφίσουν τους ίδιους και τους ίδιους έχοντας μόνο το προσωπικό τους συμφέρον ως πυξίδα.

Fotisp USA

Ψηφίστε ελεύθερα και στα τυφλά τετρακίνητα Συριζανελ ότι έρχεται στην Βουλή για να μην χαθεί η θεσούλα. Αλλά που θα πάει, η φάπα έρχεται και θα είναι και στεγνή!!!

EIRE

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΑΠΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ....

...

Αν ήθελαν να εξομοιωθούν φορολογικά, έπρεπε να ξεκινήσουν από το αφορολόγητο που έχουν στην βουλευτική αποζημίωσή τους. Τελείως τυχαία ξεκίνησαν από την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Είναι οι ίδιοι που θα επέστρεφαν τα βουλευτικά αυτοκίνητα!!!!! Το θράσος έχει και όρια. Αυτή είναι η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ηθική υπεροχή. Μόλις πήραμε το βάζο με το μέλι, δεν βάλαμε απλά τα δάκτυλα αλλά πέσαμε μέσα, γιατί ξέρουμε ότι δεν θα το ξαναδούμε. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ = Νεόπλουτοι.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Των ανθρωπων του μοχθου και της εργασιας αλλα και των συνταξιουχων οι αποδοχες μειωθηκαν στο μισο απο την εναρξη της κρισης ως σημερα και συμφωνα με το εκκαθαριστικο της Εφορειας ετησιως Οι δικες αποδοχες,πατερες του Εθνους, ποσο μειωθηκαν; Αληθεια και οχι κι εδω ψεματα και πολιτικαντικα. Αν δηλαδη παιρνετε ετησιως τωρα 100 χιλιαρικακια μη μου πειτε πως το 2010 παιρνατε 200 χιλιαρικα !!

@

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 0,001% ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

Απων

ρε ξεφτυλισμένε Βούτση, αφού δεν ζητήθηκε γιατί δεν το παίρνετε πίσω... αναδρομικά?

@

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ 300 ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΙΧ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ!!

υπομονη υπομονη ...κοπριτες

το ποτηρι καποια στιγμη θα ξεχειλισει ...ειτε θα ειναι θεμα εξοδου απο το ευρω ,ειτε θα ειναι θεμα απωλειας ελληνικου εδαφους , ο οργισμενος λαος θα ψαξει καπου να διοχετευσει την οργη του . Εσεις του δειχνετε που και πως ...υπομονη !

court jester

Αγαπητοι τι διαμαρτυρεστε? Ακομα και οι Ρουμανοι (που δεν τους εχωμε σε πολυ υποληψη-εμεις οι αφροκρεμα της οικουμενης,my ass..) βγηκαν στους δρομους για την διαφθορα και τον νομο που απαλλασε τους Υπουργους.Εδω μας εχουν πηδηξει και δεν κουνιεται φυλλο....ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ????

Κότες όλοι

Μόνο τα περιστέρια και κάτι τουρίστες είναι στο Σύνταγμα...

@

Είναι κυβέρνηση τώρα...

red

Γελοίοι πολιτικοι, γελοίο πολιτικο σύστημα ,ο θεός να βάλει το χέρι του σε αυτη τη χωρα.

ΠΑΝΟΣ

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ,ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΨΕΥΤΗ

Νίκος Τροχανάς

μονο με ενα κινημα στιλ γουδι και ξυλο των ακαματηδων στη βουλη θα παίρνε μπροστα η χωρα.. λυπαμαι αλλα ειναι η μονη λυση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Mevlut_ar

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της Άγκυρας στο μήνυμα των ηγετών των χωρών  του Νότου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ

67