Διάσκεψη της Γενεύης: Αισιοδοξία από Γκουτιέρες, Τζόνσον και Γιούνκερ

Διάσκεψη της Γενεύης: Αισιοδοξία από Γκουτιέρες, Τζόνσον και Γιούνκερ

Όταν πρόκειται για την ειρήνη, οι πάντες πρέπει να αναλάβουν το σχετικό ρίσκο, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν από τη Γενεύη

Διάσκεψη της Γενεύης: Αισιοδοξία από Γκουτιέρες, Τζόνσον και Γιούνκερ
Καλά νέα από αυτές τις συνομιλίες για την Κύπρο θα μας δώσουν ένα λόγο να έχουμε και πάλι ελπίδα, ανέφερε ο ΓΓ του
ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες  στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter της Αντιπροσωπείας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γενεύη.

Εξάλλου σε ανάρτησή του στο twitter o Βρετανός υπουργός εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αναφέρει πως βρίσκεται στη Γενεύη για να παρέχει τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις συνομιλίες για το Κυπριακό, καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν ευελιξία και δημιουργικότητα για να βρουν λύση.
Κλείσιμο

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ηγείται σήμερα της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, τόνισε ότι, όταν πρόκειται για την ειρήνη, οι πάντες πρέπει να αναλάβουν το σχετικό ρίσκο και κάλεσε όλους να αδράξουν την ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου, η οποία χωρίζεται από την τουρκική εισβολή του 1974.

Μαζί του είναι και Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Προσωπικός του Απεσταλμένος στην ομάδα των Ηνωμένων Εθνών Πίτερ Βαν Νούφελ, που βρίσκεται στη Γενεύη από την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών τη Δευτέρα.

Καθ' οδόν προς τη Γενεύη, ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε: «Από τότε που έγινα πρόεδρος της Κομισιόν, έχω ένα προσωπικό ενδιαφέρον για την ενοποίηση της Κύπρου. Πρέπει τώρα να αδράξουμε την ευκαιρία για ενοποίηση της Κύπρου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στη Γενεύη σήμερα. Όταν πρόκειται για την ειρήνη, πρέπει να πάρεις το αεροπλάνο. Είναι επικίνδυνο, αλλά όταν πρόκειται για την ειρήνη όλοι θα πρέπει να αναλάβουν το ρίσκο. Εκείνοι που δεν λαμβάνουν κανένα κίνδυνοι παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης