«Διάλογος» με αποκαλύψεις από τα «Νέα» και απαντήσεις από την κυβέρνηση

«Διάλογος» με αποκαλύψεις από τα «Νέα» και απαντήσεις από την κυβέρνηση

Τα «Νέα» υποστηρίζουν ο πρωθυπουργός ότι δεν είχε δηλώσει την εταιρεία του το 2010, με απόσπασμα από την ιστοσελίδα διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου

«Διάλογος» με αποκαλύψεις από τα «Νέα» και απαντήσεις από την κυβέρνηση
Με μία ανακοίνωση υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Όταν τα "Νέα" διαψεύδουν τα "Νέα"» το Μέγαρο Μαξίμου δίνει συνέχεια στην κόντρα του με την εφημερίδα.

«Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» σχετικά με την υποτιθέμενη απόκρυψη συμμετοχής σε ομόρρυθμη εταιρία του
Αλέξη Τσίπρα από τη δήλωση «πόθεν έσχες», παραθέτουμε δημοσίευμα των Νέων από τις 20/9/2010* στο οποίο τα «Νέα» αναφέρουν για τον Αλέξη Τσίπρα:

Κλείσιμο
«Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.
Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.
Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία.»

Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει με ειρωνική διάθεση:

«*Επισυνάπτεται και αντίγραφο της ιστοσελίδας σε PDF σε περίπτωση που παρουσιαστεί συμπωματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των «Νέων».

Δείτε το PDF




Με αυτή την κίνηση το Μ¨εγαρο Μαξίμου έδωσε συνέχεια στη σφοδρή αντιπαράθεση και στην επισήμανση των «Νέων» πως οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή που, σε ηλεκτρονική μορφή, τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ.
 
Όπως αναφέρεται σχετικά, «Τα Νέα» αναρτούν τη δήλωση του 2010 για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας, «καθώς προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2010 του κ. Τσίπρα».

Μάλιστα, η ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν πρωθυπουργού, «η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2011, που είναι επίσης δημοσιοποιημένη».  
 
Και καταλήγει: «Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ή μάλλον πολλαπλασιάζονται».

Υπενθυμίζεται ότι «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό έριξε αρχικά το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» αναφορικά με ομόρρυθμη εταιρεία που σύστησαν το 2007 ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς, καθώς και ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας ωστόσο παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους, αναφορικά με την εταιρεία αυτή (Αγνάντι ΟΕ).

Το πρωθυπουργικό γραφείο απάντησε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης