Ποιοι «αποκλείστηκαν» από το δείπνο με τον Ολάντ

Ποιοι «αποκλείστηκαν» από το δείπνο με τον Ολάντ

Σχέδιο για μεγαλοπρεπή τελετή προς τιμήν του Γάλλου προέδρου - Σε περίπτωση... νεροποντής θα ακολουθηθεί plan B - Γιατί αποκλείστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί από το δείπνο στο Προεδρικό - Η πρώην σύντροφός του Σεγκολέν και ακόμη τρεις Γάλλοι υπουργοί μαζί με τον Ολάντ που θα παρασημοφορηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου για την διήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Αν και ο κ. Ολάντ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη καλεσμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει επενδύσει πολιτικά και επικοινωνιακά σε αυτή. Ο Γάλλος Πρόεδρος τον στήριξε στην διαπραγμάτευση του Ιουλίου και στη συνέχεια, παρουσία και της Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η ΕΕ εγκατέλειψε την Ελλάδα, καθώς και ότι πρέπει να εξεταστεί το χρέος της Ελλάδας.

Μέσα σε αυτό το θετικό κλίμα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει την υλοποίηση της συμφωνίας και τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν ειδικότερα θέματα που αφορούν την επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος, την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, τις συλλογικές συμβάσεις, την προάσπιση της διαφάνειας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ζητήματα που αποτελούν σταθερές επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς κατά την εφαρμογή της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Επικοινωνιακή εκμετάλλευση και αποκλεισμοί


Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αξιοποιήσει την επίσκεψη για να δείξει ότι διαθέτει την στήριξη του κ. Ολάντ και ότι αποτελεί τον προνομιακό εάν όχι μοναδικό συνομιλητή του. Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα του κ. Ολάντ είναι προσαρμοσμένο στην πολιτική και επικοινωνιακή στόχευση της κυβέρνησης. Είναι ενδεικτικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από το Προεδρικό Μέγαρο στο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου να μην παραβρίσκονται άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Επίσης σύμφωνα με μία εκδοχή, η ελληνική πλευρά ζήτησε να μην έχει ο πρόεδρος Ολάντ άλλες συναντήσεις είτε με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης είτε με παλιούς γνώριμους όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, για να μην υπάρξει απόσπαση και μείωση της σημειολογίας της επίσκεψης. Σύμφωνα με πληροφορίες και με επιμονή του κ.  Προκόπη Παυλόπουλου ενδεχομένως στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο να συμμετάσχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Ολάντ θα έλθει συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο και από περίπου 70 επιχειρηματίες. Τα κυβερνητικά στελέχη που αναμένεται μέχρι στιγμής να συνοδεύσουν τον πρόεδρο Ολάντ είναι η υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας Ségolène ROYAL, η υπουργός Παιδείας Najat VALLAUD-BELKACEM, ο υπουργός Οικονομικών Michel SAPIN, η Υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας Fleur PELLERIN, και ο Harlem DÉSIR, Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Στις διευρυμένες συσκέψεις των δύο αντιπροσωπειών και στα δύο γεύματα θα είναι οι ομόλογοί τους από ελληνικής πλευράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Γιάννης Τσιρώνης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο στις 4:50 το απόγευμα της Πέμπτης και θα τον υποδεχθεί ανεπισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά την υποδοχή από τον Πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν με προορισμό το Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Ο γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.

Μετά το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνου ο κ. Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στς 17:45 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν ημίωρη συνάντηση των δυο Προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, και στη συνέχεια τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Προέδρου Ολάντ από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινά στις 08:30 το πρωί με την αναχώρηση του Προέδρου Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλία, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες.

Αμέσως μετά ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στις 09:45 με τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων θα παραχωρηθεί Κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η επίσημη αντιπροσωπεία  θα αναχωρήσουν στις 11:55 για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία.

Στη συνέχεια,  ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα μεταβούν για περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός προς τιμήν του κ. Ολάντ και της συνοδείας του και ακολούθως ο Γάλλος Πρόεδρος και  η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του κ.Ολάντ ως  Επίτιμου Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 16:00 αναμένεται η αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών "Κοραλλία" , όπου θα είναι και ο τελευταίος του σταθμός στην Αθήνα, πριν από την μετάβασή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ'  όπου θα αναχωρήσει με ειδική πτήση για το Παρίσι στις 19:00.  

Πονοκέφαλος η κακοκαιρία


Ίσως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος τόσο της Προεδρίας όσο και του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο καιρός καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες. Έτσι η σκέψη να περπατήσουν ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι την Βουλή συζητώντας και υπό την κάλυψη του συνεργείου της ΕΡΤ εγκαταλείφθηκε. Οι δύο θα μεταβούν με αυτοκίνητο. Μεγαλύτερος όμως είναι ο πονοκέφαλος της Προεδρίας όπου θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης η επίσημη υποδοχή. Το Προεδρικό Μέγαρο μάλιστα έχει προετοιμαστεί δια παν ενδεχόμενο. Εάν ο καιρός είναι καλός η υποδοχή θα γίνει με όλη την επισημότητα και το πρωτόκολλο έξω από το Μέγαρο, κόκκινο χαλί, τιμητικό άγημα σε παράταξη, μπάντες, ανάκρουση εθνικών ύμνων κλπ.. Εάν όπως προβλέπει η ΕΜΥ έχει κακοκαιρία και βροχή το τελετουργικό θα είναι συμπυκνωμένο στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου. Για το ενδεχόμενο βροχής σήμερα έγιναν πρόβες υποδοχής στο εσωτερικό του Μεγάρου που επέβλεψε ο κ. Παυλόπουλος Μετά τα εθιμοτυπικά θα υπάρξει κατ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων περί την μισή ώρα και ακολούθως των δύο αντιπροσωπειών ενώ ο κ. Παυλόπουλος θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο Ολάντ με το ανώτατο διάσημο της Ελληνική Δημοκρατίας, τον Μεγαλόσταυρο του τάγματος του Σωτήρος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και έχουν ήδη αρχίσει από σήμερα γύρω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεττανία όπου θα καταλύσει η γαλλική αποστολή. Περί τους 2.500 αστυνομικούς είναι επί ποδός καθώς το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί. Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος Πρόεδρος θα κλείνουν πριν από αρκετή ώρα, ενώ θα προηγείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που θα επισκεφθεί ο κ. Ολάντ, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται. Παράλληλα, πολύ αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν και στη Βουλή, μεθαύριο, Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Ολάντ στη Βουλή, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.

Για τους δημοσιογράφους προβλέπονται ειδικές διαπιστεύσεις για τους χώρους που θα εκτυλιχθεί το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης.

Ελληνογαλλική διακήρυξη στρατηγικής συνεργασίας

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρουν επίσης ότι στην ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ είναι η αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων σε πολλούς τομείς.

Η αναβάθμιση αυτή, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, "που διαμορφώνει μια Στρατηγική Εταιρική Σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, θα επικυρωθεί με την υπογραφή μιας Ελληνογαλλικής διακήρυξης, από τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα. Το κείμενο της διακήρυξης είναι υπό διαμόρφωση".

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (29)

danis

alexouli min les se ola ne sikose anastima pes kai kanena oxi

Μακης Στραγκας

Αλητη ηθελε ο ελληνικος λαος να το κυβερνηση,αλητες του προεκυψαν.Η απολυτη λαιλαπα της αναρχοληστοσυμοριας του συριζα.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ .ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΘΡΟΣ.ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ .ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ.

Σημίτης- Λαλιώτης-κλπ

Εμείς δεν θα έρθουμε για φαγητό. Έχουμε ..... φάει !

GKP.

Ό τσίπρας περιμένει ένα από τα αφεντικά του.Αυτόν που με την πολιτική του ανωριμότητα ελεγε Ολαντρέου και ο οποίος τελικά τον έσωσε από την χρεοκοπία και τα ελικόπτερα έστω και προσωρινά.

τζο

...σουζα στον ...ολαντρεου αλεξούλη?

Γιωργος

Στο προγραμμα του Γαλλου προεδρου την περασμενη εβδομαδα, ηταν και συναντηση με Κωστα Σημιτη και Ευ. Βενιζελο. Τι μεσολαβησε και δεν θα πραγματοποιηθη?

????

ποσα θα μας στοιχισει ολο το σωου με τα δειπνα ?? η διαμονη τους ?

Gp

Χωρίς Ολάντ θα ήμασταν ΔΡΑΧΜΗ τώρα, άρα χαλάλι, ούτως ή αλλιώς χρειαζόμαστε συμμαχίες

Νάσος

Βρε ταλαίπωρε νεοέλληνα (ντροπή των προγόνων σου) χάρις στα ευρώ αυτουνού και της Μέρκελ έχεις ψωμί και τρως!

Έφη

Μη χειρότερα. Εδώ ο κόσμος πεινάει. Πραγματικά αναρωτιέμαι πωπς είναι να μην έχεις συνείδηση κ να μην σε νοιάζει για τους άλλους. Διότι π Τσίπρας αυτό μου δειχνει. Είναι κοινωνιοπαθής.

DimZig

Θα φάμε παντεσπάνι....

αν

ξαναπάει η περιστέρα , καλό θα ήταν να χτενιστεί αυτή τη φορά . Την άλλη φορά στον ομπάμα πήγε λες και χτενίστηκε μπροστά από Boeing .

21.37@αν!

αν εχει ιωση δεν θα ξεμυτισει απ το σπιτι !!!!!!!! για να δουμε.

@αν

Για αυτό δεν πήγε η Δημόσια λειτουργός στο μάθημα της? Φρόντιζε για την εμφάνιση της φαίνεται εν αναμονή των Λουδοβίκων!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samothraki-tessera

Τα δρομολόγια επεκτείνονται έως την Κυριακή - Σε σειρά δράσεων για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

νικοσ_αναστασιαδισ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αναστασιάδης αποσύρθηκε από το δικηγορικό γραφείο, «Νικ. Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες LLC» μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως οι δύο κόρες του παραμένουν συνέταιροι στο δικηγορικό γραφείο "Νίκος Αναστασιάδης" που λειτουργεί στη Λεμεσό

cache_1500x3000_Analog_medium_489301_280548_1322018

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα γεωτρύπανα, Πορθητή και Γιαβούζ, και τις ασκήσεις των Τούρκων νότια της Κύπρου και δυτικά του Ακάμα, ο κ. Προδρόμου είπε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς χωρίς να σχολιάζει 

theoxaris

«Η κατάσταση στη Σαμοθράκη αρχίζει να εξομαλύνεται», ανέφερε μέσω twitter, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης- Ο δήμος Σαμοθράκης εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης, που υπέστησαν οι επαγγελματίες του τουρισμού

17