Θεοδωράκης: Ιδού πώς ο Βαρουφάκης περιγράφει τον εφιάλτη του Grexit!

Θεοδωράκης: Ιδού πώς ο Βαρουφάκης περιγράφει τον εφιάλτη του Grexit!

Σε 20 λεπτά θα έχουν στεγνώσει όλα τα ATM, η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών προειδοποίησε διαβάζοντας παλαιότερο άρθρο του υπουργού Οικονομικών - Δείτε το βίντεο και ακούστε πώς αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Ιδού πώς ο Βαρουφάκης περιγράφει τον εφιάλτη του Grexit!
Έναν... απροσδόκητο τρόπο επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης για να απαντήσει σε όσους επιχειρηματολογούν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής «του Ποταμιού» επέλεξε να απαντήσει στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που ομιλεί περί της αναγκαιότητας επιστροφής στην δραχμή χρησιμοποιώντας απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «”Σε είκοσι λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ - οι ουρές στις τράπεζες θα ήταν  ατελείωτες και μετά από μια ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν τα ρολά - η οικονομία θα κατέρρεε - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απέσυρε την υποστήριξη και οι τράπεζες δε θα ξανάνοιγαν τις πόρτες τους- η χώρα θα είχε βυθιστεί στο απόλυτο σκότος - η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών - το ρολόι θα γύρναγε πίσω πολλές δεκαετίες”»  είπε για να προσθέσει «Και πριν αρχίσετε να αντιδράτε σας λέω ότι είναι άρθρο του κ.Βαρουφάκη  στο protagon τον Απρίλιο του 2011. Θα μου πεις: «τι κάνεις Γιάνη μου για να μη ζήσουμε τον εφιάλτη». Και θα συμφωνήσω».

Κλείσιμο


 
Οι διαπραγματεύσεις είναι η «τελευταία ευκαιρία» της χώρας
Ως την «τελευταία ευκαιρία» της χώρας χαρακτήρισε τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταίρων που βρίσκονται σε εξέλιξη ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τις «κορώνες του εθνολαϊκισμού» και να «τολμήσει τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές».

«Καταλήξτε σε οριστική συμφωνία με τους εταίρους», ζήτησε από τον πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Εμείς σας είπαμε είμαστε εδώ. Και θα μου επιτρέψετε να πω όχι μόνο εμείς.  Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου μπορεί να είναι μαζί σας αν πραγματικά τολμήσετε να κάνετε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Κάποιοι ίσως επειδή έχουν καταλάβει τα λάθη τους,  κάποιοι ίσως γιατί φοβούνται την στιγμή που θα ξεσπάσει ο θυμός της κοινωνίας. Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία».

Επισήμανε πως: «Δεν υπάρχει ηρωική ήττα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε μια, δήθεν ηρωική, συντριβή» ενώ κάλεσε ορισμένα κυβερνητικά στελέχη «να μην κρύβουν την τρόικα στα γκαράζ ξενοδοχείων» και να σταματήσουν «να κηρύσσουν πόλεμο στη Γερμανία,  απειλώντας απερίσκεπτα με κατασχέσεις γερμανικών πνευματικών ιδρυμάτων και αποστολές τζιχαντιστών στο Βερολίνο. Αυτό που κατάφεραν αυτοί που επινόησαν την νέα ελληνογερμανική βεντέτα, ήταν να ενισχύσουν τις θέσεις των γερμανικών κύκλων που επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το αποτέλεσμα ήταν η μεγαλύτερη απομόνωση της χώρας».

Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τις «αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της κυβέρνησης» οι οποίες «με υπόκρουση εθνολαϊκιστικών εμβατηρίων θεωρούν την αριστεία ρετσινιά  και τις αποκρατικοποιήσεις ή τις ξένες επενδύσεις εθνική προδοσία».

Απευθυνόμενος, σχεδόν αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα, περιέγραψε ακόμη την προγραμματική βάση ώστε να υπάρξει συστράτευση πολιτικών δυνάμεων.

«Ο μόνος δρόμος για να δραπετεύσουμε με επιτυχία από το σημερινό αδιέξοδο είναι ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό πρόγραμμα αλλαγών, που θα φέρει επενδύσεις, ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας», είπε και πρόσθεσε «Εκεί θα πρέπει να γίνουν οι συγκρούσεις με τους εταίρους και δανειστές μας: Να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για την χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος. Να διευθετηθεί το χρέος. Να σταματήσει ο βραχνάς της λιτότητας.Να δείξουμε ότι είμαστε η χώρα, που θέλει τις επενδύσεις. Παράλληλα με το αμείλικτο κυνήγι της φοροδιαφυγής μέσα από έναν ισχυρό και ανεξάρτητο φορέα είσπραξης εσόδων».

Υποστήριξε δε πως με ένα «τολμηρό και μελετημένο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μια συμφωνία ακόμη και για μηδενισμό για δυο χρόνια της υποχρέωσης για πρωτογενή πλεονάσματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης