Μητσοτάκης: «Τα πισωγυρίσματα για τον ΕΝΦΙΑ δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας»

Μητσοτάκης: «Τα πισωγυρίσματα για τον ΕΝΦΙΑ δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας»

Ο υπουργός τόνισε ότι θα προτιμούσε εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση

Μητσοτάκης: «Τα πισωγυρίσματα για τον ΕΝΦΙΑ δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας»
«Tα πισωγυρίσματα για τον ΕΝΦΙΑ δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας», σύμφωνα με τον
υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε την Πέμπτη την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία πετά εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων τους συνεπείς φορολογούμενους.

«Θα προτιμούσα εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ εξέφρασε την άποψή του «καλώς δεν εντάσσεται ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 72 δόσεων, αλλά στην πάγια των 24».

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση εντός των επόμενων εβδομάδων καθώς, όπως σημείωσε, «τα θέματα που συζητάμε με την τρόικα αφορούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση σχετικά με μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό».

Επανέλαβε, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη σύναψη μιας καινούργιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, «ώστε η χώρα να επιστρέψει ομαλά στις αγορές και να γίνει μια κανονική χώρα».

Κλείσιμο
Κατά τις σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός εξαπέλυσε, επίσης, δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ δε δίστασε να ταυτίσει τις πρακτικές του πρώην πρωθυπουργού με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης