Υπέρ του «ναι» Ραγκούσης, Μόσιαλος και πέντε ακόμα βουλευτές

Υπέρ του «ναι» Ραγκούσης, Μόσιαλος και πέντε ακόμα βουλευτές

Ζητούν ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Υπέρ του «ναι» Ραγκούσης, Μόσιαλος και πέντε ακόμα βουλευτές

Κλείσιμο

Κοινό άρθρο υπογράφουν οχτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανακοινώνουν πως πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ του νέου προγράμματος απόψε το βράδυ στη Βουλή. Οι κύριοι Ηλίας Καρανίκας, Συμεών Κεδίκογλου, Ηλίας Μόσιαλος, Γιώργος Ντόλιος, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης και Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζουν πως «σήμερα αν δεν θέλουμε να χάσουμε τα πάντα, χρειάζεται να προχωρήσουμε όχι σε μισές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά σε ολοκληρωμένες και ριζικές ανατροπές του παραγωγικού μας μοντέλου». Προτείνουν επίσης την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος αφού «αν είχαμε ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα και συνδικαλιστικό κίνημα, τότε θα είχαμε αποφύγει πολλές αρνητικές πλευρές του σημερινού μας παραγωγικού μοντέλου και της δημοσιονομικής κρίσης.»

Υπεραμύνονται της επιλογής τους να δώσουν ψήφο έγκρισης στο νέο πρόγραμμα, επειδή, όπως λένε «είμαστε σίγουροι πως το “όχι” θα είναι η αρχή της εξαθλίωσης» και συμπληρώνουν:«αλλά για να γίνει το “ναι” η αφετηρία της σωτηρίας, θα πρέπει πλέον  η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, οι ενεργοί πολίτες και η κοινωνία των πολιτών να κηρύξουν τον πόλεμο στα πελατειακά δίκτυα, τον κρατισμό και τον λαϊκισμό».

Επίσης οι επτά βουλευτές υπογραμμίζουν πως στο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Λένε χαρακτηριστικά: «υπογραμμίζουμε ότι το δικό μας «ναι» στη σημερινή ψηφοφορία δίνεται αναμένοντας ότι η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους μέσω του PSI θα έχει ως αποτέλεσμα την βιώσιμη διαχείριση του χρέους. Και θεωρούμε ότι στο PSI θα πρέπει να συμμετάσχει και ο επίσημος τομέας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ολόκληρο των άρθρο εδώ 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης