«Ψηφίστε ή παραιτηθείτε, αλλιώς θα διαγραφείτε»!

«Ψηφίστε ή παραιτηθείτε, αλλιώς θα διαγραφείτε»!

Θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας – Υπεραμύνθηκε της επιλογής για ψήφιση της νέας σύμβασης και του δανείου και μιλά για στάση ευθύνης απέναντι στην πατρίδα - Επαναστάτησαν οι... παπανδρεϊκοί

«Ψηφίστε ή παραιτηθείτε, αλλιώς θα διαγραφείτε»!
Κατόπιν παρεμβάσεων βουλευτών που έθεσαν το θέμα της κομματικής πειθαρχίας ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε τα χαρτιά του. Κάλεσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν ή να παραιτηθούν. Άφησε να εννοηθεί πως θα βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας και ξεκαθάρισε πως όποιοι διαφοροποιηθούν θα διαγραφούν.

  • Αύριο, ζητώ και περιμένω να ψηφιστεί από όλους μας, από όλους μας, η συμφωνία. Αύριο, θα κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον. Μίλησα για ψήφο εθνικής σημασίας και αυτό είναι πάνω -θεωρώ εγώ- και από την ψήφο της κομματικής πειθαρχίας.
  • Και κάλεσα και καλώ κάθε βουλευτή να καταλήξει, έως την ψηφοφορία, στην απόφαση ευθύνης που θα πάρει. Και από εκεί και πέρα, προφανώς, υπάρχει η ευθύνη της ηγεσίας. Εγώ ποτέ δεν αρνήθηκα να αναλάβω τις δικές μου ευθύνες, χωρίς να επικαλεστώ τυπικά κάποια κομματική πειθαρχία. Γιατί εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πειστούμε πως είναι πατριωτική η πειθαρχία, η αυτοπειθαρχία για αύριο.
  • Και βεβαίως, πήρα και αποφάσεις δύσκολες, όταν δεν τηρήθηκε αυτή η πειθαρχία. Πήρα αποφάσεις τις οποίες γνωρίζετε, και για ανθρώπους που ήταν και κοντά μου, και φίλοι μου. Δεν δίστασα, γιατί κι εγώ έχω συναίσθηση της υπευθυνότητας και του χρέους, όπως έχει και ο κάθε Βουλευτής.
  • Ζητώ να πειθαρχήσουμε, λοιπόν, απέναντι στις ανάγκες της πατρίδας και του λαού μας, με στάση ευθύνης.
  • Και ζητώ, επίσης, και κάτι άλλο, εάν υπάρχουν κάποιοι που έχουν πραγματικό συνειδησιακό πρόβλημα -υπάρχουν βουλευτές, κάποιοι βουλευτές εν πάση περιπτώσει που, όταν αποφάσισαν ότι είχαν συνειδησιακό πρόβλημα, παραιτήθηκαν από το βουλευτικό αξίωμα. Αυτή είναι μια στάση ευθύνης.

Επαναστάτησαν οι... παπανδρεϊκοί!

Κλείσιμο

Ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου άφησαν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οι... παπανδρεϊκοί.

Η Λούκα Κατσέλη περιέγραψε τον άλλο δρόμο ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Χάρης Καστανίδης εγκάλεσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις διαγραφές όσων δε ψηφίσουν. "Εγώ τα λέω στα όργανα, να τα πω στα μέσα ενημέρωσης" διαμαρτυρήθηκε η πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και δήλωσε πως δικαιούται να έχει την άποψή της.

Οξύτερος όλων ήταν ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος ουσιαστικά εγκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή δεν είχε διαγράψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όταν του έκαναν κριτική.

Νωρίτερα το protothema.gr μετέδιδε την ομιλία του κυρίου Παπανδρέου (διαβάστε εδώ) στην οποία ξεκαθάριζε ότι δεν θα δεχθεί ενδοπαραταξιακούς διαχωρισμούς και εξέφραζε τη βεβαιότητα πως όλοι θα κάνουν το σωστό.

video platform video management video solutions video player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης