Κυπριακό: Στην Κύπρο η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ - Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Κυπριακό: Στην Κύπρο η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ - Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Θα μιλήσουμε πολύ συγκεκριμένα. Έχουμε κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί της» είπε ο Χριστοδουλίδης για τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με την απεσταλένη του ΓΓ του ΟΗΕ

xristodoulidis_nikos
Με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ συναντάται ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης το απόγευμα, με την οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα μιλήσουν «πολύ συγκεκριμένα», θα μοιραστεί μαζί της κάποιες σκέψεις και θα ενημερωθεί από την κ. Ολγκίν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι θα δεχθεί σήμερα την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία πηγαίνει στην Κύπρο από το Λονδίνο, προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι η μόνη συνάντηση, θα υπάρξει και άλλη συνάντηση και εξ όσων αντιλαμβάνομαι θα βρίσκεται στην Κύπρο για περίπου μια βδομάδα, δέκα μέρες».

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται ότι θα έχει κατά τη διάρκεια παραμονής της στο νησί συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ενώ θα έχει, επίσης, και άλλες επαφές με διάφορους παράγοντες στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν θα είναι εθιμοτυπική. «Θα μιλήσουμε πολύ συγκεκριμένα. Έχουμε κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί της και ευελπιστώ να ενημερωθώ για εξελίξεις που θα μας φέρνουν πιο κοντά στο μοναδικό μας στόχο που είναι η επανέναρξη των συνομιλίων απ' εκεί που διακόπηκαν το συντομότερο δυνατό».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι συζήτησε το θέμα εκτενώς και με την Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρισκόταν στην Κύπρο και «εξ όσων έχουμε ενημερωθεί η κ. Ολγκίν θα επισκεφθεί και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένων και των Βρυξελλών, βλέποντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζω, επαναλαμβάνω, σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις».


Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2024: Ο Λάνθιμος στάθηκε επάξια απέναντι στην «ατομική βόμβα» του Οπενχάιμερ

Η στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης σε κάβα στην Καλλιθέα - Δείτε βίντεο

Νέο θρίλερ με την Κέιτ Μίντλετον: Πρακτορεία αποσύρουν ως «πειραγμένη» την πρώτη φωτογραφία μετά το χειρουργείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης