Στέφανος Κασσελάκης: Εκδρομή με τον Τάιλερ στο πιο ψηλό χωριό της Πελοποννήσου, λίγο πριν πάει στον Στρατό

Στέφανος Κασσελάκης: Εκδρομή με τον Τάιλερ στο πιο ψηλό χωριό της Πελοποννήσου, λίγο πριν πάει στον Στρατό

Βρίσκονται από την Κυριακή στα Μαγούλιανα σε υψόμετρο 1.356 μέτρα – Μένουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο και δοκιμάζουν τα τοπικά εδέσματα

kasselakis-tailer-agouliana-1
Σε ολιγοήμερη απόδραση πριν καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό βρίσκεται από την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται, μαζί και με την σκυλίτσα τους, Φάρλι, στην Αρκαδία, ασκώντας από εκεί τα καθήκοντά του, συνδυάζοντας και την εξόρμηση στις περιοχές της ορεινής Γορτυνίας. Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης μένει στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Μάννα», που βρίσκεται στη μέση της διαδρομής των χωριών Μαγούλιανα και Βαλτεσινίκο του δήμου Γορτυνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, το βράδυ της Κυριακής βγήκε με τον σύζυγό του στην «Ταβέρνα του Ιωσήφ», στο χωριό Μαγούλιανα.

Μαγούλιανα: Το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου

Τα Μαγούλιανα, απέχουν περίπου ένα τέταρτο από την ξακουστή Δημητσάνα και είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1365 μέτρων - το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου. Το βασικό ατού του χωριού είναι η ίδια η τοποθεσία του, καθώς είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια εκπληκτικής ομορφιάς πλαγιά που την αγκαλιάζει ένα πυκνό δάσος γεμάτο με έλατα.

Τα πετρόκτιστα σπίτια του, πολλά από τα οποία είναι καλά συντηρημένα, ακολουθούν τη γνωστή γορτυνιακή αρχιτεκτονική παράδοση. Υπέροχες εκκλησιές, πολλά πλατάνια και παλιά γραφικά καφενεδάκια, σε παρασύρουν σε μια διαδρομή στο παρελθόν, τότε που οι λιγοστοί φιλόξενοι κάτοικοί του ζούσαν σε αυτό, με τον πιο αγνό και ανέπαφο τρόπο ζωής που μπορεί κανείς να φανταστεί.

magouliana-1
magouliana-12
magouliana-13


Η ονομασία του χωριού προέρχεται πιθανότατα από την σλαβική λέξη “Magila“, που σημαίνει λόφος-ύψωμα, ενώ παρόλο που το 1927 μετονομάστηκε σε “Αργυρόκαστρο” όπως και πολλά χωριά εκείνη την περίοδο που είχαν σλαβικά ή λατινικά ονόματα, σύντομα ξαναγύρισε στην αρχική του ονομασία λόγω αντιδράσεων των κατοίκων. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το χωριό ιδρύθηκε μεταξύ 1530 και 1600 μ.Χ και είχε πέντε οικισμούς, τον Άγιο Αθανάσιο (Κάστρο), τον Άγιο Κωνσταντίνο (Λειβάδι), τον Άγιο Ιωάννη (Καμπέας), το Πετροβούνι και το Μεγίστου ή Κατσίποδας, με σκοπό να γλυτώσουν από τις επιδρομές των Λαλαιών (εξισλαμισμένων Αλβανών), οι οποίοι κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ολόκληρης της Πελοποννήσου με τη μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη που διέθεταν και που κατά γενική ομολογία ήταν τα «καλύτερα ντουφέκια του Μωριά».

«Μάννα»: Το ξενοδοχείο της Αρκαδίας στην καρδιά του όρους Μαίναλο

Το ΜΑΝΝΑ, είναι ένα ιστορικό καταφύγιο 5 αστέρων, στο αρχαίο ελατόδασος του όρους Μαινάλου. «Εδώ μπορείτε να γίνετε ένα με τη φύση και να νιώσετε την απόλυτη ελευθερία. Κυνηγήστε μανιτάρια στο δάσος, κάντε κανό στο ποτάμι, ποδηλασία στο βουνό ή και βόλτα με άλογα ανάμεσα από τα έλατα», αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του καταλύματος. 

Δείτε φωτογραφίες του ξενοδοχείου

Κλείσιμο
manna_203-edit-edit
manna_236-edit
manna_335-edit
manna_418-edit





Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντά στον Θύμιο Γεωργόπουλο - «Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα όσα είπε για το δάνειο Κασσελάκη»

Το σπίτι που αγόρασε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήκε στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Βαληνάκη

Κέιτ Μος: Viral το μοντέλο που περπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι για την ομοιότητά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης