Νίκος Παπανδρέου: Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύει τον πολίτη και τα σύνορά της από εχθρικούς γείτονες

Νίκος Παπανδρέου: Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύει τον πολίτη και τα σύνορά της από εχθρικούς γείτονες

Μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα

nikos-papandreou
«Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύει τον πολίτη και τα σύνορά της από εχθρικούς γείτονες» τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει βήματα προς μια πιο ολοκληρωμένη αμυντική πολιτική. «Το Strategic Compass μας βρίσκει σύμφωνους» ανέφερε και ζήτησε μεγαλύτερο έλεγχο των πυρηνικών όπλων, πάταξη της τρομοκρατίας, άμεση παρέμβαση στις κλιματικές καταστροφές και μια πανευρωπαϊκή ασπίδα στις κυβερνοεπιθέσεις

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο Ουκρανικό, υπογράμμισε ότι «όταν θέλουμε, μπορούμε να προστατέψουμε τα ιδανικά της Ευρώπης. Οι πολίτες όμως πολλές φορές αμφιβάλλουν. Αμφιβάλλουν επειδή μείναμε αμήχανοι μπροστά στην καταστροφή της Παλαιστίνης, τη σφαγή των Κούρδων στη Συρία από τον Ερντογάν, στην Αρμενία και στην Κεντρική Αφρική.

«Η εξαίρεση, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ «που ονομάζεται Ουκρανία πρέπει να γίνει ο νέος κανόνας της αμυντικής μας πολιτικής. Πρέπει να βιαστούμε. Δεν μπορεί οι χώρες της Ευρώπης, σαν την Ελλάδα την Κύπρο ή την Φινλανδία να εξαρτώνται από την ομπρέλα της Αμερικής».

Κλείνοντας, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι πρέπει επιτέλους ίδια η Ευρώπη να είναι σε θέση να προστατεύει τον πολίτη και τα σύνορά της από εχθρικούς γείτονες.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει πολυτραυματίας των Τεμπών: Σπάνια βγαίνω από το σπίτι, βλέπω σώματα να καίγονται

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών

Κλιματική αλλαγή: Ο φετινός Φεβρουάριος ενδέχεται να είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης