Εκλογές 2023 - Στέλιος Πέτσας: «Δεύτερη θητεία με ασφάλεια, ανάπτυξη και αυξήσεις μισθών»

Εκλογές 2023 - Στέλιος Πέτσας: «Δεύτερη θητεία με ασφάλεια, ανάπτυξη και αυξήσεις μισθών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις εκλογές στην Ανατολική Αττική μιλά στο «ΘΕΜΑ» για το σημαντικό έργο της κυβέρνησης και δηλώνει σίγουρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
petsas_xr
Τη βεβαιότητα ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και πάλι πρωθυπουργός σε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική στις εκλογές. Σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να δείξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το πραγματικό πρόσωπο της χώρας μας.

«Είδαμε όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε, είδαμε ότι πολλά από αυτά που θεωρούσαμε σχεδόν στερεοτυπικά ότι δεν αλλάζουν, μπορούν να αλλάξουν και ότι τελικά είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε να ζούμε σε μια πιο όμορφη, πιο δυνατή, πιο ασφαλή χώρα», αναφέρει.

- Σε μια εβδομάδα οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες των εθνικών εκλογών. Γιατί να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία;
Στο ερώτημα γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, η απάντηση είναι πιο ξεκάθαρη παρά ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια κατάφερε να δείξει σε όλους μας, αλλά και στη διεθνή κοινότητα, το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας, το πραγματικό πρόσωπο των Ελλήνων, όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε, το δυναμικό που κρύβει καθεμία και καθένας μας ξεχωριστά μέσα του και όλοι μαζί ως χώρα.

Κατάφερε να απελευθερώσει αυτό το δυναμικό, να συνθέσει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή, καθώς και να θωρακίσει με έναν πρωτόγνωρα μεθοδικό και συστηματικό τρόπο την εθνική μας ασφάλεια, επενδύοντας σε τεχνολογικά προηγμένα συστήματα και χτίζοντας συμμαχίες που αλλάζουν το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας.

Πέτυχε ένα πραγματικό ρεκόρ ξένων επενδύσεων, από διεθνείς κολοσσούς, οι οποίοι οι ίδιοι πλέον αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή για όλα αυτά που προσφέρει η χώρα μας. Απελευθέρωσε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, αντιμετώπισε διαχρονικές παθογένειες.
Κλείσιμο
Petsas_5864412

Κοίταξε μπροστά, με μια τελείως διαφορετική αντίληψη τόσο για την πολιτική όσο και για την ηθική που αυτή πρέπει να αντανακλά, εμπιστεύτηκε την κριτική σκέψη όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και κέρδισε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη φίλων και αντιπάλων μας στη διεθνή κοινότητα.

- Οσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, βλέπουμε το προεκλογικό κλίμα να γίνεται πιο τοξικό. Ποιο θα πρέπει να είναι το αφήγημα της Ν.Δ. για να κερδίσει τους αναποφάσιστους;
Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είναι άνθρωποι που βάζουν πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των οικογενειών τους και των αγαπημένων τους, θέλουν μια πραγματικά καλύτερη ζωή, αγαπάνε την πατρίδα μας, έχουν όνειρα και έχουν δικαίωμα να μπορούν να κυνηγήσουν αυτά τα όνειρα μέσα από ουσιαστικές ευκαιρίες, χωρίς να μένει κανείς πίσω.

Ολα αυτά αντανακλώνται στα πιστεύω και στο τεκμηριωμένο, μετά από 4 χρόνια, έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και στις προτεραιότητες που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αυτοδύναμη Ελλάδα και της επόμενης τετραετίας.

Απέναντι, λοιπόν, στην τοξικότητα, στην ισοπέδωση, στην άνευ όρων παράδοση κάποιων σε ιδεοληψίες και εμμονές άλλων εποχών και σε μια αδιανόητη εμμονή να μην αντιλαμβάνονται το παγκόσμιο γίγνεσθαι του σήμερα και ιδίως του αύριο, εμείς πιστεύουμε ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα, αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα και θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει με σταθερότητα και με την ίδια τόλμη να προχωράει την Ελλάδα όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο μπροστά. Ενα μπροστά που πλέον δεν είναι ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα, αλλά κάτι που όλοι μας το είδαμε. Είδαμε όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε και ότι τελικά είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε να ζούμε σε μια πιο όμορφη, πιο δυνατή, πιο ασφαλή χώρα.

Στην κάλπη της 21ης Μαΐου καλούμε όλους τους πολίτες να μοιραστούμε -μαζί, ενωμένοι- το όραμά μας για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή και περιβαλλοντικά πράσινη. Με ακόμη υψηλότερους μισθούς σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αύξηση συντάξεων, με άλματα στη δημόσια υγεία και στην Παιδεία, με στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης των πιο ευάλωτων, με βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον ως κοινό μας σπίτι, με πολιτική με το βλέμμα στους νέους για να ζήσουν τα όνειρά τους, με συνέχιση της ενδυνάμωσης της αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας.

- Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων;
Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό αντανακλούν τη σταθερά ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας στην προτίμηση των πολιτών. Την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ανέδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις επικίνδυνες εμμονές που διατρέχουν, ακόμα και σήμερα, τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του.
Petsas_5826240

Αθροίζοντας αυτά τα δύο στοιχεία, πιστεύω ακράδαντα ότι η αυτοδυναμία, ακόμα και με την περιπέτεια της απλής αναλογικής με την οποία με απαράδεκτο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να επιβάλει την ακυβερνησία στη χώρα μας , αποτελεί εφικτό στόχο και τη μόνη, τελικά, εξασφάλιση για να μη γυρίσουμε σε αυτά που ζήσαμε την περίοδο του κ. Τσίπρα και να μην γκρεμίσουμε όλα αυτά που όλοι μαζί πετύχαμε να χτίσουμε για τη χώρα μας με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

- Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία και εφόσον η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα, με ποιον θα συνεργαστείτε τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης λέει «όχι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού;
Εχοντας επισκεφθεί, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κάθε γωνιά της χώρας μας, στο πλαίσιο του εντυπωσιακού, πραγματικά, προγράμματος των 5 δισ. ευρώ για την περιφερειακή ανάπτυξη που υλοποιήσαμε και έχοντας συζητήσει με συμπολίτες μας από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο, προσωπικά είμαι βέβαιος -και είναι κάτι το οποίο εκφράζω δημόσια εδώ και μήνες- ότι δεν θα οδηγηθούμε σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Η μόνη θέση που φωνάζει ο κ. Ανδρουλάκης είναι το διαχρονικό μένος εναντίον του πρωθυπουργού, και ο εκμηδενισμός όσων όλοι οι Ελληνες, ενωμένοι, χτίσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οσον αφορά, δε, την προσβλητική για το πολιτικό μας σύστημα άποψη ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, αυτό νομίζω πλέον ότι έχει κριθεί από την πλειοψηφία των πολιτών και δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό. Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης