Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Μπορούμε να πετύχουμε αύξηση μισθών κατά 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Μπορούμε να πετύχουμε αύξηση μισθών κατά 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

«Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» το δίλημμα των εκλογών - Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ήρθε να ξαναπεί τα μίζερα ψέματά του»

mitsotakis-kerkyra-m
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς». 

 «Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε να ξαναπει τα μίζερα ψέματά του για μια κατεστραμμένη χώρα που περνά τις πιο φτωχικές γιορτές της ιστορίας της. Έβλεπα κόσμο σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ύψωσε την παντιέρα του διχασμού, ενώ με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, είπε με νόημα:  «Ας αναλογιστούν οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Ας σκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε τόσα χρόνια με αφορμή το μπούμερανγκ του ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γενικεύσουμε συμπεριφορές. Ας αναλογιστούν πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Και ας απαντήσουν πώς γίνεται να διαγράφουν τον Γεωργούλη που καταγγέλθηκε και να κρατούν τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο», πρόσθεσε. 




Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Όλες μας οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο. Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους, έχουν ελαφρυνθεί από 50+ βάρη του παρελθόντος», ενώ ανέφερε ότι όσοι υλοποίησαν την προσωπική διαφορά του Γιώργου Κατρούγκαλου, τώρα θέλουν να την καταργήσουν. «Εμείς θα ενισχύουμε τους συνταξιούχους μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά», πρόσθεσε. 

Επενδυτική βαθμίδα το 2023


Κλείσιμο
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση. «Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 17 περικοπές μισθών και συντάξεων, 19 νέους φόρους Μην ξανακούσω ότι αυτοί έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, το τρίτο μνημόνιο ήταν αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα», είπε.

Αντίθετα, πρόσθεσε «τώρα απέχουμε ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα, η οικονομία μας έχει αναβαθμιστεί 12 φορές. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα δανείζονται φθηνότερα». Η χώρα, επανέλαβε, θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023, υπό την προϋπόθεση ότι από τις εκλογές θα προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ.



Για την τροπολογία Παπαδημούλη

Αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στην τροπολογία του Δημήτρη Παπαδημούλη, που πρότεινε να μην μπορεί η Ευρώπη να χρηματοδοτεί εξωτερικούς φράκτες της ΕΕ.

«Διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό και υπονομεύουν το αποτρεπτικό φράγμα του Έβρου. Σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο έδωσε ηχηρή απάντηση στον κ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζητούσε ο φράχτης να μην χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους» είπε.

Για την τροπολογία για τον Κασιδιάρη

Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Μητσοτάκης και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της τροπολογίας για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μηδέν στη δημοκρατία. Δικαιοσύνη παντού μας λέει ο κ. Τσίπρας και έχει δύο υπουργούς στα ψηφοδέλτια, ο ένας 13-0 για παράβαση καθήκοντος. Αλλά και να ανεμίζει την παντιέρα του διχασμού, άλλοτε απέχοντας από το συνταγματικό τόξο και δυστυχώς κλείνοντας ακόμα και το μάτι στους εγκληματίες της ΧΑ. Και άλλοτε ξεθάβοντας συνθήματα όπως «ή εμείς ή εσείς» και ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Τους λέμε από την Κέρκυρα: δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά ισχυρή εντολή στην προκοπή.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμαχώντας με τον οποιοδήποτε για να βλάψει τη ΝΔ βλάπτει τη Δημοκρατία. «Ας πάψει να μιλά για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Παρεμβάσεις μπορεί να κάνουν όσοι δεν θέλουν τον νόμο, όχι όσοι ζητούν την εφαρμογή τους» είπε.


«Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας»

Ειδική αναφορά έκανε στις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις των τελευταίων ετών. «Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας και παράλληλα στη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα όλα είναι πράγματι διαφορετικά», σημείωσε και τόνισε πως από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση.

Αναφορά έγινε και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στις έρευνες για εύρεση υδρογοναναθρακων νότια της Κρήτης.

«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολαβές να προσεγγίσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και δεσμεύτηκε για αυξήσεις 25% σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. 

«Αλλάζοντας τη χώρα, θα πρέπει να μπορούμε να αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι», είπε. «Τα άσχημα που υπάρχουν εμείς δεν θα τα καταγγέλλουμε, θα τα γιατρεύουμε. Γι'  αυτό μας εμπιστεύεστε. Όπλα μας είναι οι αρετές που έδειξε ο λαός μας», επισήμανε. 

«Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο»

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα για την εκλογική νίκη της ΝΔ στα Ιόνια νησιά. «Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο. Αν κρίνω από την παρουσία σας, θα γίνεται ολοένα πιο γαλάζιο. Διακρίνω την ορμή όλων των Ελλήνων για να βαδίσουμε μόνο μπροστά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, καθώς η πατρίδα μας έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο. 

«Εδώ με την ένωση του 1864 συντελέστηκε η πρώτη εδαφική επέκταση της πατρίδας μας. Είναι ένας τόπος που ταυτίζεται με την εθνική πρόοδο. Το μήνυμα σας θα είναι ηχηρό. Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως πρώτο στόχο την αύξηση των μισθών με προοπτική την εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό μέσο ορο , δεύτερον, τη δημόσια υγεία για όλους, με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Σε αυτό αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, που ήδη εφαρμόζεται, με το οποίο 7.000 γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Επίσης, αναφέρθηκε στον προσωπικό γιατρό, τον ψηφιακό φάκελο υγείας. «Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουμε ειδικά σε κρίσιμες ειδικότητες, ειδικά στα μικρά νησιά. Ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της Υγείας», ανέφερε, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδευε 3,9 δισ. για την Υγεία, ενώ η παρούσα πάνω από 5. 

Τρίτος στόχος είναι ένα αξιοκρατικό κράτος, με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης, εφαρμόζεται στην πράξη κάτι που ίσχυε αλλά δεν εφαρμόστηκε, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μονιμοποιούνται μετά από διετή θητεία. «Όλοι πια και αυτό είναι μία κατάκτηση, αξιολογούνται, με πρώτους τους δημόσιους υπαλλήλους. Όλων ο χρόνος ελέγχεται από την ψηφιακή κάρτα. Οι καλοί επιβραβεύονται. Μέχρι το τέλος της τετραετίας το δημόσιο θα γίνει 100% ψηφιακό και αποτελεσματικό», είπε. 

Τέταρτη προτεραιότητα είναι οι πολιτικές νέας γενιάς, όπως το καινοτόμο πρόγραμμα Σπίτι μου.  «Το πρόγραμμα ήδη εξαντλείται. Όταν εξαντληθεί, θα διπλασιάσω τα κονδύλια για το πρόγραμμα», είπε, προαναγγέλλοντας την κοινωνική αντιπαροχή. «Ήδη δρομολογούμε πολιτικές για τη στέγη και ήδη βλέπετε τα αποτελέσματα», ανέφερε. 

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή»

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πολλά αέπρεπε να είχαν γίνει. Η αρχή έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο να ξανακυλήσουμε σε παρελθόν που αφήσαμε πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αν όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ γίνουν πράξη θα οδηγήσουν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο.

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή», τόνισε και δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς για όλες και ολους τη δεύτερη τετραετία.

Σε ότι αφορά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, είπε ότι «έδωσε ηχηρή απάντηση στον κ. Παπαδημουλη και τον ΣΥΡΙΖΑ».


 «Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» το δίλημμα των εκλογών


Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στα διλήμματα των εκλογων ρωτώντας «βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω». «Με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή τη ΝΔ του αύριο;» αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι τα διλήμματα είναι απλά και καθαρά. 

Ειδική αναφορά έκανε στην απλή αναλογική, επικαλούμενος τη Βουλγαρία, που πάει για έκτες εκλογές σε δύο χρόνια. «Η δική μας πατρίδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια πειράματα. Δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές ή πειράματα. Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα διορθώνεται αργότερα. Η 21η Μαΐου  θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα, η δεύτερη θα οπλίσει με δύναμη τον νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα. Θέλουμε αποφάσεις σαφείς και γρήγορες. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται όμηροι κομματικών παζαριών μεταξύ εταίρων που αποδεικνύονται αταίριαστοι. Το απέδειξαν και οι κρίσεις που ζήσαμε», είπε, λέγοντας ότι και με τον επικίνδυνο γείτονα, δεν γίνεται να υπάρχουν πολιτικές τερατογενέσεις με «άγνωστο Χ πρωθυπουργό». 

Αφησε δε να εννοηθεί ότι αν οι αριθμοί της 21ης Μαΐου βγουν, δεν αποκλείεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. «Αν οι αριθμοί βγαίνουν, δεν θα διστάσουν να συμμαχήσουν, ανεξάρτητα από όσα λένε προεκλογικά. Τους ενώνει το μίσος τους για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Ας είναι, οι επιθέσεις τους είναι τα παράσημά μας». 

«Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει αυτοδύναμη ΝΔ» είπε, υπενθυμίζοντας ότι διεύρυνε τη ΝΔ. «Θέλω δίπλα μου όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Με όλους πρέπει να βαδίσουμε μαζί. Όπως καταφέραμε πολλά, μας περιμένουν περισσότερα. Στις 21 Μαΐου δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε σταθερά, προχωράμε τολμηρά. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρόπολη: «Μας ζητάει συγγνώμη, μου λέει "θέλω να πάμε σπίτι"» - Συγκινεί η μητέρα του 18χρονου

Σάλος με τη μητέρα της Στεφανίδη, υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Υιοθετεί χυδαίο πρωτοσέλιδο για την Χρονοπούλου - Οργή στο ΠΑΣΟΚ

Politico: Οργή από ευρωβουλευτές για τα δωρεάν ταξίδια στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης