Κεδίκογλου: Στενή συνεργασία ΥΠΑΑΤ και ΕΛΑΣ για τη διαχείριση καταγγελιών κακοποίησης ζώων

Κεδίκογλου: Στενή συνεργασία ΥΠΑΑΤ και ΕΛΑΣ για τη διαχείριση καταγγελιών κακοποίησης ζώων

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή της Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνας Καλογήρου και υπηρεσιακών παραγόντων

simos-kedikoglou
Στενότερη συνεργασία ανάμεσα στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με την διερεύνηση καταγγελιών κακομεταχείρισης ζώων ζήτησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

Κατά την ευρεία σύσκεψη, με την συμμετοχή της Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνας Καλογήρου και υπηρεσιακών παραγόντων, εξετάστηκε η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την καταχώριση των εγκαταστάσεων ιπποειδών και των υπευθύνων επιχειρήσεων ιπποειδών και τη διαχείριση των ανεπιτήρητων δεσποζόμενων ιπποειδών.

«Στο ΥΠΑΑΤ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα σύστημα ταυτοποίησης και καταγραφής ιπποειδών και να ελέγχονται οι καταγγελίες κακομεταχείρισης», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου σημειώνοντας ότι η λειτουργία της Κεντρικής Ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων των Ιπποειδών (ΚΗΒΔΙ) «αντικατοπτρίζει την ποιότητα της κοινωνίας μας».

Σύμφωνα με την εν λόγω υπουργική απόφαση, η ΚΗΒΔΙ, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία από την 21η Οκτωβρίου, δημιουργείται και τηρείται στο ΥΠΑΑΤ, στην οποία οι κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών καταχωρίζουν τα στοιχεία ταυτοποίησης των ιπποειδών, τις εγκαταστάσεις και τα στοιχεία ταυτοποίησης των υπεύθυνων επιχειρήσεων ιπποειδών.

Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων οφείλουν να διατηρούν διαρκώς ενημερωμένο αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον τις εξής πληροφορίες:

1. Το είδος του ιπποειδούς

2. Τον μοναδικό κωδικό του

3. Τον κωδικό του μέσου ταυτοποίησης που φέρει

4. Την ημερομηνία γέννησης στην εγκατάσταση

5. Την ημερομηνία θανάτου, θανάτωσης ή απώλειας (συμπεριλαμβανομένης και της κλοπής)

6. Τον τόπο προορισμού ή προέλευσης.

Όπως ορίζεται, τα δεσποζόμενα ιπποειδή που γεννιούνται στη χώρα ταυτοποιούνται ατομικά με ένα μοναδικό κωδικό, ένα ενιαίο έγγραφο ταυτοποίησης και με ένα μέσο ταυτοποίησης (ενέσιμο πομποδέκτη).

Αναφορικά με τα ανεπιτήρητα δεσποζόμενα ιπποειδή, οι Περιφέρειες της χώρας, με τη συνδρομή των οικείων Δήμων, υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρησή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους για την επίθεση από λυκόσκυλο - «Δάγκωνε με μανία το παιδί μου»

Ρωσία: Σον Πεν και Μπεν Στίλερ στη «μαύρη λίστα» του Πούτιν - Τους επέβαλε κυρώσεις λόγω... Ζελένσκι!

Ρατσιστικά σχόλια του Σπάχια για Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ - «Είμαι εναντίον των ξένων στις Εθνικές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης