Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Τάγμα του Αζόφ «δείχνει» ξανά ο Ρώσος πρέσβης για τους θανάτους Ελλήνων στο Σαρτανά - Αρνείται ρωσική ανάμειξη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Τάγμα του Αζόφ «δείχνει» ξανά ο Ρώσος πρέσβης για τους θανάτους Ελλήνων στο Σαρτανά - Αρνείται ρωσική ανάμειξη

«Τη μέρα τα ρωσικά αεροσκάφη δεν επιχειρούσαν στην περιοχή και ότι στις 26 Φεβρουαρίου Ουκρανοί εθνικιστές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ χτύπησαν κατοικημένες περιοχές του Σαρτανά και σχολείο της Μαριούπολης με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών» είπε ο Αντρέι Μασλόφ

sartana_2_main_again
Να κατευνάσει τα πνεύματα και το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τον θάνατο Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, επιχείρησε ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα μας, Αντρέι Μασλόφ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Η επικοινωνία της πρεσβείας με το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει εποικοδομητική και τακτική. Η διπλωματία είναι εργαλείο παντός καιρού. Η διπλωματική επικοινωνία θα διατηρηθεί και δεν έχω αμφιβολία ότι στο μέλλον οι ελληνορωσικές σχέσεις θα αποκατασταθούν» τόνισε ο κ. Μασλόφ, αναγνωρίζοντας ότι οι διαδικασίες και η πορεία αυτή ίσως είναι χρονοβόρα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, διέκοψε εντελώς την πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών.

Παράλληλα, αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ότι η Ρωσία έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στους θανάτους των ομογενών στο χωριό Σαρτανά, τους οποίους απέδωσε σε επίθεση με ρουκέτες των νεοναζιστών του τάγματος Αζόφ.

«Δώσαμε τις διευκρινίσεις μας, οι οποίες βασίστηκαν στις επίσημες πληροφορίες που δεχτήκαμε από το υπουργείο Άμυνας σχετικά με την τραγωδία στο Σαρτανά. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ότι εκείνη τη μέρα τα ρωσικά αεροσκάφη δεν επιχειρούσαν στην περιοχή και ότι στις 26 Φεβρουαρίου Ουκρανοί εθνικιστές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ χτύπησαν κατοικημένες περιοχές του Σαρτανά και σχολείο της Μαριούπολης με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «φασιστική οργάνωση που τρομοκρατεί και δολοφονεί αμάχους» στην Ουκρανία, επικρίνοντας τη Δύση για την στάση της: «Τα προηγούμενα χρόνια, καμία από τις δυτικές χώρες δεν καταδίκασε τις δολοφονίες δεκάδων ανθρώπων που οι Ουκρανοί ναζιστές, το Μάιο του 2014, κάψανε ζωντανούς στην Οδησσό, ούτε υπάρχει καταδίκη από το 2014 των εγκλημάτων του καθεστώτος εναντίον αμάχων του Ντονμπάς. Οι κάτοικοί τους βομβαρδίζονται καθημερινά επί οκτώ χρόνια, εκεί σκοτώθηκαν 5.500 άνθρωποι, ομογενείς και ομοεθνείς μας, αλλά η Δύση σιωπούσε».

Σύμφωνα με τον Μασλόφ, η Ρωσία δεν έχει σχέδια να προχωρήσει σε κατοχή του ουκρανικού εδάφους, ωστόσο θα συνεχίσει «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της.

Ειδήσεις σήμερα:

Την επιτάχυνση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου συμφώνησαν Μητσοτάκης και Αλ - Σίσι

Απρόθυμοι δύο γιατροί να καταθέσουν για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης