ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν σας αρέσει ο Κύρτσος, να τον πάρετε στο κόμμα σας - «Να παραδώσει την έδρα»

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν σας αρέσει ο Κύρτσος, να τον πάρετε στο κόμμα σας - «Να παραδώσει την έδρα»

Ανακοινώσεις από τα πολιτικά κόμματα για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή από τη ΝΔ - Η «συγγνώμη» του Γεωργιάδη και το σχόλιο του Τσίπρα - «Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!», λέει το ΚΚΕ

kyrtsos-nd-diagrafi-60
Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη διαγραφή του Ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου από την Νέα Δημοκρατία.

Αφορμή για το σημερινό, πολιτικό «διαζύγιο» αποτέλεσε πρωινή ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία έβαλλε ευθέως κατά της κυβέρνησης, με την ΝΔ να ζητά τώρα από τον ευρωβουλευτή την έδρα που κατέχει στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού ο ίδιος δήλωσε «λυτρωμένος» από τη διαγραφή του.

Η ανάρτηση Κύρτσου

Παράλληλα, η Πειραιώς «προτρέπει» τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να τον εντάξουν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν «τους αρέσουν τόσο πολύ οι θέσεις του ευρωβουλευτή», όπως σχολιάζει, εκτιμώντας ότι ο -διαγραφείς πλέον- Ευρωβουλευτής ακολουθεί την καμπάνια δυσφήμισης της χώρας, που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το σχόλιο της ΝΔ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό του κ. Κύρτσου. Αναμενόμενο. Την καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη δυσφημίζοντας τη χώρα ακολουθεί ο κ. Κύρτσος, αδιαφορώντας αν με τις θέσεις και τις ενέργειές του δεν τιμά την εμπιστοσύνη, εκείνων που τον εξέλεξαν. Αν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους αρέσουν τόσο πολύ οι θέσεις του ευρωβουλευτή, ας του απευθύνουν πρόσκληση να ενταχθεί στο κόμμα τους. Αφού «λυτρώθηκε» ο κ.Κύρτσος, ενώ τόσο καιρό ασφυκτιούσε, ας επιστρέψει την έδρα σε αυτούς που με την ψήφο τους τον έστειλαν στην Ευρωβουλή και ας αναζητήσει, όπου νομίζει, πολιτική στέγη».

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ πυροδότησε η τοποθέτηση της Κουμουνδούρου απέναντι στη διαγραφή Κύρτσου, καθώς «ο κ. Μητσοτάκης απαντά με διαγραφή Κύρτσου στην κριτική για πανδημία, ρεκόρ ακρίβειας και ορμπανοποίηση της Ελλάδας», επιγράφεται η ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Κύρτσο για την αυτονόητη κριτική που ασκεί εδώ και έναν χρόνο για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και τις εκατόμβες νεκρών, για το επιτελικό χάος στην αντιμετώπιση κρίσεων και για την καταστροφική πολιτική του στην οικονομία με τα ρεκόρ ακρίβειας.

Το έκανε όμως σήμερα που τόλμησε να επισημάνει πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει κοινοτικά κονδύλια για καταπάτηση του κράτους δικαίου, όπως συνέβη με την Ουγγαρία και την Πολωνία, με αφορμή τις διώξεις σε δημοσιογράφους και δικαστικούς για το σκάνδαλο Novartis.

Ο κ. Κύρτσος είπε απλά αυτό που όλη η Ευρώπη συζητά για το καθεστώς Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει πως με τη διαγραφή του θα συνεχιστεί η ομερτά. Δυστυχώς για τον ίδιον, τα κατορθώματά του, που μετατρέπουν την Ελληνική Δημοκρατία σε καθεστώς τύπου Όρμπαν, απασχολούν πλέον την Ευρώπη και τους θεσμούς της».

Τσίπρας: Λογικές στοχοποίησης

Την ίδια ώρα, ειδική αναφορά στη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από την ΝΔ έκανε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της σημερινής του περιοδείας στη Λάρισα. Στη διάρκεια σύσκεψής του με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ, ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, σημειώνοντας πως ο Ευρωβουλευτής διεγράφη «επειδή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να γίνουμε όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, καθώς το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει συνδέσει τις χρηματοδοτήσεις με βάση τα δικαιώματα», που όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «δυστυχώς στην Ελλάδα είναι σε τέτοιες λογικές στοχοποίησης».

Η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη

Νωρίτερα σήμερα, «συγγνώμη» από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη που παρείχε προεκλογικά στον -διαγραφέντα πλέον- ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κύρτσο ζήτησε δημόσια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με παρέμβασή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Κλείσιμο
«Θλίψη η συμπεριφορά του και αχαριστία στην παράταξη» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και χαρακτήρισε «και επί της ουσίας και επί προσωπικού προσβολή σε όλους εμάς που αποδεδειγμένα πλέον είχαμε πέσει θύματα της σκευωρίας Novartis», την ταύτιση του κ. Κύρτσου με το «μέρος των σκευωρών».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Ο @GiorgosKyrtsos ήταν ένας από τους υπ. Ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της @neademokratia για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική και επί της ουσίας και επί προσωπικού προσβολή σε όλους εμάς που αποδεδειγμένα πλέον είχαμε πέσει θύματα της σκευωρίας Novartis. Αντί να εξηγήσει στην ΕΕ τί πραγματικά έγινε στην Ελλάδα με αυτό πήρε το μέρος των σκευωρών. Θλίψη η συμπεριφορά του και αχαριστία στην παράταξη».



ΚΚΕ: «Καλό ταξίδι!»

Στις πολλαπλές πολιτικές αναταράξεις από τη διαγραφή Κύρτσου προστέθηκε και η οξεία αντίδραση του Περισσού, μετά την επίκληση από το Γιώργο Κύρτσο της διαγραφής του για πρώτη φορά το 1977 από το ΚΚΕ, για να ακολουθήσει αυτή του 2022 από την ΝΔ.

«Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για την διαγραφή του από την ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!» σχολίασε, σε μια σπάνια διαδικτυακή παρέμβασή του ο Περισσός, απαντώντας με όρους του σήμερα για τη διαγραφή του 45 χρόνια μετά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις Ελληνες μεταξύ των αγνοουμένων στο πλοίο στην Κέρκυρα

Νικόλ Κίντμαν: «Παγώνει» τους θαυμαστές της με το υπερβολικό φώτοσοπ

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σκληρά «παζάρια» από τους απαγωγείς για τα λύτρα - Τι ψάχνουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης