Ανδρουλάκης: Να γίνει το ΚΙΝΑΛ ο φορέας που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Να γίνει το ΚΙΝΑΛ ο φορέας που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαχείριση της πανδημίας

androulakis
Την παραίνεση διατήρησης της ενότητας της παράταξης και μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, παρακαταθήκη -όπως τόνισε- της Φώφης Γεννηματά, «και να μη ζήσουμε φαινόμενα όπως το 2017 που κάποιοι στην πορεία δεν έμειναν κοντά μας», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στη χθεσινοβραδινή πολιτική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαχείριση της πανδημίας, την οικονομία και ειδικότερα τη διαχείριση των επιδοτήσεων της ΕΕ στην Ελλάδα, ύψους 70 δισ. ευρώ,. μέσω των ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, τη δημόσια υγεία και παιδεία, τα εθνικά θέματα και την αντιμετώπιση της στάσης της Τουρκίας, εξαιτίας της οποίας όπως εκτίμησε η γείτονα έχει απωλέσει την ευρωπαϊκή της προοπτική, την κλιματική αλλαγή και το ρόλο της Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν υπάρχει όραμα, υπάρχει μόνο διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού καταλαβαίνει τα λάθη, αλλά η κυβέρνηση δεν φθείρεται λόγω του φόβου επιστροφής του κ. Τσίπρα. Προσδιορίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως είναι να ξαναγίνει ο φορέας που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα ως η κύρια έκφραση των προοδευτικών δημοκρατών, μία δύναμη ρεαλισμού, συνέπειας και ευθύνης, δίνοντας έτσι μία εναλλακτική στους πολίτες.

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να κάνει η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι χρειάζεται ένα άλλο κόμμα διευκρινίζοντας ότι δεν συνιστούν θέμα τα σύμβολα και το ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Έλληνες δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί έφτασαν σε κοινωνικά αδιέξοδα, οικονομική κρίση, αλαζονικές συμπεριφορές.

«Δεν φταίνε τα σύμβολα. Εγώ λέω να κρατήσουμε τα σύμβολα αλλά ν' αλλάξουμε συμπεριφορά», είπε ενώ σκιαγραφώντας τις απαιτούμενες αλλαγές τις προσδιόρισε στις εξής: υιοθέτηση νέου πολιτικού ήθους με θητείες που δεν είναι μακροχρόνιες ώστε να δοθεί προοπτική σε όλη τη νέα γενιά, καθορισμός των πολιτικών της παράταξης στα μεγάλα εθνικά θέματα από τη βάση «σ' ένα πλαίσιο ορθού λόγου χωρίς λαϊκισμούς».

Το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη θα κρατήσει τα καλά της ιστορίας του ως "κόρη οφθαλμού" και θα πετάξει ότι πλήγωσε τον ελληνικό λαό, θα βρει ανθρώπους υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας που θα τους πιστέψουν οι πολίτες, θα είναι ένα θεσμικό κόμμα που «θα σέβεται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, μακριά από πελατειακές συμπεριφορές, να προσφέρουμε κάτι καινούριο που θ' αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού και να το ξαναγκαλιάσει και ο ελληνικός λαός και να το κάνει πρωταγωνιστή του…Έχουμε δυνατότητες, αρκεί να το πιστέψουμε, να φτιάξουμε το κόμμα μας, να βρούμε νέο ανθρώπινο δυναμικό, να ενωθούμε όλες οι γενιές, ν' αφήσουμε παλιούς διαχωρισμούς που μας πλήγωσαν, εσωκομματικές ανοησίες και να δούμε τα θετικά της ιστορίας μας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πίστωση χρόνου στα νέα μέτρα και στο βάθος σούπερ μάρκετ

Plan b με τον ιδιωτικό τομέα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού - 900 εισαγωγές σε 48 ώρες

«Μπούμερανγκ» υπέρ της κυβέρνησης γύρισε η επίθεση της Ολλανδής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης