«Ξαφνική» συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ: Σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Ξαφνική» συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ: Σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά, για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας

akar_me_panagiotopoulo
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε σήμερα σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του,  Χουλουσί Ακάρ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ -και κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών, ο Τούρκος υπουργός απευθύνθηκε στον κ. Παναγιωτόπουλο και του ζήτησε να μιλήσουν ιδιαιτέρως, όπερ και εγένετο. Η συνάντηση κράτησε 15 λεπτά.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον ΥΠΑΜ Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στο Περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.



Κλείσιμο


Ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά, για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή.

panmeakar2


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρότεινε ο εισαγγελέας για την Κακαράντζουλα

Αξιολόγηση: «Σκονάκι» στους δασκάλους από τη ΔΟΕ - Πώς επιχειρείται σαμποτάζ στη διαδικασία

Με νέα ροζ βίντεο απειλεί ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πέκερ τους πολιτικούς στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης